Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
14:26

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині розробили сучасний комплекс виробничої гімнастики для підприємств і установ

На Дніпропетровщині розробили сучасний комплекс виробничої гімнастики для підприємств і установ
На Дніпропетровщини розроблено сучасну вирбоничу гімнастику - комплекс фізичних вправ для працівників офісів, установ та підприємств. Про це повідомив на прес-конференції директор Департаменту фізкультури і спорту, сім'ї та молоді облдержадміністрації Олександр Пшеничников.

Новинка, що не має аналогів, стане черговим кроком у реалізації програми «Міцне здоров'я - успішне життя», яка стартувала влітку цього року з ініціативи губернатора Дмитра Колєснікова.

Комплекс виробничої гімнастики для підприємств і фірм включає прості, але ефективні фізичні вправи. Їх можна виконувати в середині дня прямо на робочому місці, в тому числі - в офісах, працівники яких, як відомо, нерідко страждають від браку рухової активності. Зарядка розроблена фахівцями Дніпропетровського інституту фізичної культури і спорту, відеоролик з комплексом вправ створений Дніпропетровською обласною державною телерадіокомпанією (51 канал), постановочні вправи виконувались під супроводом тренерів спортивного клубу «Штурм». Комплекс розрахований на 6 хвилин.

Єдина ранкова зарядка викликала великий позитивний резонанс і отримала продовження. Зараз розроблено створено комплекс фізичних вправ спеціально для підприємств і установ, які можна виконувати прямо на робочому місці. «Я особисто зробив цей комплекс вправ і можу сказати, що вони знімають втому, покращують реакцію і допомагають працюючим людям впевнено увійти в другу половину дня, - зазначив Олександр Пшеничников.

Ідея повернення виробничої гімнастики на підприємства і в установи знайшла підтримку у представників профспілок. А для шкіл регіону розробляються методичні рекомендації з проведення зарядки, щоб діти мали змогу робити прості вправи просто у навчальних класах.

Відеоролик з комплексом виробничої гімнастики буде розміщено на сайті Дніпропетровської облдержадміністрації «Відкрита влада» у розділі «Спорт», надано телеканалам області, а також викладено у мережі You Tube.

«В ідеалі у офісних працівників на робочому столі комп'ютера може бути посилання на відео, яке можна натиснути і зробити кілька вправ, - зазначає керівник Департаменту фізкультури і спорту, сім'ї та молоді Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Пшеничников. - Створивши комплекс виробничої гімнастики, ми показали доступність найпростіших вправ для максимально широкого кола людей. Ми хочемо, щоб назва губернаторської програми практичним чином втілювалась в життя, щоб у молоді та всіх працюючих людей в нашій області було міцне здоров'я і успішне життя. В результаті це сприятиме формуванню здорового покоління в нашому регіоні і у всій Україні»

Також сьогодні стало відомо що директор департаменту фізичної культури і спорту, сім’ї та молоді облдержадміністрації Олександр Пшеничников Наказом Міністерства від 21 жовтня 2013 року включений до складу колегії Міністерства молоді і спорту України

«Призначення Олександра Петровича у склад колегії Міністерства – це не тільки визнання його особистих заслуг та авторитету як успішного та досвідченого менеджера спортивної сфери. Включення Олександра Пшеничникова до складу колегії Міністерства дозволить нам розповсюджувати позитивний досвід нашого регіону в цій сфері та сприяти розвитку спортивної сфери в усій Україні», - зазначив голова обласної державної адміністрації Дмитро Колєсніков.

Олександр Пшеничников почав свою трудову діяльність у серпня 1979 року на посаді тренера-викладача ДЮСШ м. Зеленодольська Апостолівського району.

Протягом 25 років державної служби керував діяльністю щодо розвитку фізичної культури та спорту вищих досягнень в області. Завдяки особистому вкладу Олександра Пшеничникова Дніпропетровська область постійно знаходиться серед лідерів українського спорту.

Олександр Пшеничников постійно бере участь у складі робочих груп по розробці державних актів, нормативних документів сфери фізичної культури та спорту України.

Олександру Пшеничникову присвоєні почесні звання «Заслужений тренер України», «Почесний працівник фізичної культури і спорту України», «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України», його у 2011 році нагороджено Грамотою Головного управління державної служби України, у 2012 році Почесною грамота Дніпропетровської обласної ради, пам’ятним знаком«80 років Дніпропетровської області» та орденом «За заслуги» ІІІ ступеню.

Gorod.dp.ua на Facebook.


1  (08.11.13 13:28): Кстати, где действительно ссылка на видео? Мы тоже хотим на себя посмотреть ;) Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1  (08.11.13 13:26): Гимнастику разрабатывали абсолютно бесплатно :)
Так же бесплатно снимал 51 канал, а комплекс действительно хороший, особенно для "сидячей работы".
Ждем Вас на тренировках в клубе Штурм.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
жирик  (08.11.13 12:21): Столько пафоса из-за какой-то 6-ти минутной разминки, интересно сколько бабла у нас украли на ее "разработку" и что же там за "Новинка, не имеющая аналогов"? Держу пари, что там комплекс упражнений до которого может додуматься любой, знакомый с базовыми знаниями по физиологии человека. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Карлсончик  (08.11.13 10:26): "Новинка, не имеющая аналогов, станет очередным шагом" - у нас всё не имеет аналогов. Можно начать с преза Відповісти | З цитатою
***  (08.11.13 09:34): Где ссылка на видео!? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Сэр Ночной Кошмар  (08.11.13 07:34): Сколько денег потрачено из бюджета на разработку комплекса? Відповісти | З цитатою
гость  (07.11.13 21:19): Теперь будем знать как снять усталость и повысить реакцию... теперь всё пойдёт как по маслу. А может, и тарифы ЖКХ уменьшатся? Відповісти | З цитатою
7878  (07.11.13 21:05): Нет, это серьезно? Это так важно на сегодняшний день? Предприятия рассыпаются как горох, а им коплекс упражнений новый придумали... Відповісти | З цитатою
Н-й  (07.11.13 19:52): "Вдох глубокий,руки шире..." Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті