Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 16 июня 2024
16:38

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Допоможіть відстояти дніпропетровський агроуніверситет!

Допоможіть відстояти дніпропетровський агроуніверситет!
В понеділок 1 липня 2013 на 10.40 біля входу в Дніпропетровську обласну державну адміністрацію та біля входу в Дніпропетровський державний аграрний університет будуть проводитися мітинги на підтримку колективу та студентів агроуніверситету та в знак протесту проти постанови Кабінету Міністрів ліквідувати університет.

26 червня 2013 на засіданні Уряду схвалено розпорядження Кабінету Міністрів України «Деякі питання утворення Дніпропетровського державного економічного університету», згідно якого майновий комплекс Дніпропетровського державного аграрного університету буде переданий зі сфери управління Міністерства аграрної політики та продовольства до сфери управління Міністерства освіти і науки, а також університет перейде до складу Дніпропетровського державного економічного університету нарівні із Дніпропетровською державною фінансовою академією та Академією митної служби України.

27 червня 2013 року відбулося засідання вченої ради Дніпропетровського державного аграрного університету за участю заступника голови облдержадміністрації і одного з директорів департаменту .

Вчена рада одноголосно прийняла рішення: просити Президента України, Прем'єр-міністра України, Міністра аграрної політики та продовольства України, Міністра освіти та науки України, Голову Дніпропетровської обласної державної адміністрації, Голову обласної ради врахувати і підтримати позицію колективу і залишити Дніпропетровський державний аграрний університет як самостійний вищий навчальний заклад для кадрового і наукового забезпечення агропромислового комплексу Придніпровського регіону (Протокол вченої ради № 9 від 27 червня 2013 р.).

Постанова Кабінету Міністрів України про реорганізацію (ліквідацію) Дніпропетровського державного аграрного університету і створення Дніпропетровського державного економічного університету шляхом об'єднання декількох ВНЗ безпідставна, навіть алогічна.

У 1997 році був створений навчально-науковий виробничий комплекс «Дніпропетровський державний аграрний університет», до складу якого увійшли шість коледжів, наукові та виробничі підприємства: Верхньодніпровський коледж, Новомосковський коледж, Технологічний коледж, Коледж електрифікації, Нікопольський коледж, Ерастівський коледж ім. Е.К.Бродського та інші, Науково-дослідний центр біобезпеки та екологічного контролю ресурсів АПК, Науково-дослідний стаціонар з рекультивації земель, Наукова школа професора Бекаревича М.О., відома далеко за межами держави, багато дослідницьких лабораторій.

Агрономія, ветеринарна медицина, лісове і садово-паркове господарство, гідротехніка (водні ресурси), процеси, машини та обладнання агропромислового виробництва, харчові технології та інженерія, технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, екологія та охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування та інші аграрні спеціальності ніяк не відповідають економічному профілю та не можуть бути об'єднані в структурі економічного університету.

Вчена рада
Дніпропетровського державного
аграрного університету

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте