Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 03 червня 2024
11:53

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Гострі інфаркти долають навіть у каретах швидкої допомоги

Гострі інфаркти долають навіть у каретах швидкої допомоги
На Дніпропетровщині пацієнтів з гострим інфарктом, життя яких раніше можна було врятувати тільки доставивши у медичний заклад, лікарі рятують прямо у машині «швидкої».

Завдяки збільшенню фінансування на медикаменти бригади «швидкої» були забезпечені дороговартісними препаратами для проведення тромболізісу (розчинення тромба). За друге півріччя минулого року було проведено близько 100 таких ін'єкцій. Про це повідомили представники Департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської облдержадміністрації на прес-конференції у прес-центрі «Дніпра вечірнього», присвяченій впровадженню в області Закону України «Про екстрену медичну допомогу» .

Директор Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Радій Шевченко зазначив, що вартість однієї такої ін'єкції складає 15 тис грн. На Дніпропетровщині пацієнти «швидкої» отримують їх безкоштовно. «Кожна з таких ін'єкцій – це врятоване життя», - підкреслив Радій Шевченко.

Як зазначила начальник управління із забезпечення проведення реформування, організаційної роботи та роботи зі зверненнями громадян Департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської облдержадміністрації Олена Лугова, з 2013 року вся Україна почала здійснювати системні кроки з покращення роботи служби швидкої допомоги - вступив у дію Закон України «Про екстрену медичну допомогу» . Однак Дніпропетровщина, як один з пілотних регіонів з модернізації охорони здоров'я, вже понад рік працює у цьому напрямку і досягла вагомих результатів. Зокрема, в області у 2012 році у більшості випадків забезпечено доїзд «швидкої» до пацієнта за 10 хвилин у містах та за 20 – у селах.

Нагадаємо, що з 1 січня 2013 року вступив у силу Закон України «Про екстрену медичну допомогу» та низка постанов Кабінету міністрів України щодо роботи «швидкої». Ц і документи, зокрема, встановлюють нормативи прибуття швидкої допомоги до пацієнта. Це 10 хвилин у містах та 20 – у сільській місцевості. Ці нормативи можуть бути перевищені на 10 хвилин з урахуванням метеорологічних умов, сезонних особливостей, стану доріг.

Також ці документи розділяють виклики швидкої допомоги за категорією терміновості. Так, до екстрених відносяться випадки, коли пацієнт втрачає свідомість, спостерігаються судороги, раптовий розлад дихання, біль у серці, гострий біль у черевній порожнині, зовнішня кровотеча, ознаками гострих інфекційних захворювань, гострі психічні розлади тощо. До цієї категорії також відносяться звернення медичних працівників щодо транспортування пацієнтів, які знаходяться у стані, який вимагає медичного супроводу та термінової госпіталізації.

До категорії неекстрених відносяться: гострі випадки хвороб (підвищення температури, артеріального тиску тощо), профілактика захворювань (запрошення на профілактичні огляди, вакцинацію), відвідування хронічних диспансерних хворих, паліативна допомога.

Довідка.

Надання екстреної та швидкої медичної допомоги населенню Дніпропетровщини здійснюється Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф і 6 станціями швидкої медичної допомоги. Центр координує дії служби швидкої медичної допомоги всієї області.

У складі 6 станцій швидкої медичної допомоги регіону працює 282 бригади «швидкої» (за останні два роки було створено 22 бригади). На базі амбулаторій сімейної медицини області розміщено 136 пунктів тимчасового базування, 45 з яких було створено в 2012 році. Завдяки цьому, на Дніпропетровщині вдалося зменшити радіус доїзду до пацієнта у містах з 15 км до 10 км, а в районах – з 50 км до 20 км.

З 1 січня 2012 року всі станції швидкої медичної допомоги фінансуються з обласного бюджету. Завдяки цьому на Дніпропетровщині діє єдина система роботи швидкої допомоги, яка передбачає принцип екстериторіальності. Тобто на виклик їде та бригада «швидкої», яка знаходиться ближче до пацієнта, а не та, яка безпосередньо закріплена за територіальною одиницею, звідки надійшов виклик.

Для координації дій бригад «швидкої» в області створюється Єдина регіональна оперативно-диспетчерська служба швидкої медичної допомоги, яка дозволить передавати виклики бригадам «швидкої» без участі диспетчерів підстанцій та відділень швидкої допомоги, що значно скоротить час прийому та передачі викликів.

Gorod.dp.ua на Facebook.


скорая  (06.02.13 19:29): Вранье, развалили скорую до полного предела!!! Люди работают по одному, фельдшера выезжают на все вызова без разбора и пытаются оказывать помощь в одиночку больным и с инфарктами, и с отеком легких, и с анафилактическим шоком, где не то что одной пары рук мало, а и двух... У них видите ли врач на скорой-это очень дорого. А что ж вы молчите, что люди массово увольняются со скорой из-за вашей г...й реформы? Відповісти | З цитатою
tingl  (06.02.13 01:45): А почему закрыта возможность оставлять комментарии к статье 04.02.2013
Реформа здравоохранения: то, чего могло не быть?
Заказчики статейки, администрация сайта, чего ж вы боитесь, если все так хорошо?
И по 4 000 мед сестры получают! И ремонты на 90% выполнены. Как там у вас написано? "Амбулатории европейского уровня". Радоваться надо, принимать благодарности, а вы комменты закрыли. Некрасиво и наводит на подозрения!
А вообще, новости на город.дп все больше похожи на страницы желтой прессы: дикие фантазии так и прут от авторов статей. Хотя, жрать всем хочется, а деньги не пахнут, да, автор текста: Сергей Бобров?
Ув. мед. реформисты и все с ними связанные! От чистого сердца желаю Вам, Вашим родным и близким, Вашим детям и внукам, Вашим женам и матерям, Вашим отцам и сыновьям лечиться только в Днепропетровских новых семейных амбулаториях европейского уровня! И будьте, после этого, здоровы! Аминь!
Відповісти | З цитатою
Катерина  (05.02.13 12:26): Все эти нововведения, для горожан, умеющих анализировать и сталкивающихся с медициной вполне понятны. Данная реформа направлена на оптимизацию бюджета в части финансирования здравоохранения, а точнее экономии средств на здоровье и медицинском обслуживании горожан. Статьи на предмет того, что руководство области улучшает медицинское обслуживание это профанации в лучшем случае, а может быть и осознанный обман. Пусть руководство области оставит свои достижения в модернизации медицины при себе. Ничего я не пожелаю тем людям, кто это всё придумал и теперь, без дополнительного финансирования новые машины покупает да утепляет поликлиники, кроме одного: когда заболеете ВЫ или Ваши дети, или Ваши родители пусть обстоятельства для Вас сложатся таким образом, чтобы Вы не смогли обращаться, диагностироваться и лечиться нигде, кроме реформированной, модернизированной Вами скорой помощи, созданных Вами амбулаторий, реконструированных больниц. Відповісти | З цитатою
Катерина  (05.02.13 12:09): Что касается инфарктов, и скорой помощи: в ноябре 2012 года от инфаркта скончался замечательный человек, прекрасный отец, талантливый предприниматель и кстати депутат от "ПР" не дожив до 50-ти лет - Яровой И.В. Проживающий в индустриальном районе и обслуживающийся Индустриальной подстанцией скорой помощи, при первичном вызове не был правильно диагностирован. Причина: бригада прибывшая на место была укомплектована только фельдшером! Он и не диагностировал верно! Поверьте это не его вина, т.к. это не его работа! Такой график составил руководитель подстанции, вот не поставил врача на кардиологическую бригаду, и действительно, зачем. Т.К. не был поставлен верный диагноз человек ещё несколько дней ходил на работу с острой болью в сердце, потом ему стало невыносимо плохо и ему снова вызывали 103 и неоднократно, но так и не дозвонились. Вызвали платную скорую, которая приехала уколола снотворное и обезболивающее, что вообщем то его и добило. Впоследствии, при вскрытии был констатирован инфарк Відповісти | З цитатою
Катерина  (05.02.13 11:56): Ребёнок идущий на приём к педиатру, заболевший, вроде безобидной на первый взгляд, краснухой также с большой долей вероятности может заразить беременную мамочку, что причинит её плоду массу вреда вплоть до обязательного прерывания беременности http://www.health-ua.org/hot/63.html. Этот список можно продолжать бесконечно !!! НЕЛЬЗЯ ВСЕХ СМЕШИВАТЬ В ОДИН ПОТОК И ПРИНИМАТЬ В ОДНОМ ЗДАНИИ! Відповісти | З цитатою
Катерина  (05.02.13 11:50): Бред и очковтирательство! Весь пафос заявленных новшеств просто рассеивается, как "с белых яблонь дым", когда ты имеешь "удовольствие" столкнуться с амбулаториями. Не могу говорить обо всех больницах, т.к. привыкла оперировать фактами, но об амбулатории находящейся на ул. Шевченко можно однозначно сказать, что этот "пилотный проект" хотя и считается чуть ли не лучшим на поверку имеет массу опасных для здоровья и негативных сторон: 1. расположение в одном здании (бывшее здание детской поликлиники) амбулатории, женской консультации и детской поликлиники. Какие опасности спросите вы, а я отвечу-нельзя в одном здании принимать взрослых больных, больных детей и беременных мамочек. По одной простой причине - детские болезни опасны для взрослых и наоборот. Так семейный врач принимая больного туберкулёзом, который заходит в одну дверь с ребёнком, у которого после вакцинации ослаблен иммунитет может заразить этого ребёнка с большой долей вероятности. Відповісти | З цитатою
Зоя  (05.02.13 10:03): Вызывайте платную! Відповісти | З цитатою
Ника  (05.02.13 09:18): "Скорая" в кавычках. Все правильно написали. Подруга 03.02.13г. звонила на 103 в течении часа...Ответом были длинные гудки... Відповісти | З цитатою
Garik78  (05.02.13 08:47): Я конечно не медик.
Стоимость препарата по первой ссылке 605 грн
Стоимость инъекции 15000
Ни чего себе подъемы
Відповісти | З цитатою
LOKI  (05.02.13 08:00): "Карета скорой помощи" - звучит обнадеживающе и оптимистично! Відповісти | З цитатою
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті