Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 26 июня 2024
04:24

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

На Днепропетровщине с каждым годом увеличивается количество усыновленных детей

На Днепропетровщине с каждым годом увеличивается количество усыновленных детей
На базі Дніпропетровського дитячо-юнацького центру міжнародного співробітництва «Колобок» пройшло обласне спортивно-туристичне свято для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Обласна акція, приурочена до Дня усиновлення, відбулась за участю начальника служби у справах дітей Дніпропетровської облдержадміністрації Ніни Тутової.

У спортивно-туристичному святі взяли участь близько 150 вихованців дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. Для них були організовані змагання зі спортивного орієнтування, туристична естафета та показ автоматичної навчальної зброї.

«Обласна влада на чолі з головою облдержадміністрації Олександром Вілкулом приділяє величезну увагу потребам дітей. Ми будуємо спортивні майданчики, ремонтуємо і модернізуємо школи, дитсадки, відкриваємо освітньо-реабілітаційні заклади для дітей з особливими потребами. Ми не залишаємось осторонь проблем дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. З кожним роком збільшується кількість родин, котрі, народивши власних малюків, беруть в сім’ю дітей, які з тих чи інших причин залишилися без батьків. Збільшується також кількість дітей, усиновлених безпосередньо з притулків», - зазначила Ніна Тутова.

Загалом у 2010 році в Дніпропетровській області створено 29 прийомних сімей, в які влаштовано 67 дітей. У три нові дитячі будинки сімейного типу, які відкрили у Нікопольському і Криничанському районах, а також у місті Дніпропетровськ, влаштовано 22 дитини.

В області поліпшується система державного забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Так, у 2010 році виплачується державна допомога у зв’язку з усиновленням дітей. Вона прирівняна до одноразової виплати при народженні дитини і становить 12 240 гривень. Державна соціальна допомога дітям, які виховуються під опікою, піклуванням, в прийомних сім’ях чи дитячих будинках сімейного типу встановлена на рівні двох прожиткових мінімумів – це близько 1,5 тисячі гривень.

Довідка:

В області функціонує 245 прийомних сімей, в яких виховується 420 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та 38 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 264 дитини. На фінансове забезпечення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу в області у 2010 році передбачена субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам у сумі 17800,0 тис. грн., що на 55 % більше у порівнянні з 2009 роком.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Cлон  (27.09.10 09:44): Пусть лучше напишут, как наше доблестное государство активно под зад коленом выпирает из детдомов в ПТУ сопливых детей-восьмиклассников, приписывая им лишний год обучения в свидетельстве за 9 классов. Зато численность сирот в детдомах сокращается. Ответить | С цитатой
Вилкулу строителю ТРОИХ на шею  (27.09.10 07:20): вот ВИЛКУЛенок бы тут "поработал", вместо того ,чтобы областной бюджет разбазаривать,строитель х...ев.
ужас,не поднимай панику. Попробуй пойти их еще и получить,бабульки собеса свое дело знают, с натугой выдают кому надо, а швали от ворот поворот
Ответить | С цитатой
serg  (26.09.10 07:33): Получается и брошенных тоже увеличилось.А если брошенных увеличилось,и усыновлённых тоже увеличилось,то фактически ничего не поменялось. Ответить | С цитатой
сашенька  (26.09.10 01:18): в добрый час, поживешь-увидишь. Ответить | С цитатой
Нудный  (25.09.10 22:22): папа,пиши себя "С большой буквы"!Молодец. Ответить | С цитатой
папа  (25.09.10 22:17): Я - папа 2-х приемных детей. Это такой кайф - видеть, как они адаптируются к новой жизни... Делают первые шаги в "нашу" жизнь..

А судя по количеству участников подготовительных курсов для приемных родителей - я верю в цифры.
Область - молодцы! Реально - молодцы!
Ответить | С цитатой
Оксана  (25.09.10 15:24): Хотелось бы верить, что эти дети действительно в тепле и заботе, а не ради... Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (13)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (12)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (10)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (8)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (7)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (6)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (6)

•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (5)

•  У Дніпрі нарешті знизилися ціни на помідори (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте