Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
10:59

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Ми живемо в еру космічних технологій

|«« «« »» »»|

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков привітав працівників ракетно-космічної галузі Дніпропетровщини з Днем космонавтики.

У цей день під час візиту на Дніпротяжмаш губернатор відзначив кращих працівників галузі обласними нагородами. Знаково, що урочистості пройшли поруч із заводським випробувальним комплексом «Сухий космодром».

12 квітня 1961 року радянський космонавт Юрій Гагарін на космічному кораблі «Схід» стартував з космодрому «Байконур» і вперше в світі здійснив орбітальний обліт планети Земля. Політ, що тривав всього 108 хвилин, став потужним проривом в освоєнні космосу. Ім'я Юрія Гагаріна стало широко відомим у світі, а сам перший космонавт достроково отримав звання майора і звання Героя Радянського Союзу.

Сьогодні навколо Землі обертаються десятки тисяч супутників, космічні апарати здійснили посадку на Місяць, привізши звідти зразки ґрунту. На Марс і Венеру опускалися автоматичні зонди, декілька космічних апаратів покинули межі Сонячної Системи і несуть на собі послання позаземним цивілізаціям.

І вагомий вклад в розвиток космічних технологій зробила Дніпропетровська область. Саме тут працювали великі винахідники та інженери світового рівня Михайло Янгель, Олександр Макаров, Станіслав Конюхов та інші, які створювали космічну славу всього Радянського Союзу.

«Дніпропетровщина може з гордістю відзначити: ера космічних технологій, яка розпочалася 12 квітня 1961 року, - це наша ера. Адже Дніпропетровщина - це регіон, відомий у всьому світі своїми промисловими гігантами: Південмашем, КБ «Південним» та Дніпроважмашем. Саме працівники цих заводів своєю щоденною працею підкорюють космос і відкривають нові горизонти перед людством. Ще кілька десятків років тому космос був далекий і лякав невідомістю. Сьогодні, завдяки вам, підкорений космос працює на нас», - сказав Дмитро Колєсніков.

Минулого року був відкритий унікальний комплекс наземних випробувань «Сухий космодром». Тепер на ньому випробовується обладнання, яке поставляється в Бразилію на космодром Алькантара. Таким чином, на Дніпропетровщині створено повний цикл - від виробництва до випробувань. Тобто, Дніпропетровщина має замкнуту ракетно-космічну галузь, що включає розробку, запуск та експлуатацію космічних апаратів.

Під час свого візиту до Дніпротяжмашу губернатор відвідав заводський випробувальний комплекс «Сухий космодром» на ПАТ «Дніпроважмаш», ознайомився з його роботою. Було проведено демонстраційні випробування агрегатів стартового комплексу ракети космічного призначення «Циклон-4» з підняттям стріли з груз-макетом ракети у вертикальне положення.

«За космічними технологіями майбутнє Дніпропетровщини, України і всього світу. Не дивлячись на те, що вже більше половини століття весь світ працює над освоєнням космосу, ще навіть у вивченні нашої сонячної системи безліч білих плям. І лише люди, які вміють сміливо мислити, можуть знайти відповіді на всі загадки Всесвіту», - сказав Дмитро Колєсніков.

Gorod.dp.ua на Facebook.


PRIDNEPROVSK  (12.04.13 21:28): Держитесь...За вами будущее.. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
umz  (12.04.13 21:16): Правда у завода совсем не праздничные дни.3-4дневка.зарплату дали сегодня 11% за апрель.С 29.04.-14.05.13 завод не работает.С 01.06.13 сокращение на заводе 15% итр 10% рабочих.Праздник весёлый!!! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
БАРБОС  (12.04.13 20:10): Ну вот! В космос слетали, весь остальной мир "раком" поставили, а как ездили по ямам, так и ездим... Смотрим в корейские (китайские) экраны, ездим на французских(немецких, корейских, китайских) авто, ходим в американские supermarcet_ы и гордимся своими достижениями в космосе, которые (по большому счету) никому и на_рен не нужны (разве что спутниковое ТВ).
И платим СПЕЦИАЛИСТАМ!!! 1100 грн в месяц! УРА!!! космической державе Украина! УРА!!! покорителям космоса! Плачу и сливаюсь... Не о чем говорить...
Відповісти | З цитатою
nv  (12.04.13 19:47): День памяти советской космонавтики... (( Відповісти | З цитатою
аа  (12.04.13 16:50): только эти космические технологии проходят мимо нас стороной ... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті