Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 21 октября 2024
08:02

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Вартість енергоресурсів у собівартості української металургійної продукції після подорожчання російського газу сягає 20%

Якщо за радянських часів вартість енергоресурсів у собівартості української металургійної продукції складала всього 5%, а за часів української незалежності 10-12%, то в 2006 році, після подорожчання російського газу, вона сягає 20%. Про це голова правління ВАТ «Нижньодніпровський трубопрокатний завод» (НТЗ, Дніпропетровськ) Геннадій Єсаулов повідомив на прес-конференції в Дніпропетровській обласній державній адміністрації 14 березня.

За словами Геннадія Єсаулова, виплавка сталі за допомогою мартенівських печей — дуже енергоємне виробництво. Отже, як зазначив Геннадій Єсаулов, керівництво НТЗ разом з акціонерами зараз розглядає можливість здешевлення свого виробництва за рахунок переходу на більш економне електроплавильне виробництво сталі. Як пояснив Геннадій Єсаулов, мається на увазі перехід від «мартенівського» способу виробництва до електроплавильного.

За словами голови правління НТЗ, наразі підприємство проектує новий елекросталеплавильний комплекс, запуск якого дасть можливість вдвічі зменшити використання природного газу, водночас вдвічі збільшивши виробництво сталі.

Як зазначив Геннадій Єсаулов, нове виробництво потребуватиме більшої кількості електроенергії, однак, у той же час, дасть можливість знизити в кілька разів обсяги викидів шкідливих речовин в атмосферу.

Як повідомляло інформагентство «Придніпров’я», перші роботи з будівництва нового електросталеплавильного комплексу на НТЗ передбачається розпочати в квітні 2006 року.

Вартість проекту будівництва комплексу — 410 млн доларів США. Планова потужність нового комплексу — 1млн 320 тисяч тонн готової продукції на рік, що забезпечить повне завантаження прокатних потужностей. Передбачається, що введення в експлуатацію електросталеплавильного комплексу дасть можливість вивести з експлуатації мартенівський цех, що, у свою чергу, дозволить в 8,5 разів скоротити споживання природного газу: замість 150 кубометрів на тонну продукції споживатиметься 17,8 кубометрів на тонну. Очікується, що щорічна економія, якої вдасться досягти за рахунок нового комплексу, становитиме 85 млн кубометрів газу.

Новий комплекс передбачається побудувати за 26 місяців
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте