Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
12:50

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Герояї-ліквідатори аварії на ЧАЕС отримали 15 квартир

Герояї-ліквідатори аварії на ЧАЕС отримали 15 квартир
26 квітня Україна відзначає роковини однієї з наймасштабніших техногенних катастроф світу – аварію на Чорнобильській АЕС. Напередодні цього дня голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков та голова облради Євген Удод зустрілися з героями-ліквідаторами, постраждалими внаслідок катастрофи та активістами чорнобильського руху.

Під час урочистостей Дмитро Колєсніков та Євген Удод вручили квартири героям-ліквідаторам. Квартири придбані за рахунок державного бюджету в результаті виконання доручення Президента України Віктора Януковича з посилення соціального захисту кожного постраждалого внаслідок аварії на ЧАЕС. Також губернатор та голова облради вручили обласні нагороди активістам чорнобильського руху.

Дніпропетровщина була однією з перших областей, жителі якої ліквідували аварію, надавали допомогу в евакуації населення, постраждалого внаслідок катастрофи. З теплом і співчуттям область взяла до себе і надала житло більш ніж 3 тисячам сімей, які втратили назавжди свою малу Батьківщину.

«Пам'ять про трагічні події 26 квітня буде завжди жити в наших серцях. І ми повинні зробити так, щоб наші нащадки не забували про Чорнобиль і передавали пам'ять про нього наступним поколінням. Обережність і відповідальність у роботі з мирним атомом - це запорука здоров'я і безпеки майбутніх поколінь. А героїзм ліквідаторів - це приклад мужності та патріотизму заради Батьківщини і всього світу. Сьогодні на Дніпропетровщині проживає більше 24 тисяч постраждалих від Чорнобильської катастрофи. І кожен потребує особливої уваги», - сказав Дмитро Колєсніков.

Якщо в 2011 році для чорнобильців всій Україні було придбано тільки 80 квартир, то в 2012 році - 475. З цих квартир 16 - для Дніпропетровської області. У 2013 році заплановано придбати для чорнобильців України ще 504 квартири, з яких значна частина – для Дніпропетровської області.

У регіоні працює комплексна програма з підтримки чорнобильців. Забезпечено стабільне фінансування державних програм - всі грошові виплати проводяться вчасно. Тільки за 4 місяці цього року в рамках державних соціальних програмам виплачено майже 14 млн. грн. компенсацій чорнобильцям. Це доплати на продукти харчування, додаткові відпустки, виплати на оздоровлення, компенсації сім'ям з дітьми, виплата стипендій та інші соціальні виплати.

«Ми ніколи не забудемо, як тисячі наших земляків, ризикуючи власним життям і здоров'ям, вирушили в епіцентр катастрофи і ліквідували її наслідки. Вони проявили активну життєву позицію в 1986-му, продовжують залишатись небайдужими й сьогодні. Наше завдання – підтримати цих людей й зробити все, аби не допустити виникнення техногенних катастроф у майбутньому», - зазначив голова обласної ради Євген Удод.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Вася  (25.04.13 02:30): Это липовые ликвидаторы. Настоящие умерли. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Вася  (25.04.13 02:30): Это липовые ликвидаторы. Настоящие умерли. Відповісти | З цитатою
111  (24.04.13 16:48): Это правильно!!! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті