Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 21 октября 2024
13:20

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Проект днепровского архитектора номинирован на престижную международную премию

Проект днепровского архитектора номинирован на престижную международную премию

Проект днепровской студии «АрхОбраз» включен в число претендентов на победу Международной премии «Archello».

Учредители этой международной премии по архитектуре опубликовали список претендентов на победу в 2024 году. В разных номинациях архитектурных проектов, уже построенных объектов, строительных технологий значится и проект из Днепра.

'

Это – проект так называемого «Кубического дома», который был разработан студией «АрхОбраз» и ее руководителем, днепровским архитектором Алексеем Образцовым.

Проект уже реализован в Днепре на улице Сичевых стрельцов.

Об этом проекте в номинации конкурса рассказывают:

«На початку 20 століття великі квартали в центральній частині Дніпра часто забудовували невеликими житловими будинками та допоміжними спорудами. Формування щільного периметра забудови, який відповідає масштабу міських просторів в історичному центрі, залишається актуальним у містах 21-го століття.

Нова кубічна забудова вписується в історичний контекст з урахуванням подальшого розвитку кварталу. Його висота 20 метрів відповідає сучасним нормам висоти будівель в історичному центрі. Суцільні торцеві стіни дозволяють потенційно забудувати периметр уздовж вулиці.

Тротуар уздовж будинку розрахований на багатофункціональність: комфортний прохід, організація паркування згідно муніципальних норм для вулиці, висадка нових дерев, можливе розміщення літнього кафе вздовж головного фасаду.

Мінімалістичний квадрат головного фасаду будівлі (20х20 м) має віконні прорізи, що перегукуються з розмаїттям вікон навколишнього архітектурного середовища. Сучасна темно-коричнева цегла контрастує з білою силікатною цеглою житлових кварталів радянських часів і нагадує стару червону глиняну цеглу сусідніх будинків.

Завершення будівництва збіглося з російським вторгненням в Україну, триваючими військовими діями та численними відключеннями електроенергії в місті. Через відсутність електрики єдиним засобом зв’язку між поверхами стали сходи. Щоб морально підтримати мешканців, сходи будинку прикрасили мистецькими роботами — ілюстраціями до книжки Андрія Ворколи «26 Самов і одне синє кошеня».









Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. новых деревьев высадят на Днепропетровщине

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте