Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 26 червня 2024
04:29

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Пройшли традиційні «Різдвяні зустрічі»

|«« «« »» »»|

У приміщенні Дніпропетровського єпархіального управління пройшли традиційні «Різдвяні зустрічі», організатором яких виступає Дніпропетровська міська громадська організація «Діловий клуб «Бізнес-клас».

У заході взяли участь голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков, голова обласної ради Євген Удод, Митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней та більше 200 благодійників - керівники промислових підприємств та представники бізнес-кіл, а також духовенство єпархії та прихожани.

«Різдвяні зустрічі» є свого роду підбиттям підсумків Благодійності та Милосердя. Участь в них беруть, насамперед, керівники підприємств, організацій, приватні особи, які беруть активну участь в благодійних заходах та проектах з відродження духовності, надання допомоги соціально незахищеним верствам населення, дітям-сиротам та дітям з обмеженими фізичними можливостями, придбання медичного обладнання.

За два останні роки за ініціативи Олександра Вілкула, завдяки об'єднанню зусиль влади, бізнесу та Церкви в області побудовано 30 нових храмів та духовно-просвітницький комплекс Дніпродзержинської єпархії. У Новомосковську розпочато реконструкцію перлини козацької історії регіону – Свято-Троїцького собору ХVІІІ століття.

- Дніпропетровщина є регіоном, у якому взаємодія між владою, бізнесом та Церквою виступає запорукою успішного розвитку суспільства. Ми разом відроджуємо храми, даємо можливість нашим землякам вклонитися найважливішим святиням Православ'я. Це ознака цивілізованого суспільства, у якому є розуміння та відкритий діалог, - підкреслив у своєму вітанні учасникам «Різдвяних зустрічей» голова обласної ради Євген Удод.

Головні християнські цінності - добро і справедливість - ми повинні зміцнювати спільними зусиллями», - зазначив у своєму виступі голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков.

Дмитро Колєсніков зазначив, що, як керівник області бачить своєю місією піклування не тільки про добробут громадян, а й про те, щоб людина отримувала всі можливості для власного розвитку, самореалізації. «Я вважаю розвиток духовності - невід'ємною частиною соціально-економічного благополуччя», - сказав Дмитро Колєсніков.

Губернатор також підкреслив, що визначна роль у розвитку духовності в області належить Митрополиту Дніпропетровському і Павлоградському Іринею. В регіоні налагоджена активна співпраця з єпархіями різних областей та країн. Про це свідчить і та кількість святинь, які побували в церквах Дніпропетровщини, і до яких мали змогу прикластися парафіяни. Зокрема, це скринька з частиною мощів преподобного Сергія, ігумена Радонезького, мощі Великомученика Пантелеймона, святиня світового християнства - Плащаниця Пресвятої Богородиці. У Свято-Троїцькому кафедральному соборі знаходяться Казанська ікона Божої матері та ікона «Плачущий Спаситель».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (13)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (12)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (10)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (8)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (7)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (6)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (6)

•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (5)

•  У Дніпрі нарешті знизилися ціни на помідори (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті