Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
00:57

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У лікарні №4 оновлено відділення хіміотерапії

|«« «« »» »»|

Дніпропетровська міська багатопрофільна клінічна лікарня №4 є одним із шести медзакладів області, де надається спеціалізована медична допомога онкохворим.

Для того, щоб пацієнти з таким діагнозом могли отримувати якісні медпослуги у сучасних та комфортних умовах, у лікарні проведено ремонт хіміотерапевтичного відділення. Він тривав близько семи місяців. Після завершення ремонту відділення відкрив губернатор Дніпропетровщини Дмитро Колєсніков.

«Безумовно, рак – це страшна хвороба. Вона виникає раптово, руйнуючі на своєму ляху не лише здоров ' я людини, але й її мрії та плани на майбутнє. Це чудово знають люди, у чий дім постукало це лихо», – говорить губернатор Дмитро Колєсніков.

Та керівник регіону наголошує, що сьогодні рак – це не вирок, а діагноз, з яким сучасна медицина може впоратися. А передові технології дарують надію багатьом людям на одужання.

Так, в області функціонує шість лікувальних закладів, у яких надається спеціалізована медична допомога онкохворим. У минулому році розпочав свою роботу сучасний радіологічний корпус. Він збудований за всіма європейськими стандартами, а спеціальне обладнання, яким оснастили медзаклад, дозволяє проводити опромінювання пухлин без зайвого впливу на здорові органи. У минулому році таке лікування отримали 176 жителів області. А у 2014 році – вже 29 пацієнтів.

«Наразі ми відкриваємо після ремонту оновлене хіміотерапевтичне відділення європейського рівня – із сучасним медичним обладнанням та оновленим інтер'єром. Медики кажуть , що атмосфера , яка оточує хворих , також впливає на процес одужання. С подіваюся , що у відремонтованому і красивому відділенні показники здоров'я його пацієнтів будуть тільки поліпшуватися » , – наголосив губернатор Дмитро Колєсніков.

Під час ремонту хіміотерапевтичного відділення тут були повністю замінені усі вікна та двері, облаштовано нову підлогу, замінені меблі, також усі палати оснащено сучасними пристроями для переливання крові, які є необхідними для пацієнтів такого відділення.

Крім того, тепер для лікування пацієнтів у відділенні застосовуватимуться й нові комп'ютерні технології, що дозволяють у постійному режимі спостерігати за станом здоров'я пацієнтів та контролювати влив на них лікарських засобів.

Також на базі відділення створено нову сучасну клініко-діагностичну лабораторію. Обладнання, яке тут є (біохімічний і гематологічний аналізатори, коагулометр) дозволить пацієнтам отримувати результати досліджень вже протягом 30 хвилин.

Хіміотерапевтичне відділення лікарні №4 розраховано на 40 ліжок. У минулому році медичну допомогу тут отримали понад 5,6 тис онкохворих людей. З них близько 3 тис – на базі денного стаціонару – пацієнти мали змогу отримувати лікування у першій половині дня і одразу повертатися до звичного ритму життя, не перебуваючи у лікарні цілодобово.

Довідка:

Дніпропетровська міська багатопрофільна клінічна лікарня №4 працює з 1990 року. На базі цього медзакладу працює п'ять кафедр Дніпропетровської державної медичної академії, у тому числі й кафедра онкології та медичної радіології. Для надання медичної допомоги онкохворим зі всієї області у закладі функціонують наступні онковідділення: торакальне, проктологічне, гематологічне та хіміотерапевтичне. У 2013 році у лікарні №4 було проліковано понад 7 тис пацієнтів із онкологічними захворюваннями.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Игорь  (05.02.14 16:34): Лучше б томограф бесплатный привёз, а то на 1этаже дерут шкуру от 500гр. Відповісти | З цитатою
смешно  (05.02.14 13:08): При ситуации которая там складывается с препаратами это просто смешно. Люди платят десятки и сотни тысячи гривен за своё лечение, а эти твари ремонт делают. Я как человек у которого там умерла мама хочу сказать от её слов - " Всё равно где лежать хоть бы лечили хоть как то ..." Скоты! Відповісти | З цитатою
гость  (05.02.14 12:03): Не лезьте в эту тему хоть со своей политикой! По теме, рада что отремонтировали это отделение,так как то что я видела до ремонта,это был кромешный ужас! Надеюсь и верю что многим кто попадает в это отделение помогут встать на ноги и жить дальше!!Да Бог вам здоровья!!! Відповісти | З цитатою
ььь  (05.02.14 11:20): Все бандиты идут в партию регионов наживался на нищете!!! Местные власти -- п росто повесить! Відповісти | З цитатою
Земля  (05.02.14 10:59): Можно мне химию сделать??А то столько рака по поверхности ходит... Відповісти | З цитатою
Сима  (05.02.14 01:52): Меня радует, когда открываются новые отделения борьбы с раком. Потому что это национальная проблема (учитывая количество больных), которую нужно решать системно. начиная от пропаганды Минздрава по диагностике онкологии и заканчивая современными методами лечения. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті