Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
16:05

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Олександр Вілкул та голова ЮНІСЕФ підвели підсумки конкурсу «Намалюй свої права»

|«« «« »» »»|

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул та голова Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Юкіе Мокуо підвели підсумки та нагородили переможців Всеукраїнського дитячого конкурсу «Намалюй свої права». В конкурсі взяли участь 614 дітей зі всієї країни віком від 4 до 15 років, серед яких і діти з особливими потребами та діти-сироти.

«Діти намалювали своє головне право – право на щасливе життя. І ми повинні їм це забезпечити», - сказав Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул на церемонії нагородження переможців конкурсу.

Переможцями конкурсу стали Анастасія Олійник з м. Львів (12 років, школа № 45) та Анастасія Мороз з м. Кіровоград (12 років, навчально-виховний комплекс № 26).

На тему малюнку «Дівчатка також хочуть бути пілотами!» Анастасію Олійник надихнула власна мрія. Малюнок буде зображений на поштовій марці, яку Укрпошта планує видати у 2014 році.

Тема роботи Анастасії Мороз – надія. Вона намалювала свою молодшу сестру в інвалідній колясці, але з квітами в руках і написала: «Діти з особливими потребами мають право на особливе піклування. І ще вони заслуговують на велику повагу, бо незважаючи на труднощі, вони прагнуть бути щасливими». Малюнок Анастасії Мороз «Я маю право на щасливе життя» буде зображено на художньому конверті Укрпошти.

Всі діти – учасники конкурсу отримали пам’ятні дипломи. Журі визначило 50 кращих робіт, які під час заходу прикрасили велику операційну залу Головпоштамту. В подальшому планується зробити всеукраїнську виставку дитячих малюнків. Під час урочистої церемонії 12 конкурсантів, роботи яких були визнані найкращими, отримали нагороди та подарунки.

У дванадцятку фіналістів увійшли 10 юних художників із Полтавської, Львівської, Сумської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Хмельницької, Черкаської, Житомирської областей. Також у числі призерів два дитячих заклади – Центр позашкільної освіти (м. Самбір Львівської обл.), який представив на конкурс 12 малюнків та Центр соціально-психологічної реабілітації (м. Комсомольськ, Полтавська обл.), який надіслав до конкурсу 8 малюнків дітей з особливими потребами.

«У світі 2 мільярди дітей, і майже 8 мільйонів з них – це маленькі українці. ЮНІСЕФ пишається партнерством з Укрпоштою задля привернення уваги суспільства до важливості захисту прав кожної дитини. Ми сподіваємось і надалі спільно заохочувати дітей та підлітків до творчого розвитку та самовираження», - зазначила голова ЮНІСЕФ в Україні Юкіе Мокуо. Вона закликала дітей дізнаватися більше про свої права та бути активними громадянами України.

«Укрпошта - соціально відповідальна компанія, яка намагається всіляко підтримувати та заохочувати творчі здібності у дітей. Разом с ЮНІСЕФ ми і надалі будемо продовжувати започатковану традицію подібних ініціатив, намагаючись подарувати ще більшій кількості дітей радість та віру в себе», – відзначив генеральний директор УДППЗ «Укрпошта» Костянтин Кривенко. Нагадаємо, що Президент України Віктор Янукович визначив 2013 рік роком дитячої творчості в Україні.

Довідка:

Конкурс розпочався 1 червня 2013 року в День захисту дітей за підтримки Олександра Вілкула і проводився спільними зусиллями Укрпошти та представництва ЮНІСЕФ в Україні. Підведення підсумків конкурсу приурочене до Всесвітнього Дня дитини, який святкується 20 листопада.

Найбільша кількість малюнків юних конкурсантів присвячена праву на якісну освіту, на турботу дорослих, на особливу увагу до дітей з особливими потребами. Дітей турбує також право жити в родині, розвивати свої творчі здібності, надання всім дітям рівних прав, незалежно від стану здоров’я і міста проживання.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Алекс  (22.11.13 21:21): Пока одни бандосы при владі занимаются беспределом, а другие мечтают эту власть получить, чтобы тоже хапнуть побольше и заодно всяким Ротшильдам и Морганам сдать страну(под лозунгом типа "Айда в Европу") никакие мечты детей не сбудутся, нам отвели только одно право - быть тупым электоратом. Диктоатора к Власти! Алигархов на кол! Дерьмократию в ***! Відповісти | З цитатою
славянин  (21.11.13 18:40): полностью поддерживаю вас святой отче. ювенальная гадина наползает. но пока мы и вы начеку, может и удастся отбить! самые тяжёлые бои ещё впереди! Відповісти | З цитатою
славянин  (21.11.13 18:37): вот это мрак. Ювенальная Юстиция заходит через, конкурсы детских рисунков и Укрпочту сюда притулили. Відповісти | З цитатою
гнат  (21.11.13 16:55): а я от собiправа намалював, тепер в ними їзджу, навiть гаї думають що вони справжнi
а ще я грошi вмiю малювати
хоча чомусь мене не визнають я видатного маляра
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Саша Вилкул  (21.11.13 09:36): Я спасу Украину!!! Відповісти | З цитатою
Ребенок  (20.11.13 20:37): У меня синяки по спине от их прикосновений!Холодные дядьки и тетьки Відповісти | З цитатою
Ню  (20.11.13 19:17): В картинках можно всё, что угодно нарисовать, а вот сбудется ли в нашем государстве детская мечта? - вот в чём вопрос. Если родители не депутаты или богатенькие буратинки, то мечта так и останется на рисунке. Відповісти | З цитатою
отец Фёдор  (20.11.13 17:27): Ох уж, опять эти еврогейцы в лице пресловутого ЮНИСЕФ! В каких только странах они не гадят. Видимо Сорос хорошо им платит, чтобы и на Украине поскорей заработала на всю свою мощь беспощадная машина ювенальной инквизиции. Неужели Вилкул настолько глуп, чтобы не видеть и не понимать последствий введения подобных "прав" несмышленышей? Ведь есть, в конце то концов, интернет. Можно же хоть как то просветиться в этом вопросе! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 3
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті