Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 21 октября 2024
08:07

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В інституті „УкрНДПІпромтехнологія” спростовують чутки про небезпеку хвостосховища у Таромському

На 2006 рік у рамках реалізації чергового етапу державної програми приведення небезпечних об’єктів колишнього об’єднання „Придніпровський хімічний завод” в екологічно безпечний стан передбачено проведення моніторингу стану території хвостосховища у Таромському (база „С” – Сухачівська, Дніпропетровськ), який, за показниками досліджень, спростовує чутки про небезпеку хвостосховища та навколишньої території. Про це інформагентству „Придніпров’я” повідомив головний інженер проекту Юрій Тархін.

„Вважаю галас навколо ситуації з вивезенням грунту із залишками уранової руди суто політичними спекуляціями. Селищна рада Таромського не втручалася в більш небезпечну ситуацію, коли мешканці порозтягували по своїм подвір’ям активну насип хвостосховища з черепашнику, а зараз підприємство „СхідГЗК” має нести збитки на охорону залізничної колії та дільниці території хвостоховища. На вивезенні грунту із залишками руди для забезпечення безпеки населення наполягала адміністрація ядерного регулювання Мінекології, подібну роботу „СхідГЗК” вже проводив на залізничному вузлі в Мукачево на початку 90-х років, ніякого опору цим роботам не було”, — заявив Юрій Тархін.

За його словами, моніторинг стану бази „С” продовжується, хвостосховище буде вкрито плівкою і шаром грунту.

Як повідомляло інформагентство «Придніпров’я», у рамках Державної програми „Приведення небезпечних об’єктів виробничого об’єднання „Придніпровський хімічний завод” (ПХЗ) в екологічно безпечний стан і забезпечення захисту населення від шкідливого впливу іонізуючого випромінювання на 2005-2014 роки” спеціалісти інституту „УкрНДПІпромтехнологія” (Жовті Води) завершили розробку проекту укриття хвостосховища радіоактивних відходів (РАВ) на території колишнього ПХЗ, за яким активний шар грунту накривають спеціальним полімерним матеріалом виробництва Німеччини.

За словами Юрія Тархіна, на території ПХЗ за проектом інституту в 2006 році буде проведено загальне очищення промислового майданчику підприємства, особливо на дільницях, де проводилася переробка урану.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте