Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 05 липня 2024
13:37

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Підписано Меморандум про співпрацю між обласною радою та ініціативною групою зі створення Громадської платформи впровадження земельної реформи

Підписано Меморандум про співпрацю між обласною радою та ініціативною групою зі створення Громадської платформи впровадження земельної реформи
Голова обласної ради Євген Удод провів засідання круглого столу з питань створення «Громадської платформи впровадження земельної реформи у Дніпропетровській області». У засіданні взяли участь експерти з аграрних питань, представники громадськості.

- Земельна реформа – один з найважливіших заходів в комплексі перетворень, запропонованих нашим Президентом В.Ф. Януковичем. Це одна з найбільш затребуваних, і водночас – з найскладніших новацій, мета якої – забезпечення реальної власності на землю, і розвиток на цій основі сучасного аграрного виробництва. Перетворення в земельній сфері дозволять не лише максимально ефективно використати унікальний український ресурс – землю, а й докорінно поліпшити якість життя людей і зайняти гідне місце серед країн-лідерів у світовій економіці, - зазначив, відкриваючи засідання, Євген Удод. - Саме тому виконавча влада Дніпропетровської області на чолі з губернатором Олександром Вілкулом та депутатський корпус усіх рівнів працюють єдиною командою для системної реалізації поставлених завдань.

- Для нашого регіону, - вважає голова обласної ради, - успішне проведення земельної реформи є особливо важливим, адже Дніпропетровщина займає друге місце в країні за площами орних земель. Виходячи з цього, розвиток сільського господарства, за ініціативою губернатора Олександра Вилкула, визначений одним з пріоритетних кластерів в Комплексній стратегії розвитку регіону. Земля, яка придбає реальну цінність, стане найважливішим інструментом для соціально-економічного розвитку області, створення нових робочих місць, припливу в сільське господарство молодих фахівців.

За даними експертів, проведене опитування показало, що основною причиною заперечення проведення земельної реформи є недостатня інформованість населення про її цілі та наслідки.

Тому ініціативи Міжнародного фонду „Відродження” та експертів з аграрних питань щодо створення Громадської платформи з обговорення й роз'яснення майбутніх перетворень, на думку голови обласної ради, є своєчасними і актуальними.

- Це дозволить нам, - зазначив Євген Удод, - забезпечити ефективне і прозоре впровадження перетворень в земельній сфері, детальний розгляд проблемних питань, що виникають в процесі перетворень, використати кращий досвід і практики, у тому числі й міжнародні, для планування і реалізації завдань земельної реформи в Дніпропетровській області.

За підсумками обговорення голова обласної ради Євген Удод та члени ініціативної групи з питань створення Громадської платформи впровадження земельної реформи у Дніпропетровській області підписали Меморандум, покликаний забезпечити формування і підтримку соціального партнерства та взаємної довіри, співпраці та взаємодії між владою та громадянами у процесі реалізації завдань реформи.

Мета Громадської платформи – забезпечити максимально відкритий та прозорий процес реформування ринку землі в Дніпропетровській області та мінімізувати ризики порушення прав під час впровадження земельної реформи через налагодження тісної взаємодії громадськості та керівництва області, - пояснив голова обласної ради.

Підписанти переконані, що активізація публічного діалогу та публічної політики, а саме: визначення перешкод земельної реформи та необхідних рішень, з'ясування позицій сторін, мобілізації підтримки прибічників реформи та переконання її опонентів, послідовний моніторінг з боку громадськості і влади за процесом перетворень та оперативне реагування на ускладнення, що можуть виникати, залучення усіх зацікавлених сторін до формування громадянської платформи – усе це дозволить обрати оптимальну конфігурацію земельної реформи, яка забезпечить захист прав власників земельних ділянок та врахує інтереси як сільських жителів – власників землі, так і інших громадян, які землі не мають.

Відділ з питань зв'язків з громадськістю та пресою обласної ради

 Довідково:

Дніпропетровська область є одним з лідерів в Україні з розвитку земельних відносин та сільського господарства. Площа сільськогосподарських угідь області становить 2,5 млн. га (6,0% сільгоспугідь України). Загальний обсяг виробництва валової сільгосппродукції щорічно перевищує 6 млрд. грн.., що становить 5% ВРП. Регіон забезпечує стабільне виробництво зернових і зернобобових. У 2011 році отримано урожай зернових 3,4 млн. т (на 26,7% більше, ніж у попередньому році), що є п'ятим показником серед всіх областей України.

В області завершується процес видачі державних актів на право власності на землю. Понад 280 тис. громадян вже отримали державні акти на право власності на свої земельні ділянки (паї), що становить майже 100 відсотків від кількості громадян, що набули право на земельну частку (пай).

Заяви перших осіб держави щодо запровадження ринку землі та прийняття Верховною Радою України Закону України «Про Державний земельний кадастр» (Закон України № 3613-VI від 07.07.2011) та проекту закону «Про ринок землі» (у першому читанні) дозволяють говорити про закінчення мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення з 1 січня 2013 року.

Земельна реформа дозволить:

  • Отримати кожному власнику земельних ділянок гарантії своїх прав власності через ведення Державного земельний кадастру та відповідного законодавства;
  • Вільно розпоряджатися своєю земельною ділянкою (самостійно обробляти, здати в оренду, продати або здійснити відчуження в інший спосіб);
  • Використати земельну ділянку як інструмент залучення капіталу (застава, іпотека);
  • Збільшити інвестиції в сільське господарство та
  • Підвищити ефективність аграрного виробництва;
  • Підвищити рівень життя сільських жителів;
  • Припинити тіньовий (подекуди, кримінальний) рух земельних ділянок сільськогосподарського призначення та ввести його в законні рамки;
  • Забезпечити прозорість ринку землі, поліпшити інвестиційний клімат.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Писаревский К.И."Рада незалежн  (16.03.12 08:18): 28.09.11. в газете "ЛИЦА" опубликован отчет общественных слушаний, на которых ОГА вместе с карманными псевдообщественниками пытались одобрить торговлю землей. Протокол, фото-, видео- подтверждают вердикт слушаний-"НЕТ ПРОДАЖЕ ЗЕМЛИ!".Назовите Ф.И.О.представителей "Общественной платформы"?! Відповісти | З цитатою
пЛИ-Днепр  (15.03.12 18:03): Мало того, что государевы люди не задумываются об итогах своих реформ, так они еще и общественность вмазывают в это дело, чтоб перевести стрелки на народ( в очередной раз).Замельная, медицинская,образовательная ... реформы. Какая следующая веселуха? Не мешало бы апробировать эти реформы сначала на животных, а затем на людях. Некоторым не мешало бы повторить басни Крылова. А то, все норовят... как ни садитесь, а в музыканты вы не ... Відповісти | З цитатою
Волошка  (15.03.12 17:54): Основная часть земли, через разные возможные варианты, уже ушла из рук тех, за которых так печется власть.Какая прозрачность в теневой экономике? В мутной воде успешней рыбку ловить. С такими управителями народ потеряет все. Как фабрики-заводы и пароходы. В селе уже никого нет, так что некому повышать уровень жизни.Распаевание колхозов привело к обвалу всей экономики страны. Відповісти | З цитатою
Алибабаевич  (15.03.12 15:28): Как можно в эту группу попасть? Відповісти | З цитатою
Днепрянин  (15.03.12 15:06): -Именно поэтому исполнительная власть Днепропетровской области и депутатский корпус всех уровней работают единой командой для системной реализации поставленных задач - прибрать всю оставшеюся еще не разворованную землю, в нужные хозяйственные руки:). Умеют же ведь работать, когда захотят!

Статья под названием "Улыбнись", все о всем уже договорились и без Вас граждане.
Відповісти | З цитатою
земля  (15.03.12 15:00): Евгений Григорьевич знает что земля богатство области и правильное ее использование только приумножит богатство.Спасибо за решение важной проблемы. Відповісти | З цитатою
Разгадал ребус  (15.03.12 13:20): "Подписан Меморандум о сотрудничестве между облсоветом и группой по созданию Общественной платформы внедрения земельной реформы"
Меморандум - письмо с напоминанием, обычно о задолженности.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (59)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (8)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (8)

•  Чому зникає зв’язок під час відключень світла? У Дніпрі мобільні оператори дали пояснення (8)

•  Дніпрянин придумав, як зробити безкоштовні акумулятори холоду, які «врятують» холодильник (7)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (5)

•  Історія Дніпра: Де було відкрито перший критий басейн нашого міста (5)

•  Тендер: У Новомосковську хочуть витратити десятки мільйонів гривень на заміну одного ЦНАПу двома новими (4)

•  На Дніпропетровщині температура повітря сягнула 39°С: що радять фахівці від спеки (4)

•  У Міненерго сподіваються, що ситуація з відключеннями світла покращиться у найближчі тижні (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті