Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 25 червня 2024
09:24

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Підприємства гірничо-металургійного комплексу активно модернізуються та розвиваються

|«« «« »» »»|

Підприємства гірничо-металургійного комплексу є одними з найпотужніших інвесторів в економіку Дніпропетровщини.

Щороку на реалізацію програм модернізації виробництва підприємствами гірничо-металургійного комплексу Дніпропетровщини спрямовується від 7 до 8 мільярдів гривень. Про це повідомив голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков під час Всеукраїнського зібрання профспілкового активу з нагоди святкування Дня працівників металургійної та гірничодобувної промисловості.

Одними з наймасштабніших та найважливіших інвестиційних проектів у гірничодобувній промисловості регіону є:

  • будівництво циклічно-потокової технології на ВАТ «Південний ГЗК», запуск І-черги якої заплановано наприкінці цього року;
  • проект розробки залізовмісних пісків з метою вторинної переробки відходів збагачувальної фабрики на ПАТ «Центральний ГЗК»;
  • введення до експлуатації пускового комплексу гор. 1350 м шахти «Гвардійська» на Криворізькому залізорудному комбінаті;
  • проект «Будівництво рудного ЦПТ» на Інгулецькому ГЗК, який входить до Комплексного проекту поетапного розвитку гірничих робіт і переробки мінеральної сировини до кінця відпрацювання Інгулецького родовища.

Масштабні проекти модернізації реалізуються й у металургії . Зокрема, це проект реконструкції сортопрокатного цеху (стан 350, І черга) на «ДМК ім. Дзержинського». Введення до експлуатації цього об ' єкту відбудеться у наступному році. А також реконструкція доменного цеху з будівництвом установки приготування і в и дування пиловугільного палива.

В минулому у Дніпропетровську було відкрито сучасний електросталеплавильний комплекс «Інтерпайп Сталь» Цього року на підприємстві вже виплавлено перший мільйон тон високоякісної стальної трубної заготовки.

На «АрселорМіттал Кривий Ріг» в І-му півріччі п.р. введено в експлуатацію механізовану лінію пакування та сортування фасонного прокату на дрібносортному стані 250-2 прокатного виробництва. Було виконано технічне переоснащення систем автоматизованого управління конвеєра №6 сталеплавильного департаменту.

Міністр промислової політики України Михайло Короленко відзначив, що гірничо-металургійна галузь є ключової для економіки України і саме тому одним з пріоритетів державної політики є розробка заходів, спрямованих на стимуляцію розвитку галузі.

«Тільки за останній рік була прийнята низка надзвичайно важливих документів, метою яких є підтримка підприємств ГМК. Особливе місце серед них займає Державна програма активізації розвитку економіки, виконання якої призведе до модернізації та технічного переоснащення підприємств, а також до зростання внутрішнього попиту на металургійну продукцію. Таким чином, ми позбавимося від існуючої критичної залежності від експорту, паралельно стимулюючі інші галузі промисловості. Участь підприємств ГМК в масштабних інфраструктурних проектах - один із кроків на шляху до поліпшення ситуації в галузі», - підкреслив Міністр.

Разом з реалізацію проектів технічного переоснащення та модернізації, підприємства ГМК реалізуються проекти, спрямовані на підвищення якості життя людей – програми реконструкції житлових масивів, системи охорони здоров'я, надається допомога громадським організаціям.

«Укладення підприємствами та компаніями галузі угод та меморандумів про соціальне партнерство з місцевою та обласною владою - це важливий тренд, який сьогодні активно поширюється в області. Це новий рівень взаємодії між владою та бізнесом, новий рівень соціального партнерства, від якого виграють усі – підприємства, місцеві громади, мешканці області», - сказав Дмитро Колєсніков.

Зокрема, компанія «Метінвест» в рамках угоди про соціальне партнерство з місцевою владою Кривого Рогу інвестувала понад 30 млн. грн. в міський благоустрій, підтримку дошкільних та навчальних закладів, оснащення дитячих юнацьких спортивних шкіл, допомогу у проведенні міських святкових і спортивних заходів.

В рамках Меморандуму про соціальне партнерство між Дніпропетровською облдержадміністрацією та компанію «АрселорМіттал Кривий Ріг», було перераховано 50 млн.грн. для фінансування соціальних проектів на території Дніпропетровської області. Загальна сума Меморандуму на 2011-2013 р. складає 140 млн. грн.

Наразі розглядається питання про укладання договору “Про соціальне партнерство” між місцевою громадою Кривого Рогу та Криворізьким залізорудним комбінатом, предметом якого буде участь у відновленні й реконструкції об'єктів, розташованих на “червоній” лінії Жовтневого району, а також участь у будівництві залізничного вокзалу станції Роковата. Але вже сьогодні комбінат реконструює у місті оздоровчі комплекси та парки відпочинку.

Потужні соціальні програми втілюють у життя ДМК імені Дзержинського, Євраз – Металургійний комбінат імені Петровського, Нікопольський завод феросплавів, Сентравіс Продакшн Юкрейн та інші підприємства галузі.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Маркс Карл  (21.07.13 13:53): Не изза пакращень это все сделано, а за счет тех же матуллргов. Они сейча, пользуются моментом стагнации рынка, когда заводы не перегружены работой и заказами и обновляют всю техническую базу до современного рынка, а это инвестиции, которые безусловно себя оправдают. А соответственно и наращивают выручку, с которой то собственно и высчитываются налоги. А в ответ Яремчуку, хотел бы посоветовать сравнить показатели маржи и EBIDTA на предприятиях.ю которые назвали вы и вышеуказанных в статье. Металлургия это одна из самых затратных и прибыльных отраслей в мире, Украину это тоже не обошло. Поэтому у них инвестиции в бюджет больше. МОжет по еффективности сейчас те предприятия, которые вы назвали и больше, но прикол в том что, у нас мало кто работает на современном оборудовании, а значит и не может реализовывать достаточное количество продукции, понятно что выручка падает от этого. Ну и ко всему этому припишите еще стагнирующий мировой рынок и отсутствие внутреннего как такового. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
111  (18.07.13 02:03): GDE KOMBANOVUY ZAVOD Відповісти | З цитатою
111  (18.07.13 02:02): GDE KOMBANOVUY ZAVOD Відповісти | З цитатою
Яремчук Иван Степанович  (17.07.13 21:31): Да. вы уверены?! А как же "ДЗМО" или ПАО "Светофор" или ПАО "Днепропетровский Завод Прокатных Валков", где вообще нет аттестованных мест, не то что хоть какой-то модернизации!.. А все, пока принадлежит "Днепротехсервис" ! Где там модернизация, где там аттестация рабочих мест по первому и второму списку, особенно в литейном производстве!?! Вот вам и первый "прокол" в ваших словах, и уверен, таких как эти полу издыхающие заводы, очень много, но до них нету дела, так как они частные и государство, выходит, на них не имеет должного влияния! Как это подтвердило 47%, недавнее (июнь 2013) сокращение штата, на Днепропетровском Трубном заводе! Вот вам и повышение ВВП и всё остальное, которому только первые звоночки, а лютики потом, думаю ближе к 2020-2025г.г., когда больше половины заводов (старых заводов!) просто станут, или не смогут уже конкурировать! А людей куда, дворы подметать, или все в покер пойдут играть?! Жуть! Просто жуть, что нас ещё ждет с этой "прихватизацией" и "бизнесменами"! Відповісти | З цитатою
Некет  (17.07.13 14:13): Сводка времен "совка". Відповісти | З цитатою
User  (17.07.13 10:52): реализуются проекты, направленные на повышение качества жизни людей : gorod.dp.ua/news/82830#comments Відповісти | З цитатою
gekus  (17.07.13 10:40): Посмотрите, сколько лежит катанки нереализованной в портах... А люди ведь верят таким статьям... Відповісти | З цитатою
Рэбэ Гуд  (17.07.13 00:19): Активно останавливаются и сокращают персонал !!! Відповісти | З цитатою
Н-й  (16.07.13 22:34): Какой красивый слесарь! Відповісти | З цитатою
1223  (16.07.13 22:02): Во чёс! И создаётся впечатление что "покращення" уже получилось. И нет супердефицита бюджета, невыполнение 1-го полугодия по сборам в 16 из 25 областей, нет абсолютного рекорда внешнего долга страны, нет стадионов, которые реконструировали дороже, чем в Лондоне заново построили "уэмбли". Нет остановок на предприятиях ГМК и металлургического производства. Нет ***, в-общем оглянитесь - всё прекрасно... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (11)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (9)

•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (6)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (6)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (6)

•  У Дніпрі нарешті знизилися ціни на помідори (5)

•  У Дніпрі оновлюють аварійний трамвайний переїзд на розі просп. Лесі Українки та вул. Степана Бандери (5)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (5)

•  Виправляють помилки радянських будівельників. У Дніпрі комунальники комплексно вирішують проблему відтоку дощової води та облаштовують колектори (4)

•  У Дніпрі з'явився ще один диво-двір (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті