Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 04 октября 2024
16:14

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

На Днепропетровщине издали Книгу памяти погибших шахтеров

На Днепропетровщине издали Книгу памяти погибших шахтеров

В книге «Верные сыновья Украины» собраны истории шахтеров нашей области, которые отдали жизнь в Большой войне.

Инициатором такого издания стало объединение «Павлоградуголь», где о презентации этой книги сообщили:

«В ДТЕК Павлоградвугілля створили збірку історій про полеглих шахтарів-захисників.

З початку збройної агресії росії на Україну до захисту країни стали майже 4000 працівників ДТЕК Павлоградвугілля.

На жаль понад дві сотні гірників вже поклали своє життя у боротьбі із ворогом.

Щоб віддати шану полеглим героям та закарбувати їхні життєві історії в пам’яті нащадків у вугільному об’єднанні видали книгу «Вірні сини України».

На презентацію Книги Пам’яті запросили рідних та близьких полеглих захисників, волонтерів Західного Донбасу, представників шахтарських колективів, громадські організації.

Зустріч відбулась біля Меморіалу пам’яті у адміністративної будівлі вугільного об’єднання.

Першим звернувся до громади ініціатор видання – головний виконавчий директор ДТЕК Павлоградвугілля Сергій Воронін.

За його словами ідейною натхненницею збірки про полеглих шахтарів-захисників стала Любов Іванівна Попова – мати гірника, що загинув у 2014 році, захищаючи країну від загарбників. Свого часу вона видала книгу «Шлях у вічність», що присвячена мешканцям Західного Донбасу, які загинули на початку війни, захищаючи Україну.

«Нам всім зараз дуже важливо створити та зміцнити справжню Культуру пам’яті наших полеглих героїв. Щоб закарбувати їхній подвиг в історії нашої країни. Ми дякуємо родинам та побратимам захисників, які поділились з нами спогадами та життєвими історіями, вдячні керівникам шахтарських профспілок Сергію Юнаку та Юрію Криворучко за суттєву підтримку. Ця збірка об’єднала 154 історій наших полеглих колег. Але, на жаль, їх кількість набагато більша та зростає з кожним днем. Тому ми продовжимо збір історій та будемо доповнювати видання», - поділився Сергій Воронін.

Примірники Книги будуть розміщені в адміністративній будівлі ДТЕК Павлоградвугілля та на вугільних підприємствах Західного Донбасу, щоб всі могли більше дізнатись про полеглих шахтарів-захисників.

За словами авторки розповідей Ліни Черних робота над збіркою тривала майже рік.

«Для мене велика честь бути дотичною до цього проєкту, який зберігає пам’ять про наших захисників, наших шахтарів. Вдячна усім рідним, друзям та колегам полеглих воїнів, за те, що довірилися і знайшли у собі сили говорити про найдорожчих людей, які вже не поряд. Працювати над книгою пам’яті було нелегко. Передусім від усвідомлення, що Україна нині втрачає найкращих своїх синів і доньок. А ще тому, що кожну розповідь пропускала через серце. Адже хотілося не просто зібрати сухі факти, а закарбувати життєвий шлях кожного героя. На жаль, війна триває, тому робота над книгою продовжується. Бо усі історії мають бути розказані та збережені», – Ліна Черних.

Мати полеглого шахтаря-захисника Валентина Анатоліївна каже, що вдячна вугільному об’єднанню за збереження пам’яті про сина.

«Від імені матерів загиблих героїв-шахтарів, приношу щирі слова вдячності об’єднанню ДТЕК Павлоградвугілля за вшанування пам’яті захисників. З 2014 року розпочалася жахлива війна, яка триває і донині і забираючи найдорожче. Скільки б не минуло часу після гибелі наших синів – біль не зникає. Світлі імена тих, хто віддав життя за нашу Батьківщину тепер записані і в книгу «Вірні сини України». Побудова майбутнього в незалежній державі на жаль не можлива без жертв. А ми повинні пам’ятати наших героїв», - зазначила Валентина Вороніна».






Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте