Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 17 сентября 2024
15:17

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепровском Доме искусств открыли Горизонты вдохновения

|«« «« »» »»|

В рамках проекта «Объединенные Днепром» в Доме искусств (ул. Философская, 23) открыли яркую выставку известной художницы Ирины Колядиной «Горизонты моего вдохновения».

Проект «Объединенные Днепром» Дом искусств реализует уже 20 лет. Его всегда приурочивают ко Дню города.

В довоенные времена в рамках этого проекта открывалась целая серия выставок.

В этом году горожан порадовали яркой экспозицией работ Ирины Колядиной.

О новой выставке и ее авторе рассказала арт-директор Дома искусств Валентина Слобода:

«Шановні друзі!

Щиро запрошуємо до Будинку мистецтв на зустріч з РУКОТВОРНОЮ КРАСОЮ: до Дня міста ми відкрили персональну виставку української мисткині та педагога ІРИНИ КОЛЯДІНОЇ.

Ця імпреза відбулась у рамках щорічного мистецького проекту «Поєднані Дніпром», який щороку до Дня міста Дніпра дарує містянам нову виставку.

За роки існування проекту організовувались Всеукраїнські виставки художників з різних міст, фотовиставки, виставки творчих дуетів та персональні імпрези.

Цьогоріч ми маємо змогу милуватись багатогранною творчістю Ірини Колядіної. ЩИРО ВІТАЄМО ІРИНУ МИХАЙЛІВНУ З МАСШТАБНОЮ ВИСТАВКОЮ (експонується більше 100 творів)!

Як приємно було бачити численних колег і шанувальників образотворчого мистецтва, що прийшли на відкриття виставки і так з теплотою говорили про різні вектори творчого доробку мисткині: колега і один з вчителів художниці – заслужений художник України Григорій Чернета, кандидат мистецтвознавства, доцент університету Кароліна Касьяненко, член регіонального клубу екслібрису і графіки, відомий художник із Сєвєродонецька Борис Романов, Лауреат мистецької премії ім. Федора Решетнікова, відомий художник Сергій Боровський, член Спілки дизайнерів, арт-директор проекту «Нікополь як доля» Лілія Поддубко, учні, друзі і рідні.

Виставка має назву «Обрії мого натхнення» і дозволяє спостерігати близькі та далекі горизонти образного світу мисткині. Художниця працює в різних друкованих та оригінальних графічних техніках: літографія, малюнок олівцем, гелевою ручкою, соус, гуаш, пастель. Але перевагу вона віддає гравюрі та акварелі, які найбільш відповідають темпераменту художниці. Мистецтвознавці визначають вміння мисткині використовувати особливості обраних технік. Якщо в ліногравюрі Ірина Колядіна активно використовує лаконічну виразність лінії та контрастність чорно-білого, то акварель з її можливістю швидко фіксувати свої спостереження та емоційні відчуття дає можливість художниці створювати трепетно рухомі, ліричні пейзажі і натюрморти. Свої вміння і знання передає дітям, працюючи педагогом у Дніпровській дитячій художній школі №2. Роботи художниці зберігаються в багатьох закордонних музеях екслібрису в Бельгії, Австрії, Болгарії, Польщі, Румунії, Литві, Білорусі, а також в Дніпропетровському художньому та національному історичному музеях. А ще вона веде значну громадську роботу, очолюючи Дніпропетровський регіональний клуб екслібрису та графіки «Кобзар».

ЗАПРОШУЄМО ВІДВІДАТИ ВИСТАВКУ, що працює у Будинку мистецтв щоденно з 10.00 до 19.00».

Фото – Владимир Ожуг.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. новых деревьев высадят на Днепропетровщине

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте