Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
09:21

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На харчових підприємствах Дніпропетровщини впровадженні системи управління якістю

На харчових підприємствах Дніпропетровщини впровадженні системи управління якістю
Системи управління якістю та інших систем управління займають важливе місце в ефективній роботі підприємств харчової промисловості. Тому сьогодні підприємства Дніпропетровщини активно розроблюють та впроваджують такі системи.

«Якість харчових продуктів має особливе значення для кожного. Сьогодні понад 40 підприємств харчової промисловості сертифікували такі системи. Це важливий крок у підвищені якості харчової продукції регіону та у виході наших товарів на світовий ринок. Тому сьогодні за завданням Дмитра Колєснікова Дніпропетровщина активно впроваджує та застосовує на практиці системи контролю за якістю харчової продукції. Здоров’я наших жителів – понад усе», - зазначає директор департаменту агропромислового комплексу, розвитку сільських територій та ринкового середовища Вадим Удовицький.

Система управління якістю (ISO серій 9000, 14000, 22000) впроваджена (сертифікована) на 40 харчових підприємствах області. Серед них, такі підприємства: ТОВ «Ласунка», ПАТ «Комбінат «Придніпровський», ТОВ «Дніпромлин», ПрАТ ІІ «Дніпропетровський олійноекстракційний завод», ТОВ м’ясокомбінат «Ювілейний», ПАТ «Кондитерська фабрика «А.В.К.» та інші. У стані розробки – на трьох та упроваджується – на трьох підприємствах області.

Також в регіоні впроваджена (сертифікована) Система управління безпечністю харчових продуктів (НАССР). Вона працює на 30 харчових підприємствах Дніпропетровщини. Наприклад: ТОВ «Агросільпром», ТОВ м’ясокомбінат «Ювілейний», ТОВ «Фаворит плюс», ПрАТ «Ерлан», ПП «ІСТ БОЛТ Україна» та інші. У стані розробки система НАССР знаходиться на семи, а в стані впровадження – на двох підприємствах області.

Довідка:

В листопаді 2009 року на базі ДП «Дніпростандартметрологія» відкрито лабораторію з визначення вмісту генетично модифікованих організмів в харчових продуктах та сировині. Лабораторія контролю ГМО атестована в установленому порядку, спеціалісти лабораторії пройшли необхідну теоретичну і практичну підготовку з проведення випробувань і отримали відповідні сертифікати міжнародного зразку. Для лабораторії було закуплено найсучасніше аналітичне обладнання відомих світових виробників, що дає можливість визначати наявність та кількість генетично модифікованих організмів на високому рівні та в максимально короткі терміни.

Gorod.dp.ua на Facebook.


piligrim  (17.12.13 14:52): теперь вместо значка "без ГМО" ( на всем что попало, даже на миниральной воде) - возрожден "знак качества"? Відповісти | З цитатою
спец  (17.12.13 12:44): а при чем здесь лаборатория ГМО? или это единственные буквы, которые запомнило руководство ГП "Днепрстандартметрология"? улыбнуло... Відповісти | З цитатою
Я  (17.12.13 11:31): Лучше уж вам и не знать как делаются продукты!!! ИСО только на бумаге!!! Відповісти | З цитатою
Украинец  (17.12.13 10:38): Хоть по Исо, хоть не по Исо - химией травили и будут травить... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті