Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 25 июня 2024
08:40

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Работникам горно-металлургического комплекса повысят зарплату

Работникам горно-металлургического комплекса повысят зарплату
Губернатор Дніпропетровщини привітав працівників ГМК області з 20-річчям профспілки металургів і гірників України.

Працівників галузі також привітали Міністр голова Федерації профспілок України Василь Хара, Голова Центрального комітету профспілки металургів і гірників України Володимир Казаченко. Святкування відбулося у Дніпропетровському Палаці культури «Металург»

Як зазначив Олександр Вілкул, профспілка металургів і гірників України є однією з найбільш дієвих та масових. «Сьогодні ми стаємо учасниками формування нової ідеології профспілки. ЇЇ організації на місцях укомплектовуються економістами, юристами, технічними інспекторами, спеціалістами з організаторськими здібностями. І головне, що сьогодні профспілка веде партнерський діалог з державою та власниками підприємств. Наразі наше спільне завдання – розвивати гірничо-металургійну галузь, нарощувати темпи виробництва»,- наголосив він.

За словами голови Федерації профспілок України Василя Хари, за 20 років свого існування профспілка металургів та гірників України здобула неабиякого авторитету в органах державної влади. Зокрема, центральний комітет профспілки уповноважений виходити з ініціативою на найвищі рівні - до Кабінету Міністрів, до Президента України, до депутатів Верховної Ради. Наприклад, профспілка гірників та металургів спільно з профспілкою вугільників домоглися прийняття Закону України «Про престижність шахтарської праці», у 2008 році профспілка стала ініціатором прийняття Меморандуму, який пом'якшив удар кризи по трудовим колективам.

Як повідомлялося раніше, гірничо-металургійний комплекс складає близько 70% промислового потенціалу області за всіма показниками.

Олександр Вілкул поставив перед керівниками базових підприємств гірничо-металургійного комплексу області завдання в 2011 році довести рівень заробітної платні до 4тис грн. Такий рівень зарплат вже досягнуто на ВАТ «ІнГЗК», ВАТ «Північний ГЗК», ВАТ «Нікопольський феросплавний завод», ВАТ «Арселор Міттал Кривий Ріг», ВАТ «ВСМПО АВІСМА». Майже досягли цього рівня ЗАТ «Сентравіс Пр.Юкр.» та ВАТ «Центральний ГЗК».

За 8 місяців 2010 р. металургійні та гірничорудні підприємства області сплатили податки 3,33 млрд грн. (136% до відповідного періоду 2009р.). Загальний обсяг платежів до бюджету по області за цей період склав 11,1 млрд грн., - це вдвічі більше ніж у минулому році.

Під час урочистостей керівник області нагородив кращих членів профспілки почесними грамотами та цінними подарунками.

Довідка:

5 вересня 1990 у Дніпропетровську проведений Перший з'їзд профспілки робітників металургійної промисловості Української РСР. Делегати обговорили назрілі питання: про назву профспілки, про новий Статут, профспілкові внески, про те, як позбавитися від бюрократизму; про реформування економіки, про підготовку голів профкомів. Підсумком цих дебатів стали прийняті на з'їзді Декларації, Статуту і Платформи профспілки. Українська республіканська організація профспілки робітників металургійної промисловості була перетворена в профспілку трудящих металургійної та гірничодобувної промисловості Української РСР.

До складу профспілки металургів і гірників України нині входять 302 первинні організації у всіх областях України, 2310 цехових організацій, 12907 профспілкових груп, які об'єднують понад пів мільйона членів профспілки.

Gorod.dp.ua на Facebook.


металургДМКД  (22.10.10 16:27): зарплату повышают но фонд зароботной платы остается прежним,соответственно и зарплата на том же месте и остается Ответить | С цитатой
Злой Боб  (21.10.10 12:47): 1, так наш губернатор и есть хозяин этого самого ГМК, а Вы чай не знали?! Вот выберите губернатором учителя, будет выше зарплата у учителей! Гы-гы, шутка! Ответить | С цитатой
1  (21.10.10 10:17): Не понимаю - все предприятия металлургии находятся в частных руках - вопрос- как может губернатор или другой чиновник решать вопрос о поднятии зарплаты??? Как хозяин решит,так и будет ! Это просто предвыборная муть. Ответить | С цитатой
Металлург НТЗ  (21.10.10 09:56): Люди работающие! на металлургическом заводе получают за свой труд меньше, чем , например, строители-отделочники (даже если человек работает в горячем цехе - сужу по НТЗ г. Днепропетровск) Это только в нашей стране такое возможно. Профсоюз в этом случае будет молчать, засунув язык в одно место - о каком партнерском диалоге будет идти речь? Если "хозяин" компании выведет профсоюз за территорию завода - то и профсоюз рассыпится как карточный дом. В этом случае собрать профвзносы не реально. Судите о помощи профсоюза - Если человек заболел - на металлургическом предприятии это возможно- то 150 грн не спасают. Несчастный случай на производстве, не профсоюз помогает, а хозяин и ФСС. большинстве случаев профсоюз не отстоял права работников завода (например НТЗ)... Ответить | С цитатой
ПРЕДПРИНИМАТЕЛИ  (21.10.10 09:34): Так увы повелось в стране с открытой "рыночной" экономикой равняться на стабильную валютно-денежную единицу коей является американский доллар. Так вот немного математики и аналитики: 4000 грн к концу 2011г. это в лучшем случае 400 у.е., те же 400 у.е. в 2007г. равнялись ок. 2200грн.. Цены выросли на очень многие продукты выросли от 55 до 180 % за аналогичный период и не только в гривне, а зарплату предполагаеться поднять процентов на 30%. Просто смешно особенно если участь что эти самые 25-35% в горно-металлургическом комплексе урезали в конце 2008г. Вот и выходит что реальный подъём заработной платы будет на уровне 10-15% по сравнению с ценами и курсом доллара в 2007 докризисном году. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (11)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (9)

•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (7)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (6)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (6)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (5)

•  У Дніпрі нарешті знизилися ціни на помідори (5)

•  У Дніпрі на проспекті Сергія Нігояна перекинулась вантажівка з брухтом (5)

•  У Дніпрі оновлюють аварійний трамвайний переїзд на розі просп. Лесі Українки та вул. Степана Бандери (5)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте