Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 21 мая 2024
21:42

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Виконується вперше

Виконується вперше
Так називається щорічний музичний концерт композиторів, членів Дніпропетровської обласної організації Асоціації композиторів Національної всеукраїнської спілки музичної спілки (ДОО АК НВМС), де композитори Придніпров’я представляють свої нові пісні на вірші поетів Дніпропетровщини.

27 січня ц.р. затишна лекційна зала Центральної міської бібліотеки (ЦМБ) приймала творчий звіт 13 композиторів, які показали (і в авторському виконанні, і у виконанні співаків та ансамблів) пісні на вірші 20-ти поетів. Разом з відділом мистецтв ЦМБ музичний вечір організувала незмінна ведуча – Голова Асоціації композиторів ДОО НВМС, лауреат музичної премії ім. А. Штогаренка Лілія Бігеєва.

Член Асоціації композиторів НВМС Валентина Фалькова емоційно виконала власну пісню "Трави радості" на вірші Олени Хейфец, три фрагменту із композиції до мультфільму "Як черепаха Наталка до школи збиралася" за казкою дніпропетровської дитячої письменниці Еліни Заржицької та джазову композицію для саксофону й фортепіано.

У виконанні члена Асоціації композиторів НВМС (смт. Черкаське) Олена Ломакіна-Попцова прозвучали фортепіанні композиції "Січень" і "Лютий" та пісня "Шалене століття".

Пролунали твори з народними мотивами засновника Асоціації композиторів - незабутнього Федора Руденко, мелодійні пісні Оксани Резанової, Владлена Стефанова і професійного аранжувальника Олександра Погорєлова, душевні твори Галини Логвінової.

Особливо запам яталися пісні у виконанні фіналіста українського Х-фактора 2-го сезону Володимира Кулікова та співачок Валентини Литвиненко й Валентини Горобець.

Композитор і поетеса, член Асоціації композиторів ДОО НВМС і Конгресу літераторів України, культорганізатор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Бабушкінської районної у місті Дніпропетровську ради Олена Швець-Васіна представила три свої пісні, одну з яких – «Ти незбагненна» на вірші Олександра Кутняка – присутні почули у власному виконанні автора музики, а ще дві – «Пісня про дружбу» (муз. і вірші О. Швець-Васіної) та «Третій тост» (вірші незабутнього Володимира Крота) – виконав ансамбль «Рябинушка» – ансамбль ветеранів Бабушкінського терцентру.

За результатами виступу ансамбль «Рябинушка» під керівництвом О.Швець-Васіної отримав «Подяку» за виконавчу майстерність на музичному вечорі «Виконується вперше» від Голови Асоціації композиторів ДОО НВМС Лілією Бігеєвою і члена правління ДОО АК НВМС Валентини Вірясової.

Лілія Бігеєва повідомила присутніх, що 24 лютого Центральна міська бібліотека і ДОО АК НВМС проводитимуть музичний вечір, де виконавці, в репертуарі яких є твори не менш, ніж три автори, члени Асоціації композиторів ДОО НВМС, номінуватимуться на звання лауреатів «Золотої струни».

У Бабушкінському територіальному центрі вже є солісти ансамблю «Рябинушка» – дует «Тополяночки» – в складі Ганни Колодки та Раїси Карпової, які вже стали лауреатами «Золотої струни». А зараз на це лауреатство правлінням Асоціації композиторів висунутий увесь ансамбль «Рябинушка».

З чим ми вітаємо і самовідданих самодіяльному мистецтву ветеранів ансамблю «Рябинушка», і його керівника – культорганізатора терцентру Олену Швець-Васіну!

Людмила Коновалова,
голова суспільної ради ветеранів
відділення соціально-побутової адаптації
територіального центру соціального обслуговування
(надання соціальних послуг) Бабушкінської
районної у місті Дніпропетровську ради

Gorod.dp.ua на Facebook.


хористка  (30.01.13 21:52): "Супужеский долг" - исполняется впервые! (У виконанні члена Асоціації композиторів НВМС) Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
новых лифтов планируется установить в Днепре в 2024 году.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте