Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 17 июня 2024
08:13

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Альтернативні історії про Дніпропетровськ і Січеслав

Альтернативні історії про Дніпропетровськ і Січеслав
Книгарня «ВіЗ» презентує роман дніпропетровського письменника в жанрі альтернативної історії.

  1. Січеславець Максим «Східний вал. 1985». 180 сторінок. 2013 рік

    Это история, рассказывающая про жизнь мира, в котором советские войска в 1943 году так и не смогли форсировать Днепр. Третий Рейх в итоге сам развалился на национальные государства, одним из которых стала Украина – капиталистическая альтернатива УССР, расположенной на Левобережье Днепра. На Левом же Берегу находится и Днепропетровск – некогда лишь рабочая окраина большого города, ставшая в силу геополитических обстоятельств советским областным центром. И его жители могут ежедневно наблюдать за растущим с другой стороны реки мелкобуржуазным мегаполисом Сичеслав, где остались жить их родственники, друзья и любимые. Берлинской Стеной в этом мире стал Днепр. Действие происходит в 1985 году.

Уривок з роману:

Найбільш відвідуваним туристами місцем у Січеславі був, напевно, не Музей сучасного мистецтва і не Оперний Театр, а міст. Звичайний міст через ріку, що відрізнявся від інших своїх прикордонних побратимів по всьому світу лише тим, що це був, власне, не міст, а лише половина моста.

На початку шістдесятих між Україною та СРСР впроваджувалась політика «добросусідства та взаємовигідного співробітництва двох братських країн». Результатом цієї політики став збільшений у три рази товарообіг та оцей от недоміст. Об’єкт планували здати в експлуатацію у 1967 році – до двадцятиріччя перемоги «союзників» над Гітлерівською Німеччиною, проект був узгоджений на найвищому рівні, кожна сторона повинна була зробити свою половину моста. Україна свою частину побудувала вчасно. Радянська ж сторона спочатку кілька разів переносила дату здачі своєї частки роботи, а потім, у зв’язку з похолоданням відносин між країнами, взагалі припинила будь-які потуги завершити будівництво.

Так і став міст пам’ятником невдалій спробі потоваришувати. З боку Січеслава на самому кінці добудованої частини був облаштований оглядовий майданчик. Атракціон для любителів екзотики – протягни руку, і ти вже у Радянському Союзі. З боку ж Дніпропетровська на мосту стояв пункт прикордонного спостереження, а самий вхід на конструкції моста стороннім людям був суворо заборонений. Якісь півтори сотні метрів тут відділяли мешканців Січеслава та гостей міста від суворих радянських прикордонників.

Нагадуємо, що знайти нас можна на Карла Маркса, 18, в книгарні «ВІЗ» (екс-«Мамай») в приміщенні Наукової бібліотеки та за телефонами 095-234-00-82, 067-58-29-815. У всесвітній мережі шукайте нас тут: [email protected], vk.com/club55066997, facebook.com/vizknyg.

Працюємо щоденно: пн – пт 10:00 – 19:00, сб – нд 11:00 – 18:00.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте