Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 29 сентября 2024
03:16

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Дніпропетровщина має чи не найнижчі в Україні тарифи на водопостачання та водовідведення для населення та підприємств

Дніпропетровщина має тарифи на водопостачання та водовідведення для населення та підприємств чи не найнижчі серед регіонів України. Така інформація була оприлюднена Управлінням житлово-комунального господарства міськради на інформаційно-методичній нараді депутатів Дніпропетровської міської ради 7 червня.

Згідно з повідомленням Управління, Дніпропетровська область за вартістю послуг водопостачання посідає 25 місце в державі серед 27-ми регіонів (24 області, АР Крим, м. Київ та м. Севастополь) як для населення (0,7 грн за куб. м), так і для промисловості (2,41 грн за куб. м).

Водночас, за оприлюдненими даними, область має один із найнижчих в Україні показників собівартості послуг водопостачання та водовідведення — 1,38 грн за 1 куб. м (менше тільки на Вінниччині і Черкащині — 1,32 та 1,26 грн за куб. м відповідно).

Згідно з інформацією Управління, безперечним лідером за вартістю послуг постачання води для населення є Київська область (2,13 грн за куб м), а для промислових підприємств — Луганська (11,46 грн за куб. м).

Міській владі Дніпропетровська доведеться ухвалювати «непопулярне рішення», а саме — підвищувати тарифи на водопостачання та водовідведення для населення та підприємств. Про це міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко заявив на інформаційно-методичній нараді депутатів Дніпропетровської міської ради 7 червня.

«Політично — цей захід не популярний, втілювати у життя його дуже важко. Раніше ми не приймали це рішення у зв’язку із завершенням повноваження старої міськради і набуттям їх новою. Однак ми зобов’язані вас ознайомити з тією ситуацією, що склалася», — зазначив Іван Куліченко, звертаючись до депутатів.

Згідно з інформацією посадовця, тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення у Дніпропетровську — єдиному в Україні місті, окрім Сімферополя, — залишалися сталими впродовж п’яти останніх років, водночас вартість складових тарифів за цей час значно зросла, тільки електроенергії — майже вдвічі.

Крім того, за словами Івана Куліченка, однією з умов залучення кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку на реконструкцію об’єктів водопостачання у Дніпропетровську є надання послуг МКВП «Міськводоканал» населенню за тарифами, не нижчими від їх собівартості.

Між тим, згідно з інформацією, оприлюдненою на нараді, нині чинні тарифи не відшкодовують витрат підприємства на виробництво питної води та відведення стоків, відтак тільки за минулий рік збитки «Міськводоканалу» склали понад 32 млн грн, а за умов збереження діючих тарифів цього року вони сягнуть майже 77 млн грн.
Gorod.dp.ua на Facebook.


aquarius  (09.06.06 10:27): И шо за тупой чел написал статью? Хотят утешить людей и подготовить к неминуемому повышению тарифов? УРОДЫ! Ответить | С цитатой
Dрон  (09.06.06 09:50): безперечним лідером за вартістю послуг постачання води для населення є Київська область (2,13 грн за куб м) - сплошное враньё!
В киеве куб воды для населения стоит 0,82
Ответить | С цитатой
Йа  (08.06.06 18:06): У нас вообще все самое дешевое, зарплаты самые большие:)))

У них сейчас новая мода пошла, они все время утверждают что в Днепропетровске самые низкие цены на ВСЁ!
Ответить | С цитатой
me  (08.06.06 16:31): Руководство надо менять в первую очередь, а не цены... Ответить | С цитатой
MNL  (08.06.06 15:44): если бы "Горводоканал" оперативно устранял аварии и тонны воды не текли по улицам, размывая и так дошедшие до ручки дороги, своевременно проводил ремонт и замену труб, тогда не было бы таких убытков, и ,возможно, городской власти не потребовалось бы утверждать "непопулярне рiшення" о повышении тарифов.
Этими повышениями душат со всех сторон.
Ответить | С цитатой
kot1066  (08.06.06 15:19): А ищё и миталл подорожал от индуса...... Ответить | С цитатой
5  (08.06.06 14:11): Пусть для начала сделают так, чтобы вода дома в кране была всегда, и чтобы водоотведение нормальным было. Т.к. сейчас то воды днями нет, то как только дождик пройдет тут же стихийное бедствие и пол-города превращается в Венецию, а после этого и требуйте повышения оплаты. Ответить | С цитатой
koshaka  (08.06.06 13:45): Ага, и бензин, и продукты.

Это заговаривают зубы, фсе-равно тарифы бы подняли, так хоть пилюлю пытаюцца подсластить, типа и так у вас фсе было дешево... Противно...
Ответить | С цитатой
1  (08.06.06 13:30): А ещё у нас самый дешёвый проезд в транспорте... Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте