Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
03:52

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Жителів Дніпропетровщини запрошують пройти анонімні та швидкі тести на ВІЛ/СНІД

Жителів Дніпропетровщини запрошують пройти анонімні та швидкі тести на ВІЛ/СНІД
У рамках Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом на Дніпропетровщині пройдуть ряд заходів, під час яких можна буде безкоштовно та анонімно здати аналізи на ВІЛ/СНІД. Про це повідомила начальник відділу департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олена Лугова.

Зокрема, 30 листопада 2013 року до Новомосковська вирушає мобільна клініка обласної дитячої лікарні, спеціалісти якої проводитимуть швидкі тести на ВІЛ/СНІД для дітей, а також надаватимуть медичні консультації.

«Швидкі експрес-тести дозволяють отримати результат протягом 10-30 хвилин без використання спеціального лабораторного обладнання. Такі тести мають високу чутливість та точність і є індивідуальними для кожного пацієнта», - сказала Олена Лугова.

2 грудня 2013 року у Дніпропетровську біля кінотеатру «Родина» по вулиці Столярова також пройде акція «Я маю силу жити», у рамках якої всі бажаючі зможуть здати кров та вже за декілька хвилин дізнатися результат на СНІД, а також отримати спеціалізовану літературу та засоби контрацепції.

Крім того, на Дніпропетровщині пройти обстеження та отримати консультації лікарів можна й у 7 центрах профілактики та боротьби зі СНІДом, 39 кабінетах «Довіра», а також у 12 лабораторіях діагностики СНІДу. Протягом наступного тижня у всіх цих закладах будуть проводитися дні відкритих дверей.

Нагадаємо, що на Дніпропетровщині у рамках соціальних ініціатив Президента України Віктора Федоровича Януковича продовжується робота зі створення ефективної системи медичного обслуговування населення. Питання протидії поширення ВІЛ/СНІД не залишаються поза увагою.

Так, у рамках обласної програми протидії поширенню інфекційних соціально небезпечних хвороб відбувається оновлення матеріально-технічної бази лікарень, підвищується професійний рівень медичних працівників.

Для того, щоб підтримати організм хворої людини та максимально зміцнити її імунітет у 24 лікувальних закладах Дніпропетровщини застосовується сучасний метод антиретровірусної терапії. Усі пацієнти з ВІЛ/СНІД, які потребують такого лікування, отримують його безкоштовно та в повному обсязі.

Крім того, у разі виникнення ризику інфікування людина може звернутися до будь-якого з семи центрів СНІДу. Тут нададуть спеціальну медикаментозну профілактику, що здатна попередити захворювання протягом 28 днів з часу можливого зараження.

Також усі станції та відділення переливання крові 100% забезпечені тарою, діагностичними тестами та іншими витратними матеріалами.

Велика увага на Дніпропетровщині приділяється й наданню медичних, психологічних та соціологічних послуг вагітним жінкам, хворим на ВІЛ/СНІД. Так, у регіоні за підтримки Міністерства охорони здоров’я України та дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ реалізується пілотний проект «Профілактика передачі ВІЛ від матері до дитини та покращення перинатальних показників у вагітних з наркотичною залежністю та народжених ними дітей».

У рамках цього проекту на базі пологового будинку №1 діє Центр інтегрованої допомоги для наркозалежних вагітних. У закладі діє мультидисциплінарна команда (акушери-гінекологи, психологи, наркологи, неонатологи), яка надає послуги таким жінкам.

Значну підтримку у протидії поширенню ВІЛ-інфекції надають громадські організації та благодійні фонди. Зокрема, за підтримки міжнародного благодійного фонду «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні» та інших благодійних фондів на Дніпропетровщині діє 17 громадських ВІЛ-сервісних організацій. У складі цих організацій діє 2 мобільні клініки, що здійснюють консультування осіб з груп ризику, а також проводять діагностику на ВІЛ/СНІД. Крім того, діє мобільна клініка Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні, яка протягом 2012 року здійснила понад 30 виїздів у міста та райони області.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Исчо вопрос  (02.12.13 12:25): Почему не существует диагноза ВИЧ-инфицированный? Відповісти | З цитатою
Вопрос  (02.12.13 12:23): 1. Нужен ли паспорт и если нужен, то какая же это анонимность - в комп введут и усё.
2. А был ли "мальчик", т.е. ВИЧ? Когда и кто его выделил, согласно установленным ПРАВИЛАМ выделения ретровирусов?
3. Вирус это не бактерия, его воздействие невозможно лечить медикаментозно антибиотиками. Вирус - это типа "флэшки" с информацией - входит в клетку и там встраивается в ДНК с последующей репликацией
Відповісти | З цитатою
Z  (01.12.13 10:09): Что за боты-хвалильщики в коментах? Відповісти | З цитатою
Славянин  (30.11.13 19:00): Вы не знаете , что вам впрыснут. Ублюдочный сайт воняет рыгоаналами Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Сама  (30.11.13 09:51): В глазах общества обследование на ВИЧ до сих пор выглядит необычно и даже странно. А зря, ведь обследование на ВИЧ – это, прежде всего, признак заботы о своём здоровье. В этом нет ничего страшного, люди должны это понимать и относиться к данному тесту как к обычной медицинской процедуре. Только путем постоянного информирования людей об этой болезни и систематического сбора анализов для диагностики заболевания мы сможем снизить уровень СПИДа в стране до минимального и продлить жизнь уже инфицированным людям. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Людвиг  (30.11.13 00:40): Сразу видно, что у нас в стране действительно идет борьба с ВИЧ/СПИД. В Днепропетровске целых 7 центров профилактики и борьбы со СПИДом, 39 кабинетов «Доверия» и 12 лабораторий диагностики СПИДа. А помимо всего этого каждый ВИЧ-позитивный, который желает сохранить свои иммунные клетки в норме, получает антиретровирусную терапию - полностью за счет государства. Это отличные показатели работы МОЗ. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
кОНь в ПАЛЬТО  (29.11.13 20:20): А через ПРокси-анонимайзер можно? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
капитан Америка  (29.11.13 19:06): С такой помощью от юнисеф и гильотины не надо.
Вакцинируйте от беременности своих баб, если они у вас еще остались.
Відповісти | З цитатою
кОНь в ПАЛЬТО  (29.11.13 19:00): На халяве вирусы и цепляются.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті