Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 09 червня 2024
02:02

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Ліцеїсти з Дніпропетровщини будуть представляти Україну на INTEL ISEF та INESPO-2014

Ліцеїсти з Дніпропетровщини будуть представляти Україну на INTEL ISEF та INESPO-2014
Міністерство освіти і науки України оприлюднило результати Всеукраїнського конкурсу «Intel-ЕкоУкраїна-2014».

Змагання є національним етапом Міжнародного конкурсу науково-технічної творчості для школярів Intel ISEF-2014 (International Science and Engineering Fair). Щороку сотні юних науковців зі всієї України презентують тут свої роботи. Дніпропетровських ліцеїстів-переможців Всеукраїнського конкурсу вже запросили взяти участь у міжнародних змаганнях та фестивалях юних дослідників.

Цього року в національному етапі Всеукраїнського конкурсу «Intel-ЕкоУкраїна-2014» взяли участь 132 молоді науковці. Старшокласники представили 130 дослідницьких проектів. Роботи були розділені у десяти категоріях. Зокрема, «Екологія та охорона навколишнього середовища», «Ботаніка», «Зоологія», «Науки про Землю: географія, геологія», «Медицина», «Біоінженерія», «Психологія», «Хімія та біохімія», «Екологічна інженерія» та «Хімічна інженерія».

Після презентацій власних наукових досліджень, конкурсанти взяли участь в науковій он-лайн конференції, роботі клубу фіналістів Intel ISEF та екомайстерні Upcycler, а також відвідали шоу-виставку «Цікава наука» у Музеї популярної науки і техніки «Експериментаніум».

За результатами національного етапу Міжнародного конкурсу науково-технічної творчості для школярів Intel ISEF-2014 десятеро школярів Дніпропетровщини були нагороджені дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів. Також двоє учнів вибороли дипломи Сталого Розвитку від корпорації «Ріко» за видатну роботу, у якій найкраще висвітлені питання відповідальності за довкілля.

Переможців Всеукраїнського конкурсу вже запросили взяти участь у міжнародних змаганнях та фестивалях юних дослідників. Зокрема, до складу української команди увійшли двоє учнів Дніпропетровського хіміко-екологічного ліцею.

У червні 2014 року ліцеїсти з Дніпропетровщини разом з юними дослідниками зі Львова та Києва представлять країну на фіналі Міжнародного конкурсу INESPO-2014. Завершальний етап змагання пройде у місті Утрехті (Нідерланди).

Зокрема, володар диплому І ступеня конкурсу «Intel Еко-Україна 2014», учень Дніпропетровського хіміко-екологічного ліцею Михайло Литовченко також представлятиме Україну на Міжнародному фіналі конкурсу INTEL ISEF. У травні 2014 року ліцеїст презентує свій індивідуальний проект – «Автономна опріснювальна установка, що працює завдяки енергії хвиль» – у місті Лос-Анджелесі (США).

Довідка:

Щорічно Intel ISEF збирає понад 10 тис людей, серед яких півтори тисячі найкращих молодих вчених-фіналістів із різних країн світу, а також їхні вчителі, наукові керівники, вчені, що представляють команду журі, і гості. Протягом тижня фіналісти розповідають про виконану роботу, результати власних спостережень та досліджень. Для заохочення найкращих серед найкращих передбачено призовий фонд, що складає більше 4 мільйонів доларів США. Отримати їх можна у якості іменних грантів на навчання, стипендій та премій, а також у вигляді призів.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Реальность дня  (06.03.14 12:47): Дорогие земляки! Жители Днепропетровской области!
В нашей области сносят памятники Ленину. У нас оскверняют памятники героям Великой Отечественной войны. В Днепропетровске переименовали главную площадь. Из областного бюджета отчисляют деньги в Госбюджет, а наши бюджетникам задерживают зарплаты. Происходит непонятная мобилизация.
Нас не спросили, согласны ли мы с этим! Наше мнение должно быть услышано!
9 марта в 12.00 в Днепропетровске возле Оперного театра состоится митинг
«Власть народу!»
Мы требуем решительных действий от ЗАКОННОЙ власти - Днепропетровского горсовета и Днепропетровского облсовета по наведению порядка в Днепропетровске и области!
Нас должны услышать! Приходите на митинг – и выскажите свое мнение. Приводите друзей!
9 марта в 12.00. Возле Оперного в Днепропетровске
Потребуем от власти навести порядок!
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Не мали права»: у Дніпрі контролери електротранспорту оштрафували неповнолітню (16)

•  Нічна перлина: як виглядає Успенська площа у Дніпрі у вечірній час доби (12)

•  Відео моменту: у Дніпрі на Набережній Перемоги зіткнулись Renault та Kawasaki, водійка двоколісного в лікарні (10)

•  Засмагають, займаються спортом та бавляться у воді: у Дніпрі на Монастирському острові панує літній настрій (9)

•  Селфі на залізниці призводять до загибелі підлітків (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на Новому мосту водій BMW зніс скутериста (5)

•  На косі Перемоги над водою знову видно останки місцевого «Титаніка» (4)

•  У Дніпрі на Воздвиженському узвозі зіткнулись Hyundai та 14-річний мотоцикліст на Geon: дитина в лікарні (4)

•  На Дніпропетровщині очікується аномальне літо: прогноз синоптика (4)

•  На Дніпропетровщині п’яний автомийник вкрав BMW клієнта та потрапив на ньому в ДТП: вирок суду (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті