Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 02 мая 2024
23:31

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Зарахування до ДНУ ім. О. Гончара

Зарахування до ДНУ  ім. О. Гончара
1 серпня приймальна комісія Дніпропетровського національного університету оприлюднила списки рекомендованих до зарахування абітурієнтів на місця державного замовлення згідно з рейтинговими списками.

За даними МОНмолодьспорту, ДНУ - єдиний серед ВНЗ Дніпропетровщини - увійшов до рейтингу ТОП-10 ВНЗ України за кількістю поданих заяв, посівши у ньому 7 місце.

Згідно з Умовами прийому до вищих навчальних закладів України, на кожному напрямі підготовки складено рейтинг абітурієнтів з суми балів сертифікатів Українського центру оцінювання якості освіти та середнього балу атестату (на напрямках підготовки, де є творчий конкурс – додаються бали за нього). Відповідно до кількості місць державного замовлення, що затверджена Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України, під час відкритого засідання приймальної комісії за кожним напрямом і спеціальністю визначався прохідний бал і прізвища абітурієнтів, рекомендованих до зарахування. Поза конкурсом на держбюджетні місця зараховуються інваліди, сироти та представники інших категорій, які згідно з чинним законодавством користуються пільгами при вступі до ВНЗ.

Ректор ДНУ, голова приймальної комісії Микола Вікторович Поляков нагадав вступникам: «Абітурієнтам важливо пам’ятати, що приймальна комісія ДНУ рекомендує до зарахування на місця держзамовлення у три етапи: у перший, п’ятий та восьмий дні після останнього дня прийому заяв. Також звертаю увагу наших шановних абітурієнтів, що встановлені такі кінцеві терміни подання оригіналів документів (до 18:00): 1 етап – 4 серпня, 2 етап – 7 серпня, 3 етап – 10 серпня 2012 року. Тобто, якщо ви не знайшли себе в списку рекомендованих першого етапу, то у вас є всі шанси бути рекомендованим до зарахування протягом наступних двох термінів. Рейтингові списки вступників для участі у конкурсному відборі на навчання за рахунок коштів держбюджету коригуються 5 та 8 серпня (після завершення кожного з етапів вибору вступниками місця навчання). Наголошую, що треба уважно слідкувати за термінами і ходом подачі оригіналів та вчасно подавати власні документи. Всю інформацію можна дізнатися на сайті ДНУ www.dnu.dp.ua або безпосередньо в приймальній комісії. Вступники, які у встановлені терміни не подали до приймальної комісії оригінали документа про освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень та додатка до нього, медичної довідки, сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання та інших документів, втрачають право зарахування на держбюджет. Вони мають можливість потрапити на контракт: приймальна комісія прийматиме заяви для участі у конкурсі на навчання за контрактом з 6 серпня», – наголосив Микола Вікторович.

Як повідомив відповідальний секретар приймальної комісії ДНУ Сергій Олександрович Давидов, протягом абітурієнтської кампанії особисто від абітурієнтів у паперовій формі було прийнято більше 25 тисяч заяв і 5742 через мережу Інтернет. «Як відомо, цього року Дніпропетровський національний університет є шостим в Україні за обсягом державного замовлення (3555 осіб), – зазначив Сергій Олександрович. – Міністерством освіти і науки, молоді та спорту збільшено держзамовлення ВНЗ України на напрями підготовки, пов’язані з інформаційними технологіями, природничими та математичними науками. Зокрема, збільшена кількість бюджетних місць за такими напрямками: математика, фізика, прикладна фізика, комп’ютерні науки, мікро- та наноелектроніка, телекомунікації, приладобудування, виробництво літальних апаратів, системний аналіз, біологія та інші. Нині в ДНУ конкурс на напрям підготовки «Комп’ютерні науки» - 15 осіб на місце, «Комп’ютерна інженерія» - 14 осіб на місце, «Програмна інженерія» - 15. На інженерні та технічні напрямки, де також було збільшено держзамовлення, конкурс становить 5-8 абітурієнтів на місце.

Усі рекорди побив напрям підготовки «Реклама і зв’язки з громадськістю», де на 5 бюджетних місць подали заяви 802 абітурієнти, таким чином конкурс становить 160 осіб на місце. Традиційно високі конкурси на «Правознавство» і Китайську мову» - по 35 осіб на місце, «Міжнародні економічні відносини» - 36, «Управління персоналом» - 35, «Туризм» - 46, «Екологія» - 23, «Лабораторна діагностика» - 19».

Зі списками рекомендованих до зарахування на місця державного замовлення абітурієнти можуть ознайомитися на сайті dnu.dp.ua.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
новых лифтов планируется установить в Днепре в 2024 году.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте