Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 21 октября 2024
08:17

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Дніпродзержинський краєзнавець отримав унікальний історичний документ від фінансиста із Франції

Дніпродзержинський краєзнавець Олександр Слоневський отримав унікальний історичний документ — оригінал акції першого випуску Південно-Російського Дніпровського металургійного товариства (ПРДМТ), нині ВАТ „Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського”, від фінансиста із Франції Станісласа Ясюковича. Про це інформагентству „Придніпров’я” повідомив Олександр Слоневський.

За словами Олександра Словенського, у першому випуску в 1898 році було видано 20 тисяч акцій ПРДМТ вартістю 250 рублів кожна. У 1917 році, коли основний капітал ПРДМТ досяг 30 мільйонів рублів, у Женеві було проведено останній випуск акцій ПРДМТ (60 тисяч акцій по 250 рублів на пред’явника).

За словами Олександра Слоневського, російські грошові знаки того часу не є рідкістю, чого не можна сказати про цінні папери. Більшість акцій ПРДМТ знаходилося у сейфах засновників Товариства за межами Кам’янського (колишня назва Дніпродзержинська), до цього часу ні в музеях міста, ні в приватних колекціях цінних паперів ПРДМТ не було. На звернення дніпродзержинського краєзнавця відгукнувся внучатий племінник колишнього директора-розпорядника Дніпровського заводу в Кам’янському Гната Ясюковича французький фінансист, знавець історії свого роду Станіслас Ясюкович, якому вдалося знайти оригінал першої акції ПРДМТ у Нью-Йорку. Олександр Слоневський планує зберігати документ у власній приватній колекції.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте