Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 03 червня 2024
17:05

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Голова Дніпропетровської обласної ради презентував депутатам Європарламенту туристичні можливості регіону

Голова Дніпропетровської обласної ради презентував депутатам Європарламенту туристичні можливості регіону
Презентуючи Дніпропетровський регіон депутатам Європейського парламенту, голова обласної ради Євген Удод звернув увагу присутніх на туристичні можливості Дніпропетровщини.

- Територія нашого регіону з прадавніх часів була центром перетину культур і народів Європи і Азії. На нашій землі знаходяться унікальні пам'ятки індоєвропейських племен і народів, скіфів, сарматів, античної Русі, середньовічних держав і Європи нового часу, - сказав голова обласної ради.

Серед найбільш відомих у світі – золота скіфська пектораль, датована IV століттям до н. е. та унікальна колекція кам'яних ідолів ІІІ тисячоліття до н.е.

- Спільно з Посольством та Генеральним консульством Польщі в Україні, за участю місцевих громад, ми почали розробку проекту з відновлення ряду пам'ятників нашої спільної історії. Адже саме на території Дніпропетровської області знаходилися форпости південного кордону Європи і Оттоманської імперії. І саме у нас сформувалося таке унікальне явище, як козацтво, що виступал о захисник о м від татарських набігів та борцями за свободу України, - зазначив Євген Удод.

Крім того, за словами голови обласної ради, в області є чимало цікавих пам'яток років другої світової війни та радянських часів. В усьому світі Дніпропетровщина відома як центр ракетно-космічного будування. Європейські туристи матимуть можливість ознайомитися з космічною історією регіону та її гордістю – ракетами, які найближчим часом будуть встановлені для загальної уваги.

Зупинився голова обласної ради і на можливостях «зеленого» відпочинку та «зеленого туризму».

- Місцеві громади регіону розробили, і активно просувають цілий ряд проектів, спрямованих на розвиток туристичного сектора та популяризацію своєї культурно-історичної спадщини і ми їх у цьому підтримуємо. Цього року в області пройде міжнародний форум туроператорів і ми маємо надію, що у переліку туристичних маршрутів європейських турфірм з'являться тури до Дніпропетровщини, - сказав Євген Удод.

Голова обласної ради запросив своїх європейських колег до ознайомлення з туристичними можливостями Дніпропетровщини, відзначивши, що кожна країна має свої туристичні родзинки, притаманні лише їй. Унікальна історія нашого регіону, тісно пов'язана з його сьогоденням, на переконання Євгена Удода, зможе зацікавити туристів з усього світу.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Н-й  (01.02.13 02:33): Этот птиц двух слов прощебетать не может!Что он там "представлял"? Відповісти | З цитатою
Вася  (31.01.13 21:23): Днепропетровщина известна как центр ракетно-космического строительства.
-------------------------
гы-гы,улыбнуло)))да на том Южмаше уже наверно и петарду сделать некому)))
Відповісти | З цитатою
абориген  (31.01.13 21:18): Туризм в Днепропетровске???Аха--ха-ха-ха))) Пусть люди приедут и улыбнутся с наших:трамваев,троллейбусов,конченных дорог,с того как рельсы выступают над асфальтом на пол метра,с хозяев-дебилов,которые выгуливают своих вонючих псин в центре города,оставляя за собой "пирамиды Хиопса" под снежком,перечислять наши"достопримечательности" можно бесконечно)))Наши чиновники уже обеспечили стране "успешный" туризм на ближайшие лет 50 так точно))) Відповісти | З цитатою
Владимир  (31.01.13 15:43): Тут возможен только экстремальный туризм. Сначала в Хундае встать посреди степи в мороз, потом раком в маршрутке по разбитым дорогам и на закуску экскурсия по частному сектору Днепропетровска в тёмное время суток, с обязатльой встречей с местными гопниками)) Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті