Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 28 сентября 2024
13:21

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

На проведення весняно-польових робіт у Дніпропетровській області потрібно не менше мільярда гривень

Агроформуванням Дніпропетровської області треба бути витратити не менше 1 млрд грн на проведення цьогорічних весняно-польових робіт. Про це голова Дніпропетровської обласної ради Микола Швець повідомив на обласній нараді з питань підготовки агроформувань до проведення весняно-польових робіт 15 березня.

За словами Миколи Швеця, цього року селянам треба буде засіяти яровими культурами 1 млн 400 тис. гектарів, при цьому яровими культурами доведеться пересіяти як мінімум 100 тис. гектарів озимих, які загинули під час зимових морозів.

Як зазначив Микола Швець, ситуація ускладнюються ще й тим, що весняно-польові роботи у зв’язку із затяжною зимою цього року затримуються. Як наголосив голова обласної ради, якщо раніше пересівати озимі починали у період з 8 по 20 березня, то цього року, у кращому випадку, ці роботи розпочнуться у укінці березня — на початку квітня.

Довідка: Площа сільськогосподарських угідь Дніпропетровської області, яка використовується для сільськогосподарського виробництва, складає 2258,9 тис. га, або 70,8% загальної площі області. Основними напрямками розвитку сільського господарства області є виробництво зернових, технічних та овочевих культур.

В агропромисловому комплексі Дніпропетровської області здійснено паювання 1,7 млн гектарів земель. Право на земельну частку (пай) набули понад 285 тис. селян. Орендарями області укладено понад 245 тис. договорів оренди земельних часток (паїв) на площі 1,4 млн га. На базі оренди землі та майна створено 2017 нових агроформувань ринкового типу, сільськогосподарським виробництвом займаються всього 3377 (селянських) фермерських господарств, у користуванні яких знаходяться 394,4 тис. га земель (у середньому — 117 га на господарство).

У 2004 році виробництво валової продукції сільського господарства склало у грошовому еквіваленті 3,9 млрд грн (6,0% від загального обсягу по Україні). Валовий збір зернових культур склав 3 млн 56,8 тис. тонн.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте