Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
11:00

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Продовжується розвиток спортивної інфраструктури

Продовжується розвиток спортивної інфраструктури
Регулярні зайняття фізкультурою та спортом – запорука здорового та успішного життя для кожного жителя області, а особливо – для молодого покоління. Сьогодні кожний п’ятий мешканець Дніпропетровщини залучений до занять професійним або масовим спортом.

На думку губернатора області Дмитра Колєснікова, цього недостатньо. Адже Дніпропетровщина повинна бути регіоном здорових і сильних людей. Однією з головних умов поширення фізкультури та спорту в регіоні є розвиток спортивної інфраструктури. Саме ця тема на початку всеукраїнського тижня фізкультури та спорту стала ключовою на селекторній нараді, яку провів голова облдержадміністрації.

«Звичку до здорового способу життя треба формувати з раннього віку. Для цього на Дніпропетровщині започатковано регіональну програму «Міцне здоров’я – успішне життя». Однією зі складових цієї програми є розвиток інфраструктури для занять фізкультурою та спортом. Ми повинні забезпечити всім мешканцям регіону можливість вільного доступу до якісних спортивних споруд та занять. В цьому напрямку в регіоні зроблено досить багато. Але треба зробити у декілька раз більше. Ми повинні досягти якісного прориву у розвитку спортивної інфраструктури».

Дніпропетровщина має значні досягнення у розвитку інфраструктури для масового та професійного спорту. Цього року у обласному центрі відкрито найбільший в Україні за складністю та масштабністю скалодром La Skala, розпочато будівництво багатофункціональної спортивно-розважальної арени для Євробаскета-2015, реконструкцію палацу спорту «Метеор». Стартувало будівництво басейну для плавання в Павлограді, а також почались підготовчі роботи з будівництва тренувальної бази по баскетболу в Дніпродзержинську.

Вже завершено будівництво реверсивної канатної дороги для воднолижного спорту в Дніпропетровську та нового сучасного шахового клубу в Кривому Розі, який не має аналогів в Україні. Продовжується оновлення гребного каналу та воднолижного стадіону Водноспортивного комбінату у Дніпропетровську, який є базою олімпійської підготовки. За своїми технічними показниками та географічним розташуванням він єдиний в Україні, а після реконструкції стане кращим у Європі. Кабінет Міністрів затвердив проект реконструкції цього об’єкту на загальну суму в 110,3 млн.грн.

За останні чотири роки з обласного бюджету містам та районам області надано 16 млн. грн. субвенцій на облаштування спортивних та спортивно-дитячих майданчиків. Тільки у поточному році обсяг субвенцій становить 5 мільйонів гривень. На ці кошти та завдяки залученню коштів місцевих бюджетів, спонсорській допомозі за останні роки в регіоні встановлено 1051 спортивний та дитячо-спортивний майданчик. Лідерами у облаштуванні місць для занять фізкультурою і спортом є Кривий Ріг, Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ, Павлоград та Новомосковськ.

У той же час, в Тернівці, Васильківському, Магдалинівському, Петриківському та Юр’ївському районах з 2010 року не побудовано жодного майданчика. В містах Вільногірськ, Жовті Води, Марганець, Першотравенськ, а також у Криничанському, Павлоградському, Солонянському та Томаківському районах – по одному.

«Кожне соте звернення на мою гарячу лінію стосується побудови дитячих та дитячо-спортивних майданчиків. Аналіз звернень свідчить: на місцевому рівні заявникам відмовляють або обмежуються відписками. Тільки 11,5% таких звернень знайшло позитивне рішення. Ще 18% пообіцяли вирішити проблему наступного року. Це неприпустимо! Ще раз наголошую: виховання здорового покоління – наше спільне завдання і спільна відповідальність», - наголосив Дмитро Колєсніков.

Залучення людей до занять фізичною культурою та масовим спортом також є завданням, над яким потрібно працювати керівникам територій. Особливо це стосується Першотравенська, Тернівки та Марганцю, а також Петропавлівського, Софіївського, Солонянського, Синельниківського та Томаківського районів, в яких рівень залучення мешканців до масового спорту нижчий, ніж у середньому по області.

Губернатор поставив завдання виправити ситуацію з відкриттям районних організацій обласного фізкультурно-спортивного товариства «Колос» (на сьогодні не працюють такі організації в 6 районах області) та вжити заходів щодо розвитку мережі центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». На сьогодні вони функціонують в містах Дніпропетровську, Дніпродзержинську, Нікополі, Новомосковську та Дніпропетровському районі. За завданням губернатора ця мережа має бути розповсюджена на всю область.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Андрей  (11.09.13 12:48): А на фото -переносной тренажерный комплекс. для прессы ;)) Відповісти | З цитатою
Alex  (10.09.13 13:51): Ох и рассказали! 1000 с лишним площадок! )) Видел одну такую детско-спортивную площадку возле СШ№6 в Новомосковске. Детская площадка площадью около 20 квадратных метров, лавочка на солнцепеке, зато аккуратно засыпано шлаком ) И рядом стоит баскетбольный щит, желающие могут на площадке в 6 кв.м поиграть в свое удовольствие! И над всем этим висит табличка чтото вроде "Все лучшее детям!"... даа... Відповісти | З цитатою
vopros  (09.09.13 20:36): Что-то не заметно, что началась реконструкция Ледового дворца Метеор. Радиобазар как работал, так и работает. Каток только убрали... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті