Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 21 октября 2024
08:08

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

За рік на Дніпропетровщині стало більше на 53 релігійні громади

Протягом минулого року на Дніпропетровщині зареєстровано статути 53-ох новостворених релігійних громад — це приблизно 5% від їх загальної кількості.

Про це інформагентству «Придніпров’я» повідомили в секторі у справах релігій Управління з питань внутрішньої політики Дніпропетровської облдержадміністрації (Сектор).

За даними Сектору, найбільше (43%) серед зареєстрованих торік громад православних церков, зокрема Української Православної Церкви (УПЦ) — 13 та Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) — 8.

Згідно з інформацією Сектору, зокрема, протягом року серед офіційно діючих побільшало релігійних організацій Всеукраїнського союзу християн-баптистів (на 6), Церкви повного Євангелія (на 5), адвентистів сьомого дня, Церкви Христа, Пресвітеріанської церкви (по одній громаді).

Як зауважили у Секторі, в області зросла й складова протестантських релігійних громад, наразі вони складають майже третину від загального числа, причому найпотужнішими і найчисельнішими є громади баптистів (близько ста громад), п’ятидесятників (68), адвентистів сьомого дня (45).

Нетрадиційні релігійні течії, як зазначили у Секторі, у 2005-ому на Дніпропетровщині були представлені двома громадами Рідної національної віри, двома — Свідомості Крішни, однією — Багаї та однією — буддистською «Карма-Каг’ю», а харизматичне релігійне середовище — 11-ма християнськими харизматичними церквами та 38-ми громадами Церкви повного Євангелія.

У 2005-ому році на Дніпропетровщині діяла 31 офіційно не зареєстрована релігійна громада. Згідно з інформацією Сектору, торік 23 статути новостворених парафій Української православної церкви Київського патріархату перебували на доопрацюванні та розгляді в органах місцевої влади.

У 2005 році в релігійних громадах різних конфесій на Дніпропетровщині стало більше на 33 священнослужителі, а загальна кількість їх склала 1 тис. 139 осіб. Про це інформагентству «Придніпров’я» повідомили в секторі у справах релігій Управління з питань внутрішньої політики Дніпропетровської облдержадміністрації (Сектор).

За статистикою Сектору, найбільша кількість священників припадає на релігійні громади православних церков — Української Православної Церкви (498), Української православної церкви Київського патріархату (73), Української автокефальної православної церкви (10). Українських греко-католицької (7) та Римо-католицької (5) церков.

Водночас, за даними Сектору, у релігійних громадах християн-баптистів богослужбову та іншу канонічну діяльність здійснювала 51 людина, у громадах Свідків Ієгови — 32, у п’ятидесятників — 145.

Станом на 1 січня 2006-го року релігійні організації області використовували для своєї діяльності 554 культові споруди. Такі дані інформагентство «Придніпров’я» отримало в секторі у справах релігій Управління з питань внутрішньої політики Дніпропетровської облдержадміністрації (Сектору).

За інформацією Сектору, ще 287 релігійних громад області для молитов та зборів використовували приміщення, пристосовані під молитовні, 413 — орендовані приміщення. Переважна більшість релігійних громад харизматичного спрямування використовують для богослужінь та зібрань заклади культури на умовах оренди. Упродовж 14-ти років (із 1992-го по 2005-ий включно) на Дніпропетровщині було збудовано 65 храмів.

Довідка: У 2005-ому році на Дніпропетровщині діяло 1060 офіційно зареєстрованих релігійних громад близько 40 конфесій, зараз — близько 1100 громад.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Govinda  (07.07.06 23:00): Да будет всем мир и счастье и стойкая непрерывная истинная вера которую проповедовали Иисус Христос,Кришна, Будда, Аллах! :))

Харе Кришна Харе Кришна Кришна Кришна Харе Харе Харе Рама Харе Рама Рама Рама Харе Харе!
Ответить | С цитатой
чур  (29.06.06 09:31): У Дніпродзержинську одна християнка покришила сокирою з півдюжини банкоматів та гральних автоматів. Почала з компьютера свого сина. Отак боролася з дияволом. А ще пацан у тому ж Дніпродимі зарізав батька. Штрикав ножем, той вирвався, синок його в під'їзді наздогнав та порішив. Ментам сказав, що почув голос, який вимагав: вбий татка! Отаке янгольске послання.
Дармоїдів розвелося. Хто буде податки платити, коли всі підуть у святі? Святих розвелося - кинеш палкою в бомжа - влучиш у Будду, мінімум.
Ответить | С цитатой
evgen  (28.06.06 16:36): Иисус - Господь и точка. Ответить | С цитатой
палладин  (27.06.06 23:56): Могу сказать только одно - Слава Богу! Церкви лучше, чем игровые автоматы и пивнушки. Надо спасать народ из лап дьявола. Ответить | С цитатой
лис  (27.06.06 10:57): хоть чтото держит людей в жизни, и то хорошо. Ответить | С цитатой
Unicum  (27.06.06 03:14): Все люди во что-то верят. Одни верят в то, что Бог есть, другие верят в то, что Его нет. Другие поклоняются коровам и жукам-скоробеям, а некоторые откровенно сатане. Не говоря уже об обожествлении материальных благ жизни сей. Вот и скажите теперь, почем "опиум" для народа?! Ответить | С цитатой
koshaka  (26.06.06 17:21): Афигеть, фанатики рвуцца к власти! Люди, вы что? Обалдели? Верите во фсякую чушь!!
Пазор!
Ответить | С цитатой
kot1066  (26.06.06 12:51): Почём опиум для народа?.. или какие льготы церкви имеют? Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет просуществовала газета Днепр вечерний в бумажном формате

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте