Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
07:34

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Ще 1000 жителів Дніпропетровщини забезпечені якісним водопостачанням

Ще 1000 жителів Дніпропетровщини забезпечені якісним водопостачанням
366 будинків, 1000 жителів, школа, дитячий садок, амбулаторія села Брагинівка Петропавлівського району відтепер можуть споживати якісну проточну воду.

Це стало можливим завдяки реалізації на Дніпропетровщині програми «Питна вода України» та ефективно налагодженому соціальному партнерству обласної влади Дніпропетровщини та великих промислових підприємств. Губернатор Дніпропетровщини Дмитро Колєсніков відкрив Брагинівський водопровід, будівництво якого було розпочато у липні цього року.

Довгий час жителі Брагинівки користувалися водою з колодязів, яка не відповідала санітарним нормам. Потім громада вирішила встановити водонапірну вежу. По селу встановили 8 колонок, з яких беруть воду не тільки жителі Брагинівки, а й жителі сусідніх сіл. Проте це не вирішило проблеми – чисту воду все ж таки доводилося возити за 1-1,5 км. Критична ситуація з водою була в Брагинівській школі, дитячому садку та амбулаторії практики сімейної медицини.

У липні цього року у рамках соціального партнерства обласної влади та ДТЕК розпочали будівництво водоводу протяжністю 13,2 км. Це дозволило забезпечити весь приватний сектор і соціальну інфраструктуру села якісною питною водою.

«Чиста вода – це основа здоров’я та довголіття, це показник рівня життя населення. Забезпечення дитячих садків та шкіл, амбулаторій, жителів регіону якісною питною водою – це важливе завдання, що стоїть перед кожним керівником міст та районів Дніпропетровщини.», - зазначив Дмитро Колєсніков.

Минулого року було збудовано 45 км водопровідних мереж, реконструйовано 3 водонасосних станції. Це дозволило забезпечити близько 11тис. жителів водою, що відповідає санітарним нормам якості, та близько 35 тис. жителів регіону забезпечити надійним та безперебійним водопостачанням.

«Важливу роль у розвитку міст та районів Дніпропетровщини, зокрема розширення мережі якісного водопостачання, належить ефективному соціальному партнерству між обласною владою та великими промисловими підприємствами регіону, що налагоджено в регіоні», - наголосив Дмитро Колєсніков.

Нагадаємо, що в червні цього року губернатор Дмитро Колєсніков та генеральний директор ДТЕК Максимом Тимченко підписали меморандум про соціальне партнерство між компанією і обласною владою. У рамках меморандуму ДТЕК збільшив цього року соціальні інвестиції в два рази - з 13,8 млн грн до 30,8 млн грн. Як зазначив керівник регіону, запуск водоводу - це один з кроків реалізації цього меморандуму.

Як наголосив генеральний директор ДТЕК Павлоградвугілля С.Воронін: «Ми хочемо, щоб наша співпраця сприймалася не як разовий благодійний проект, а як планомірне соціальне співробітництво. Ми спільно з органами влади та з громадою знаходимо системні рішення, які здатні принести довготривалий результат містам і районам, у яких розміщені підприємств ДТЕК».

У рамках соціального партнерства влади та ДТЕК на соціальний розвиток Петропавлівського району направлено 6,9 млн грн. За рахунок цих коштів проведено капітальні ремонти та переоснащення районної лікарні, відремонтовано дахи 3-х сільських шкіл, оновлені системи опалення Петропавлівського Будинку творчості і Хорошевської школи, створено спортивний майданчик зі штучним покриттям та відремонтовано спортивний та актовий зали в Петропавлівській школі, де базується дитячо-юнацька спортивна школа.

«Ми розуміємо, що несемо відповідальність не тільки за розвиток виробництва, а й за те, в яких умовах живуть наші співробітники та їхні родини. Сьогодні ДТЕК продовжує фінансування програм соціального партнерства», - зазначив Віталій Мовчан, директор ДТЕК Шахтоуправління Дніпровське.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Оксана  (28.11.13 13:41): Шо значит качественую?!
Ее можна из крана пить без кипичения?
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Н-й  (27.11.13 21:27): Нам эти твари С+ут нам в глаза,мы им-"Божья Роса,,,"(Почти про Азирову) Відповісти | З цитатою
7878  (27.11.13 21:18): А когда на Победу качественную воду дадут? Хочется пить воду из-под крана. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Дед Мороз  (27.11.13 19:26): В городе более миллиона человек. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті