Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 17 июня 2024
08:05

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Що почитати

|«« «« »» »»|

Книгарня «ВіЗ» пропонує ознайомитися з кількома свіжинками:

  1. Грицяк Євген «КОРОТКИЙ ЗАПИС СПОГАДІВ: НОРИЛЬСЬКЕ ПОВСТАННЯ, ПІСЛЯ ПОВСТАННЯ» 240 сторінок. 2013 рік

    Книжка відкриває маловідомі героїчні сторінки історії Норильськогоповстання 1953 р. Доведені до відчаю нелюдськими умовами життя, виснажливою працею, садистськими знущаннями і смертельними розправами, в'язні повстали й не тільки зажадали пом'якшення табірного режиму, а й висунули політичні вимоги щодо демократизації радянського режиму загалом. Повстання було жорстоко придушене, але відвага, самопожертва його організаторів, серед яких провідну роль відігравав автор, засвідчили, що людську гідність перемогти неможливо. Вона сильніша тортур і самої смерті.

  2. Вінграновський Микола «ВИБРАНІ ТВОРИ» 872 сторінки. 2013 рік.

    В основу поетичного хисту визначного майстра лягли прадавні українські традиції, пророче Шевченкове слово і непогамовний пошук новизни й історичної правдивості. Ще в середині 1960-х рр. саме Вінграновський гучно й переконливо промовив: «В суцільних ворогах пройшли роки-рої, / Руїна захлинається руїною. / Ми на Вкраїні хворі Україною, / На Україні в пошуках її…». До честі літератора він зумів вигранити слово до найвищої досконалості. Творчість Миколи Вінграновського досі залишається не вивченою і не дослідженою як слід. Крім авторських поетичних і прозових творів, книга містить багату бібліографію і довідкову базу, а проблематика, порушена у передмові, літературно-критичних статтях і примітках, вишукує нові грані досліджень.

    Видання розраховане на учнів, студентів, викладачів середніх і вищих навчальних закладів, науковців і широке коло читачів.

  3. Кривдик Остап «УЖОСИ» УКРАЇНІЗАЦІЇ: Статті» 352 сторінок. 2012 рік

    Навіщо нам Україна? Чи може бути футбол націона­льною ідеєю? Як убити в собі «помаранчевого лоха»? Про третю державну мову й ненасильницьку україніза­цію, євроросіян і москалів, «хохлоцид» та громадянську війну, дівчинку без ручок і падіння Берлінської сті­ни - у збірці статей політолога й активіста Остапа Кривдика, опублікованих «Українською правдою».

    Для україностурбованих, українозадуманих та українозамріяних, українокритичних, - але передусім україноцентричних читачів.

Нагадуємо, що знайти нас можна на Карла Маркса, 18, в книгарні «ВІЗ» (екс-«Мамай») в приміщенні Наукової бібліотеки та за телефонами 050-041-34-45, 067-58-29-815 або написавши на [email protected]. А ще долучайтесь до нашої групи «Книгарня ВіЗ» вконтакті http://vk.com/club55066997.

Працюємо щоденно: пн – пт 10:00 – 19:00, сб – нд 11:00 – 18:00.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте