Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
10:58

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Агрогосподарства Дніпропетровщини зобов'язалися поставити Аграрному фонду 91 тис тонн продовольчого зерна

Агрогосподарства Дніпропетровщини зобов'язалися поставити Аграрному фонду 91 тис тонн продовольчого зерна
На Дніпропетровщині діє регіональний стабілізаційний фонд продовольчого зерна, який дозволяє забезпечувати стабільність рівня цін на хліб на відповідному рівні протягом року.

З початком збирання урожаю розпочато і процес поповнення запасів стабілізаційного фонду. Наразі біржові контракти укладено з 38 сільгоспвиробниками Дніпропетровщини. На сьогодні господарства зобов'язалися за форвардними контрактами поставити Аграрному фонду 91,4 тис тонн продовольчого зерна. Про це йшлося під час виїзної колегії облдержадміністрації у Магдалинівському районі, яка пройшла під головуванням керівника регіону Дмитра Колєснікова.

«У квітні цього року було проведено огляд зернових культур підприємств, що уклали форвардні біржові контракти з Аграрним фондом. На момент перевірки стан посівів виявився добрим та задовільним. Це дає змогу з упевненістю сказати про те, що аграрії виконають всі взяті на себе зобов'язання перед державою, а жителі регіону будуть забезпечені хлібопекарськими виробами за стабільними цінами», - зазначив директор Дніпропетровського регіонального Аграрного фонду Сергій Малашенко.

Наразі обсяги зерна Аграрного фонду становлять 36,3 тис тонн, яке зберігається на 17 сертифікованих зернових складах.

«Забезпечення стабільних цін на хліб – особливо, найбільш вживаних сортів - одне з найважливіших завдань Президента України. Ми маємо використати всі важелі впливу та ринкові механізми регулювання, які на сьогодні має влада, щоб виконувати це завдання у повному обсязі», - наголосив Дмитро Колєсніков.

Між облдержадміністрацією, Аграрним фондом та 14 хлібопекарськими підприємствами області були підписані трьохсторонні договори на поставку борошна для виготовлення сортів хліба, який користується найвищим споживчим попитом. На виконання замволень хлібозаводів було реалізовано 8,5 тис тонн борошна на загальну суму майже 25 млн грн. При чому ціна реалізації борошна Аграрного фонду приблизно на 400 гривень за тонну нижча, ніж у середньому на ринку. Збільшення закупівлі борошна в Аграрному фонді дасть змогу не допустити необґрунтованого зростання цін на найбільш уживані сорти хліба.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті