Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
00:16

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Матеріальну допомогу від держави отримали 290 тисяч сімей Дніпропетровщини

Матеріальну допомогу від держави отримали 290 тисяч сімей Дніпропетровщини
За 9 місяців 2013 року на Дніпропетровщині призначена та виплачена матеріальна допомога 290 тисячам сімей. Загальна сума виплат склала 1 млн 867,3 тис грн, що становить 100% від потреби.

Про це повідомила начальник управління у справах сім'ї та молоді департаменту фізичної культури та спорту, сім'ї та молоді облдержадміністрації Лілія Ковальова.

Матеріальна допомога призначається родинам відповідно до Законів України «Про державну допомогу сім'ям з дітьми», «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям», «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам».

За словами Лілії Ковальової, на Дніпропетровщині виплати здійснені своєчасно у повному обсязі.

Вона також додала, що одним з гарантованих видів державної допомоги є допомога при народженні дитини. Цього року допомогу при народженні призначено 26 тис 780 сім'ям регіону. Зокрема, 13 тис 537 родин отримали матеріальну допомогу при народженні першої дитини, 9 тис 611 сімей - на другу дитину, 3 тис 632 родин - на третю і наступну дитину.

Крім того, призначена і проводиться виплата допомоги на дітей одиноким матерям. На сьогодні виплачено допомогу 55 тис. жінкам.

«Нові Соціальні ініціативи спрямовані на підтримку родин, в першу чергу тих, які опинилися в складних життєвих обставинах. Дмитро Колєсніков поставив завдання – система соціальної допомоги родинам повинна бути доступною усім та функціонувати ефективно», - сказала Лілія Ковальова.

Для цього у Дніпропетровській області реалізується сучасний підхід у роботі з сім’ями. Зокрема, в регіоні працює 756 соціальних працівників, які інспектують кризові родини та допомагають їм подолати труднощі.

Також працює обласний центр соціально-психологічної допомоги. У цьому центрі людям, які опинилися у важкій ситуації, не тільки нададуть невідкладну психологічну, соціальну та медичну допомогу, а й допоможуть з працевлаштуванням і нададуть юридичну консультацію. Крім того, в Центрі працює притулок, де протягом 3 місяців можна безкоштовно пожити тим, хто раптово опинився на вулиці.

«Ми допомагаємо відновити документи, пояснюємо, де можна отримати матеріальну допомогу, путівку на лікування або оздоровлення. Разом вивчаємо закони, щоб з'ясувати, яким шляхом можна відновитися на роботі, як звернутися в міжнародні організації, що допомагають ВІЛ-інфікованим або тим, хто страждає від насильства в сім'ї. Соціальний центр постійно розширює свої можливості допомоги щодо вдосконалення роботи соціальних служб», - розповів директор Дніпропетровського обласного центру соціально-психологічної допомоги Дмитро Павлов.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Сноб  (18.10.13 09:37): В разряд политических хохм можно отнести и этот рапорт власти! Регионалы от самодовольства скоро утратят последние признаки благоразумия. Поэтому не удивлюсь, если на выборах 2015 года Янукович "опередит" лидера помаранчевых демократов - Ющенко по провальному сбору голосов в свою поддержку. Разве что его выручат украинские патриоты и проголосуют за него, как главного интегратора Украины в ЕС?! Кучма тоже расчитывал на благодарность националистов..., но не дождался и, поджав хвост, выпал из политики. Его и в советники никто не берёт! Впрочем и Ющенко тоже! А в Европах обычно всем "бывшим" находится подходящая престижная работа (например, Квасьневский!). Наши же правители видно такие олухи, что и в дворники Брюсселя не годятся. Відповісти | З цитатою
?  (17.10.13 20:09): "Ура"! "Покращення" похоже на издевательство! Відповісти | З цитатою
Янот  (17.10.13 09:23): реальная работа социальных служб по выплате мат.помощи будет тогда, когда не нужно будет за ними бегать и доказывать что у тебя родился ребенок, что он прописан и собирать справки и выпрашивать эту помощь. Відповісти | З цитатою
прохожий  (16.10.13 18:59): Явная опечатка в статье Відповісти | З цитатою
exses  (16.10.13 17:18): 1867300 грн делим на 290000 семей. Получили 6,44 грн на семью за 9 месяцев. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Горожанин  (16.10.13 17:15): 1млн867тыс300 грн/290 000 семей= 6грн 43 копейки. Теперь эти семьи будут думать как эти "денги" тратить Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті