Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 23 травня 2024
21:08

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

До 200-річчя народження Т.Г.Шевченка буде відкрито виставку архівних документів

До 200-річчя народження Т.Г.Шевченка буде відкрито виставку архівних документів
На Дніпропетровщині до 200-річчя народження Т.Г.Шевченка буде відкрито виставку архівних документів. На виставці Держархів регіону представить унікальні документи про відзначення дня народження Шевченка на Катеринославщині та Дніпропетровщині.

Про це доповіла під час засідання організаційного комітету з підготовки до відзначення в області 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка губернатору Дмитру Колєснікову директор Державного архіву Дніпропетровської області Ніна Киструська.

«Тарас Григорович Шевченко – це символ української самобутності та національної єдності. Пам'ять про його творчий та життєвий шлях – це данина розвитку патріотичної свідомості та культурної спадщини нашого народу. Це традиція, яка передається із покоління в покоління та вчить шанувати Вітчизну. Сторічні документи про відзначення річниць народження Великого Кобзаря, що будуть представлені на виставці, ще одне підтвердження тому», - зазначив Дмитро Колєсніков.

Експозиція виставки буде вміщувати близько 20 архівних документів та фото, які свідчать про шанобливе ставлення до вшанування пам'яті про Великого Кобзаря на Катеринославщині та Дніпропетровщині вже протягом століття.

«На виставці будуть представлені постанови земських зборів Катеринославської губернії, телефонограми, листи, рішення витяги з протоколу, плани проведення заходів щодо вшанування пам'яті письменники. Катеринославщина завжди з високою відповідальністю ставилася до відзначення дат, пов'язаних із Кобзарем. І цього року Дніпропетровщина активно готується до цих визначних днів»,- зазначила Ніна Киструська.

Вона повідомила, що до експозиції зокрема ввійдуть Постанова 1906 року Катеринославських губернських земських зборів про відкриття при губернській управі підписки для збору добровільних пожертв на влаштування пам'ятника Т. Г. Шевченку, Телефонограма 1919 року завідувача Катеринославського губернського відділу народної освіти волосним Радам «Про проведення дня пам'яті Т. Г. Шевченка», Витяг з протоколу Китайгородської сільської ради Томаківської волості Катеринославського повіту й губернії «Проведення 60-річчя з дня смерті поета» № 13 від 8 березня 1921 р., Рішення Томаківського волосного виконкому Катеринославського повіту 1921 року «Святковий похід по селу з приводу Шевченківського свята, привітання та покладання вінків» та ін.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (15)

•  Хто цей чоловік, який бʼє жінок у центрі міста? (11)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)

•  З 1 липня у Дніпрі суттєво зростуть ціни на заправках (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті