Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 22 травня 2024
22:54

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

За п’ять років до сторіччя

За п’ять років до сторіччя
Як зорянці ювілей святкували
95 — дата вагома, і свій ювілейний день народження найстаріша газета Дніпропетровщини «Зоря» вирішила відзначити широко, у великому колі друзів-читачів і мешканців обласного центру. На своєму святі зорянці почули чимало привітань і добрих слів від прихильників газети, представників влади і громадських організацій, колишніх працівників «Зорі», колег з інших ЗМІ та партнерів.

Тепла і затишна атмосфера панувала 11 травня в Дніпропетровському академічному театрі ім. М. Горького, де редакція «Зорі» приймала гостей — представників влади, організацій і установ, колег, ветеранів-зорянців. У фойє розгорнулася фотовиставка «Новий погляд», для якої відібрано кращі роботи, надіслані на конкурс, оголошений «Зорею».

Було чимало спогадів, дружніх обійм, адже зустрілися зорянці кількох поколінь, кожний з яких зробив свій внесок у розвиток улюбленого видання Дніпропетровщини. Прийшов поздоровити свою газету і численний авторський актив.

На початку урочистих зборів до іменинників-зорянців і гостей з вітальним словом звернувся голова обласної ради Євген Удод. Євген Григорович дав високу оцінку газеті і щиро привітав зорянців з ювілейною датою, а також вручив грамоти Дніпропетровської обласної ради працівникам редакції. Вітання від голови облдержадміністрації Олександра Вілкула колективу редакції зачитав і зорянців поздоровив та нагородив грамотами обласної державної адміністрації начальник управління преси та інформації обласної держадміністрації Сергій Мілютін.

З побажанням зорянцям подальших творчих успіхів виступили депутат обласної ради, голова обласної організації ветеранів України Станіслав Шевченко, голова обласної організації Спілки журналістів України Олексій Ковальчук. Працівників газети вони нагородили почесними грамотами за успіхи в роботі і багаторічну сумлінну діяльність.

Гарний дарунок від Дніпропетровської дирекції «Укрпошти» вручила її директор Ірина Кільчинська. На честь 95-річчя «Зорі» випущено іменний конверт та іменну марку, які Ірина Миколаївна передала головному редактору газети Світлані Колесниковій. А за плідну співпрацю з поштарями працівники редакції отримали почесні грамоти.

Після урочистої частини глядацьку залу заполонила музика — зорянців вітали музиканти Будинку органної та камерної музики. Ведучий концерту Олексій Капралов від імені творчого колективу щиро привітав газету з ювілеєм. І зі сцени полинули українські мелодії у виконанні ансамблю народної музики «Січеславські музики» під керуванням Людмили та Андрія Пархоменків. Солістка Надія Шрам потішила яскравими народними піснями.

Салонний оркестр «Рапсодія» (кер. Вадим Жаворонков і Олександр Пролеско) виконав класичні музичні композиції різних часів. Лауреати міжнародних конкурсів Олена Самойлова і Максим Данилов подарували присутнім улюблені, давно відомі багатьма поколіннями пісні.

І зорянці не залишили гостей без презентів — усім, хто при­йшов на урочистості, вручено останні два номери «Зорі», спеціальний випуск, присвячений ювілею газети, ручки і кепки з логотипом «Зорі».

А 12 травня «Зоря» зустрічала друзів у парку ім. Шевченка. Ми приготували велику святкову програму для всіх, хто того дня завітав до парку. Українські пісні виконували добрі друзі «Зорі», з якими в редакційного колективу давні стосунки, — хор Лоц-Кам’янського будинку культури під керуванням Марка Намуса і фольклорний ансамбль «Журавка» з Підгородного.

А засновник і організатор ансамблю постійна читачка «Зорі» Лідія Чеберячко до ювілею нашої газети навіть написала вірш, у якому, зокрема, є такі рядки:

Яке це щастя —
бачить світле небо,
Купатись в ньому день
при дні,
Чого в житті іще нам треба?
Читай «Зорю» —
співай пісні!

Гарного настрою присутнім на святі додали і маленькі артисти дитячого театру-студії (керівник Тетяна Михайлюченко) з селища Ювілейне Дніпропетровського району. У їх виконанні зі сцени линули українські пісні і жартівливі композиції з народного побуту. Глядачі щиро аплодували маленьким артистам.

А сучасними українськими піснями порадував гурт «Газовик» Пролетарського виробничого управління підземного зберігання газу.

Було де розгорнутися на святі і дітлахам: біля дитячого майданчика вони малювали крейдою, взявши участь у зорянському конкурсі малюнків на асфальті. І розцвіла стежка до Дніпра барвистими квітами, повітряними кульками, дитячими будиночками. «Зоря», не гасни», «Зоря» у домі світить» — виводили дитячі ручки, а до дітей приєднувалися і дорослі, разом створювали справжні картини. Творчість юних художників була винагороджена солодкими подарунками від «Зорі».

Апофеозом свята став виступ популярного в Україні гурту «ТіК», послухати який зібралося багато любителів сучасної музики. Запальні українські пісні нікого не залишили байдужими — чимало глядачів танцювали прямо з місць і не шкодували долонь для аплодисментів.

...День народження «Зорі» був масштабним, щедрим на привітання, схвальні відгуки на адресу нашої газети. Зорянці впевнені, що в них тепер значно розширилося коло друзів, які, познайомившись з «Зорею», стануть її постійними читачами.

Колектив редакції газети «Зоря» вдячний всім, хто допоміг нам організувати святкування, і передусім генеральному спонсору — промисловій компанії «Зівєлєос», м. Харків.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:



 


Не маячьТе  (16.05.12 19:48): Засуньте свои "сладкие подарки" себе сами знаете куда. Боитесь не дотянуть до ста? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  З 1 липня у Дніпрі суттєво зростуть ціни на заправках (12)

•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (8)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  У Дніпрі переїжджає великий ринок – у чому причина? (6)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (5)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)

•  Стихійна торгівля у невстановлених місцях заборонена. У Дніпрі проводять рейди (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті