Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 06 червня 2024
07:44

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Фінансування протитуберкульозних диспансерів збільшено майже на 32%

Фінансування протитуберкульозних диспансерів збільшено майже на 32%
На Дніпропетровщині в 2012 році майже на 32% збільшено фінансування протитуберкульозних диспансерів. Якщо в 2011 році загальний обсяг фінансування цих об'єктів склав близько 140 млн грн, то в 2012 році він збільшився до понад 184 млн грн.

Про це повідомила начальник відділу Департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської облдержадміністрації Олена Лугова.

Також вона зазначила, що з початку 2012 року в області були встановлені єдині нормативи на харчування пацієнтів протитуберкульозних закладів. Це 28 грн на день. До цього ця сума коливалася від 1,5 грн до 15 грн на день.

«Такі заходи є вкрай важливими, адже раціональне харчування допомагає підтримувати імунітет хворого та сприяє швидкому одужанню. Крім того, пацієнти, які регулярно приймають ліки, отримують у якості заохочення продуктові набори. У минулому році на це було витрачено майже 446 тис грн», – зазначила Олена Лугова.

Також вона розповіла, що протягом 2012 року протитуберкульозні диспансери регіону отримали велику кількість нового лабораторного обладнання (це і морозильні камери, і термостати, і шафи біологічної безпеки, а також апарат «Джин експерт» та інше) та 27 рентгенівських апаратів, а також проведені ремонтні роботи на суму більше 7 млн грн. Наразі усі фтизіатричні заклади Дніпропетровщини на 100% забезпечені необхідними медичними препаратами та витратними матеріалами.

Лікарі-фтизіатри Дніпропетровщини зазначають, що завдяки таким заходам у регіоні поліпшується ситуація з захворюваністю на туберкульоз.

«Останнім часом я спостерігаю позитивну тенденцію – люди стали частіше обстежуватися , робити флюорографію, – розповідає головний лікар Дніпропетровського протитуберкульозного диспансеру Костянтин Бордюг. – Тривалі роки туберкульоз вважався страшною невиліковною хворобою . Сьогодні ж ми спостерігаємо позитивні зрушення в цьому питанні. Наразі людина, у якої виявляється туберкульоз, може бути на 100% впевнена в тому, що держава забезпечить їй належне лікування».

Як зазначає головний позаштатний спеціаліст з дитячої фтизіатрії Департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської облдержадміністрації Сергій Таран, на Дніпропетровщині протягом останніх трьох років покращилася ситуація з захворюваністю на туберкульоз серед дітей та підлітків. Якщо у 2010 році на 100 тис населення припадало 20 хворих, то вже у 2012 році цей показник зменшився до 18.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Dimetrios  (02.04.13 00:01): Это она после вторничного выпуска Адреналин-шоу Шустера распинается. А там все четко и ясно показывалось, как на самом деле обстоят дела в Днепр. обл. и лично ее отношение к туберкулезным больным. Одна фраза - "Кого лечить? Этих бомжей и наркоманов?!" - говорит о многом... Відповісти | З цитатою
позор  (01.04.13 13:31): Вот бы так полечили и Луговую, и всех тех, кто занимается просто говорильней ! Ну, заодно и накормили бы, на 28 грн. Пусть эта пани скажет, сколько выделено на лечение туббольных, сколько этих больных, сколько излечили, а сколько умерло? Вот тогда картина ясная, - ведь на 18 меньше, показатель сомнительный, - в этот процент может вошли умершие и уменьшился показатель? Понятно то, что никто бесплатно НЕ ЛЕЧИТ, А ВОТ ВЫДЕЛЕННЫЕ СУММЫ ДЕНЕГ где -то оседают ! Санатории закрыли, условия какие в тех больничках, мы видим с экранов новостей, никто о здоровых не думает, прикрываясь реформой, не то что о больных! Нет денег, умирайте , "господа"! Украину европейцы ассоциируют с туберкулезом, позор ! Відповісти | З цитатою
FM Достоевский  (01.04.13 12:17): Ахахахаха! Вот уж пошутили, так пошутили! ))) Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті