Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
12:31

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Збереження та розширення площ природно-заповідного фонду

Збереження та розширення площ природно-заповідного фонду
Депутати обласної ради офіційно затвердили межі природоохоронної зони Дніпропетровського парку імені Т.Г.Шевченка.

Питання збереження та розширення площ природно-заповідного фонду Дніпропетровщини – в числі пріоритетних завдань регіональної влади.

За розрахунками провідних фахівців у галузі охорони довкілля мінімальна площа природоохоронних територій для нашого індустріального регіону повинна дорівнювати не менше 8-11% загальної площі області.

Станом на сьогоднішній день в області створено 156 об'єктів природно-охоронного значення місцевого значення загальною площею 92,3 тис.га. Лише за останні два роки в області створено 17 нових заказників та ландшафтних парків площею понад 18 тис.га.

Ми продовжуємо збільшувати площі заповідних захищених територій, - зазначив голова обласної ради Євген Удод під час чергової сімнадцятої сесії обласної ради шостого скликання. – Це є одним з пріоритетів обласної ради з точки зору покращення загального екологічного стану у регіоні та збереження унікальних природних ландшафтів і пам'яток, які здатні зацікавити туристів не тільки з України, а й із-за кордону.

У рамках цього процесу в ході сімнадцятої сесії обласної ради депутати прийняли рішення про встановлення зони охорони парку-пам'ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення.

Це рішення стосується визначення меж парку ім. Шевченка міста Дніпропетровська, який без перебільшення, є унікальним місцем, де зосереджені пам'ятки історії нашого краю і усієї України з часів Київської Русі до сьогодення. Рішення обласної ради допоможе захистити цю пам'ятку національного значення та створити умови для її розвитку, як у якості об'єкту української культурно-історичної спадщини, так і як улюбленої зони відпочинку дніпропетровців та гостей обласного центру, - підкреслив Євген Удод.

Довідково:

Центральний парк культури і відпочинку ім. Т.Г.Шевченка створений вздовж Дніпра і відноситься до комплексу рекреаційних територій загальноміського центру. Загальна територія сучасного парку складає приблизно 59,7 га (з яких 25,8 га – материкова частина і 33,9 га – площа Комсомольського (Монастирського) острова за винятком території охоронної зони Мерефо-Херсонського мосту). Документів, які підтверджують межі природоохоронних зон парку не затверджені жодним органом влади.

Освоєння та озеленення північно-східної частини пагорбу у місці залому Дніпра розпочалося у 1740 році осавулом запорізького війська Лазарем Глобою. На початку ХХ століття міський сад перетворено на загальноміський парк культури та відпочинку. У 1925 році парк отримав назву ім.Т.Г.Шевченка.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


спичка  (23.12.12 16:47): Опускают мой город ниже плинтуса, ул. Шаумяна просто украли для олиХАРхов. Быдло правит . Відповісти | З цитатою
piligrim-1  (22.12.12 18:48): границы природоохранной зоны Днепропетровского парка имени Т.Г.Шевченко.
--------------- а другие природоохранные объекты пофиг? как например с природоохранной зоной водоемов? с международной нормой? туда же мечтаете влезть... сто метров от кромки воды!!! а у нас на самом берегу заправки, стоянки, гаражи... пофиг? это частное? нефиг тогда тужиться с законами... поедте в Белорусь и поставьте машину, ну скажим метрах в десяти от кромки воды, прочувствуйте на себе их законы, а чинуши?
Відповісти | З цитатою
ДнепропетровчанкаЕ  (21.12.12 20:44): Когда-же приведут в порядок парк им.Кирова на левом берегу? Куличенко обещал в прошлом году даже зопарк в этом парке. Да не нужен нам зоопарк, приведите в порядок парк и почистите местный водоем - близлежащие дома частного сектора страдают от подземных вод. Земли навезли кучи и все на том закончилось. Зачет трепаться, господин мэр?!!! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті