Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
08:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Відбувся круглий стіл з розвитку сімейних форм виховання

Відбувся круглий стіл з розвитку сімейних форм виховання
На Дніпропетровщині пройшов круглий стіл з питань впровадження нових соціальних технологій забезпечення та розвитку сімейних форм виховання. Співорганізатором його проведення виступив благодійний фонд Ріната Ахметова «Розвиток України».

З 2011 року Дніпропетровська облдержадміністрація спільно з цим Фондом реалізовує проект «Родина для дитини».

«Чужих дітей не буває. Нічиїх дітей не буває. Всі діти – це багатство країни, її майбутнє. Кожна дитина має право на виховання в сім’ї, на батьківське піклування, материнську любов. І якщо у нас є хоча б найменша можливість зберегти сім’ю для дитини – ми маємо цю можливість використати. Соціальні, психологічні та інші інструменти, які можуть бути застосовані для цього – мають бути застосованими»,- підкреслив перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Крупський.

Дніпропетровщина є одним з кращих регіонів в Україні з розвитку сімейних форм виховання – дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ) та прийомних сімей. Наразі в регіоні функціонує 126 дитячих будинків сімейного типу та 387 прийомних сімей, де виховується 1558 дітей. З початку року 296 дітей-сиріт Дніпропетровщини отримали нову сім`ю. За вісім місяців в регіоні створено 25 дитячих будинків сімейного типу та 68 прийомних сімей.

Крім допомоги у влаштуванні дітей в сім'ї, робота ведеться в напрямку попередження соціального сирітства, особлива увага приділяється взаємодії з сім'ями в складних життєвих обставинах. За статистикою в області з 9 тис. дітей-сиріт 6,5 тис. «осиротіли» при живих батьках. Саме тому особливий акцент у регіоні робиться на популяризації сімейних цінностей. Для того, щоб попередити відмову матерів від новонароджених дітей, ведеться інформаційна кампанія в пологових будинках і в лікарнях, працюють консультаційні пункти територіальних центрів соціальних служб.

Важливим напрямком реалізації програми є розробка системи запобігання негативних ситуацій у прийомних сім'ях, навчання прийомних батьків та усиновителів, підготовка потенційних батьків. Також у Дніпропетровській області ведеться робота з навчання соціальних працівників.

Крім того, в обласному центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді відкрита телефонна гаряча лінія «Якщо ображають дитину» - (056)370-48-19, режим роботи: з 9.00 до 17.00. Вона дозволяє оперативно отримувати інформацію від громадян та своєчасно проводити попереджувальні заходи. Крім того, ще однією реалізацією цих Соціальних Ініціатив є розширення мережі соціальних центрів матері і дитини для забезпечення соціального супроводу матерів з дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах. Зокрема, такі центри планують розпочати створювати вже наступного року у великих містах: Дніпропетровську, Кривому Розі та Дніпродзержинську.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:

   


Алёна  (27.09.13 14:31): всё это прекрасно!главное,чтоб такое красивое начало и планы не перешли в социальное патрулирование в в обычные семьи,в которых из-за того что у ребёнка кариес или попа с опрелостями из-за подгузника ,не отбирали детей, как это делается в Росси. Очень хочется верить,что такого не будет! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті