Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
02:12

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Україна козацька від Книгарні «ВіЗ»

|«« «« »» »»|

«Енеїда» (подарункове видання)

Історія видання «Енеїди» Івана Котляревського налічує більше двохсот років. Поему ілюстрували безліч разів. Серед художників, що доторкнулися до створення літературних образів Котляревського дуже багато талановитих і знаменитих – Василь Корнієнко, Григорій Нарбут, Валентин Гордійчук, Анатолій Базилевич. Напевно, в майбутньому, прийдуть нові покоління майстрів, які по-новому, по-іншому представлять безсмертний твір – не дивно, адже з перших рядків поеми читач буквально занурюється в такий фантастичний і водночас такий реальний світ грецьких богів і героїв з українським характером. «Енеїда» – перша друкована книга українською народною мовою, три перші частини якої було видано ще у 1798 році. Видано, попри заборону на друк книг українською мовою 1720 року. Історична, літературна пам’ятка української культури, з якої фактично розпочато відлік української літературної мови, безперечно, заслуговує саме такого видання! Адже осмислення «Енеїди» як початку нової української літератури стало фактом культурної самосвідомості, тоді як сама поема була і залишається в центрі читацької, літературознавчої та культурологічної уваги. Важливо й те, що «Енеїда» Котляревського стала першим друкованим твором, який було написано «народною» мовою. На сторінках поеми автору вдалося передати яскравий етнічний колорит, життя і побут українського народу, його звичаї, традиції спілкування, мову, життєві деталі та особливості світосприйняття.

«Загадки козацьких характерників»

Це друга книга серії Т. Каляндрука про славні бойові подвиги українських "лицарів духу", що були розпочаті у "Таємницях бойових мистецтв України". У книзі висвітлено малодосліджені сторінки української історії, міфології, культури, які по-новому розкривають сутність бойового духу та військового мистецтва українського народу через прадавні традиції військової бойової підготовки та вірування наших предків. Книга також містить унікальний ілюстративний матеріал, зібраний з найрізноманітніших давніх та сучасних джерел: ілюстрації до давніх видань, фрагменти фресок, графіті та рельєфних зображень, малюнки, світлини тощо. 

Книга буде цікавою для дослідників історії, культури, військової підготовки, а також для усіх, хто небайдужий до минулого та сучасного рідного краю.

Український календар на 2014 рік

із неперевершеною графікою Сергія Якутовича.

«25 перемог України»

Книга Олександра Палія "25 перемог України" популярно викладає історичні події, пов'язані з Україною, що справили найбільший вплив на світову, європейську та українську історію. Перелічені в книзі факти визнані й підтверджені академічною наукою. Книга стане у пригоді студентам, викладачам, учням загальноосвітніх шкіл та всім, хто цікавиться вітчизняною історією.

«Гетьман. Комплект в 2-х томах» (подарункове видання)

Видавничий проект “Гетьман” пропонує читачеві неупереджений та всебічний погляд на одну з видатних постатей української історії — гетьмана Івана Мазепу. Нариси до біографії гетьмана та до української і зарубіжної мазепіани, вміщені у двох томах книги, подають цілісний портрет видатної особистості в контексті своєї епохи, дозволяють скласти уявлення про суспільні обставини, у яких І. Мазепа сформувався і виявив себе як державний діяч, а відтак глибше зрозуміти мотиви і чинники його діяльності та, можливо, відкрити для себе незнану досі грань історії, українського державотворення. Ви дізнаєтеся про інтерпретацію постаті гетьмана в українській і зарубіжній історіографії, у творах мистецтва та художній літературі, про вшанування його пам'яті.

«Відень 1683: Україна-Русь у битві за «золоте яблуко» Європи» Тарас Чухліб У книзі висвітлюються причини, хід і наслідки Віденської відсічі, одного з найбільших військово-політичних конфліктів ранньомодерної історії світу. У битві з турками за тогочасну політичну столицю Європи 12 вересня 1683 року українські козаки, шляхтичі, священики, міщани й селяни з України-Русі (Львівщини, Белзчини, Холмщини, Підляшшя, Тернопілля, Волині, Поділля та Київщини) складали 2/3 війська на чолі з королем Речі Посполитої Яном III Собеським та допомогли об'єднаним військам Австрії, Німеччини й Польщі здобути історичну перемогу. 

Воєнні й політичні події автор подає на широкому тлі боротьби Риму, Варшави, Відня, Москви та Венеції зі Стамбулом за право домінування в Центрально-Східній Європі. У додатках міститься оригінальний документальний і факсимільний матеріал. 

Для всіх шанувальників історії України, Польщі та інших країн Європи. 

«Лицарство козацьке»

Ця книжка присвячена запорізьким козакам і Запорізькій Січі — козацькій державі зі своїми законами, життєвим устроєм і кодексом честі. Видання оформлено яскравими ілюстраціями й насичено цікавими історичними фактами з життя козаків.

«Тарас Бульба»

Повість Миколи Васильовича Гоголя «Тарас Бульба» належить до циклу «Миргород». Центральними дійовими особами твору є запорозькі козаки, а місцем дії — Україна XVIІ століття. Події твору відбуваються у важкий період в історії козацтва, коли запорожці піднялися на боротьбу проти Речі Посполитої. У центрі подій опинилася родина козацького полковника Тараса Бульби, який переживає глибоку особисту драму. Його син Андрій покохав польську аристократку і виступив проти Запорізького Війська. Тарас, який розривається між почуттями та обов'язком, вирішує це однозначно. «Я тебе породив, я тебе і вб’ю!»– каже він синові, зустрівшись віч-на-віч на полі бою. Далі Тарас продовжує з полком знищувати поляків. Його оголошують в розшук і надсилають за ним погоню, взявши врешті-решт в облогу. Козаки прориваються через польські лави, але Тарас губить свою люльку і кидається її шукати. Цим скористалися поляки і взяли його у полон. Зрештою Тараса Бульбу спалюють на вогні.

«Славні лицарі України»

Історичні оповідання. Цікаво, захоплююче, легко й доступно маленькому читачеві оповіла письменниця про козацьку звитягу та доблесть, перемоги й поразки; про гетьманів — визначних лицарів України: Дмитра Вишневецького (Байду), Самійла Кішку, Івана Підкову, Івана Сулиму, Івана Виговського, Івана Сірка. Книга прислужиться педагогам, дошколярикам і школярам молодших класів та їхнім батькам (для сімейного прочитання).

«Берестечок»

Всеприсутній у століттях, Богдан Хмельницький Ліни Костенко - грандіозна постать на роздоріжжі Європи. Людина, що зводить державу, бунтар, що кидає виклик усталеній системі, пристрасний закоханий чоловік, спопелілий від зради, стратег і полководець, софістикований дипломат, безпритульний бранець власник помилок та історії, голос гідності й свободи - таким є гетьман України віч-на-віч зі своєю поразкою. Велич історичного призначення та драма самотньої людської душі - ці два виміри нерозривно пов'язані у творі. Відроджений в новій любові гетьман знову стає на чолі повсталого війська. Суверенність держави народжується з вистражданої індивідуальної свободи і зрілої людської волі. Роман у віршах "Берестечко" творився на різних етапах протистояння України та її боротьби за незалежність - від середини 1960-х до кінця 1990-х. ХХ століття впізнає себе в ХVII-му. Україна знову змушена долати фатальну циклічність своїх проблем. Але драма поразки стає філософією відродження, катарсисом, повстанням руїни людини і народу. Перемога над поразкою - основний філософський і психологічний код цього твору.     Художнє оформлення Сергія Якутовича творять разом з романом у віршах неповторний мистецький синтез, доповнений глибокою аналітикою - статтею Івана Дзюби про творчість Ліни Костенко та статтею Володимира Панченка про "Берестечко".

«Джури козака Швайки»

Усі ми знаємо імена Северина Наливайка, Богдана Хмельницького, Івана Мазепи. А ким були найперші козаки? Звідкіля вони взялися? На ці запитання ти знайдеш відповідь у новому гостросюжетному історичному романі Володимира Рутківського — одного з найблискучіших сучасних українських дитячих письменників. Його дивовижні герої — Грицик та малий волхв Санько, юний богатир Демко Дурна Сила, його мама-велетка, невломий козак Швайка зі своїм вірним вовком Барвінком та їхні численні друзі — з честю виходять із найскладніших ситуацій. А небезпека чигає на кожному кроці, а надто, коли ти зважився підняти шаблю на могутню татарську орду, а за твоєю спиною — майже нікого…

«Джури-характерники»

"Джури-характерники" — друга книга захоплюючої історичної трилогії провідного сучасного українського письменника Володимира Рутківського. У новому гостро-сюжетному романі читачі зустрінуться зі своїми улюбленими героями з попереднього роману «Джури козака Швайки» — юним характерником Саньком та його вірним другом Грициком. Хлопці підросли, змужніли, і тепер нарівні з дорослими козаками беруть участь у військових виправах. У романі з’являється ще один відчайдушний герой — маленький характерник Телесик зі своєю дитячою ватагою. А небезпека й надалі чигає на кожному кроці...

«Джури і підводний човен»

«Джури і підводний човен» — заключна книга захоплюючої історичної трилогії «Джури». У цьому романі Володимир Рутківський знову постає блискучим оповідачем і чарівником слова. На тебе, любий читачу, чекають неймовірні пригоди, шалені звитяги і нові відкриття. Разом з героями роману ти оборонятимеш Київ, перепливеш неприступні дніпровські пороги, розвідаєш таємниці підземної Хортиці, штурмуватимеш Очаківську фортецю. Ти також дізнаєшся, як Санько допоміг Грицикові стати непереможним воїном-характерником, чому Демко Дурна Сила знову змінив своє прізвисько, і як Телесикові з Чорториєм вдалося винайти підводний човен і перепливти на ньому Чорне море. А небезпеки… На те вони й небезпеки, аби їх долати.

«Сторожова застава»

Нова повість неперевершеного майстра українського дитячого історичного роману Володимира Рутківського присвячена героїчним і маловідомим сторінкам нашого прадавнього минулого. П'ятикласник Вітько Бубненко якимось дивом потрапляє у 1097-й рік, де разом зі славетними праукраїнськими богатирями Іллею Муровцем, Олешком Поповичем та Добринею захищає рубежі нашої землі, тобто землі Руської.

«Іван Сірко. Великий характерник»

Життя Івана Сірка овіяне легендами і сповнене карколомних пригод. Він народився незвичайною дитиною, з особливим даром характерництва, що допоміг йому здобути багато перемог, і передусім – над собою. 
 Ця книжка так само перемога. Перемога письменниці Марії Морозенко в конкурсі рукописів «Українська сила». Читайте першу книгу про Великого Характерника і пам’ятайте: ми українці, нація сильних!

«Іван Сірко. Славетний кошовий»

Історія Івана Сірка продовжується! Представляємо читачам нову книгу Марії Морозенко – «Іван Сірко, Славетний Кошовий». Ця книжка є продовженням історії змужніння та духовного зростання Великого Характерника Івана Сірка, якому судилося долею дорости чину славетного козацького отамана та здобути на віки вічні усенародну шану і любов.

«Неймовірні пригоди Івана Сили»

У великому місті на Івана Силу – парубійка з гірського села – чекає багато карколомних пригод, випробувань і небезпек, а ще – зустрічі з вірними друзями та, звичайно, справжнє кохання. Незвичайна сила, працьовитість і добре серце ведуть його від перемоги до перемоги: від вантажника на вокзалі – до чемпіона республіки, від циркового силача у цирку пані Бухенбах – до найдужчої людини світу.

І чимало інших, вартих Вашої уваги, книжок…

Знайти Книгарню «ВіЗ» можна на Карла Маркса, 18, у приміщенні Наукової бібліотеки та за телефонами 050-041-34-45, 097-63-48-317.

У Всесвітній мережі шукайте нас тут: E-mail: [email protected],
vk.com/club55066997, facebook.com/vizknyg. Завітайте на наш Сайт: viz-knyg.com.ua.

Працюємо щоденно: пн – пт 10:00 – 19:00, сб – нд 11:00 – 18:00.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті