Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
14:46

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Павлоградському хімзаводі Віктор Янукович відкрив два нових об’єкти

|«« «« »» »»|

На Дніпропетровщині на Павлоградському хімічному заводі Президент України Віктор Янукович відкрив об'єкт утилізації порожніх корпусів двигунів ракет і цех з виготовлення стабілізуючих розчинів.

Ці об'єкти збудовані у рамках міждержавних домовленостей між Україною і США, зокрема під час зустрічі Віктора Януковича та Барака Обами, та Державної програми з утилізації твердого ракетного палива міжконтинентальних балістичних ракет РС-22. В урочистостях взяв участь Надзвичайний та Повноважний Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джон Теффт та голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков.

Нова установка дозволить до 2016 року переробити всі 163 корпуси двигунів ракет вагою 306 тонн. Також на цьому об'єкті буде проводитися утилізація супутніх відходів від інших процесів, пов'язаних з утилізацією твердого ракетного палива МБР РС-22.

На початку 90-х років Україна прийняла на себе зобов'язання ліквідувати на своїй території всі міжконтинентальні балістичні ракети РС-22. Утилізувати було необхідно близько 5 тис тонн ТРП.

«Проблема утилізації твердого ракетного палива та корпусів ракет вже досить давня. Зокрема, у Павлограді корпуси і тверде ракетне паливо негативно впливали на екологію, як самого міста, так і області. Багато років ми працювали над залученням США до організації процесу утилізації, і тільки в 2010 році було прийнято рішення спільно з Бараком Обамою», - сказав Віктор Янукович.

«Сьогоднішній день - це день реалізації домовленостей між Бараком Обамою і Віктором Януковичем, досягнутих в 2010 році. Важливо, що окрім утилізації корпусів ракет нова установка утилізує протипіхотні міни, що робить сприятливий вплив на знищення Україною даного виду боєприпасів, в рамках програми «Партнерство заради миру», - зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джон Теффт.

Всі процеси з утилізації порожніх корпусів забезпечені системами газоочисного обладнання з високою ефективністю очищення. Також на об'єкті запроваджена система водообертальної технологічної води. Це дозволяє не скидати її в каналізаційні системи і навколишнє середовище, а знову й знову після очищення використовувати одну й ту ж воду. На системі газової очистки та водообертальної системи установлені прилади контролю за вмістом шкідливих речовин, що забезпечує щодобовий контроль за об'єктом.

Також на Павлоградському хімічному заводі відкрито цех з виготовлення стабілізуючих розчинів, який дозволить вийти на промислову потужність процесів вилучення і переробки твердого ракетного палива (до 2 тис тонн на рік), забезпечивши в достатній кількості стабілізуючими розчинами ці процеси. Це прискорить виконання робіт з утилізації ракетних двигунів, що зберігаються в регіоні. Впроваджувані технологічні процеси на об'єкті дозволяють також виготовляти і рідкі мінеральні добрива, які можна застосовувати в сільському господарстві.

Будівництво здійснювалося в рамках виконання завдань, передбачених Програмою утилізації твердого ракетного палива міжконтинентальних балістичних ракет РС-22, за рахунок державного бюджету. Кошторисна вартість об'єкту становить близько 75 млн грн.

Gorod.dp.ua на Facebook.


бука  (22.05.13 11:40): Раздайся море! ОНО припЭрлось!, открыватель ***.. Без его татуированного проФФесорского зада никак не обойтись. А то, что пол области стояло в пробках, это мелочи.. И ведь прикупили ему две "Августы" по 18 лямов каждая, так нет, ОНО оказывается бздит на них летать. Жрите теперь "покращення", наслаждайтесь Відповісти | З цитатою
Витя Хам  (22.05.13 11:24): Из за того, что это в усмерть перепуганное *** поперлось в Павлоград трассу перекрыли на несколько часов! Ни один из мировых лидеров себе такого не позволяет! По Дискавери был сюжет, как Обама передвигается по НьюЙорку на двух лимузинах с двумя джипами охраны. Впереди и сзади едут мотоциклисты, которые останавливают движение а пересекающейся улице и сразу же открывают проезд после проезда кортежа. ВСЕ!!! Никаких пробок и ненависти граждан! И это президент самой могучей и богатой страны мира, ведущей одновременно несколько воин. Тут же для проезда полуграмотного гопника с мозгом как у носорога, парализуют весь город и окрестности. И кортеж состоит из ПОЛУСОТНИ!!! лимузинов от 100тыс дол и выше! А все потому, что Овощу плевать на граждан, ибо выборы в этой стране, как способ бескровной смены власти, закончились три года назад. Всем радоваться! Пахан на сходняк прриперся, присматривает чего бы еще для "талантливого стоматолога" стибрить Відповісти | З цитатою
хохол  (22.05.13 08:36): а заиграет "лебединое озеро" и порвем мы пять баянов Відповісти | З цитатою
Кризис  (21.05.13 17:17): http://zovzakona.org/content.php?zov=978-6121 Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті