Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 15 августа 2024
17:18

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Бойцы теробороны создали уникальный автомобиль

Бойцы теробороны создали уникальный автомобиль

Грузовик-вездеход создан на основе деталей разных машин и уже много раз доказывал свою эффективность на передовой.

Этот монстр-трак даже получил свое собственное имя – «Герасим».

Воины 108-й отдельной бригады сил ТРО (где служит много воинов из Днепра!) сделали эту машину не ради забавы. Увы, на фронте – постоянный дефицит автомобилей, которые являются на войне очень расходным материалом.

Об истории этого вездехода в 108 бригаде рассказали:

«У всьому світі відомий епістолярний готичний роман англійської письменниці Мері Шеллі «Франкенштейн, або Сучасний Прометей». В цьому творі геніальний вчений створює штучну людину (Франкенштейна).

Не відомо, чи читали бійці з взводу матеріально-технічного забезпечення 98 батальйону цей твір, але створили вони щось дуже схоже з уламків нашої та трофейної техніки. Навесні 2024 року народився справжній монстр-трак і отримав власне ім’я: «Проект ГЕРАСИМ»!

Авто вийшло дуже нетипове – на раму і мости з бронеавтомобіля Козак-2М стала кабіна з ГАЗу-51 з капотом від ЗІЛ-157, двигун і коробка передач з Ford Ranger 2.5 турбо-дизель, кузов з ГАЗелі, колеса від Toyota Land Cruiser, глушник та каталізатор від Land Rover, фаркоп з Mercedes ML, сидіння для екіпажу від Ssang Yong Rodius, лебідка від легендарного Hammer, а також багато болтів і гайок вітчизняного виробництва! Частину деталей і їх з’єднань унікальні – виготовлені власноруч в польовій майстерні серед кущів і акацій в байраках Запоріжжя.

Потужний, маневрений, місткий – універсальний, справжній бойовий «кінь» козаків, надійна опора сталевої піхоти тероборони.

І доля «Герасима» не схожа на долю Франкенштейна, від якого відмовився творець. Наш «Герасим» – реальний герой і улюбленець особового складу. За час своєї служби він попрацював і бойовою «тачанкою» з туреллю протиповітряної оборони та нищив ворожі дрони, пожежною машиною.

Навесні-влітку 2024 року в куряві запорізьких степів «Герасим» евакуював з переднього краю пошкоджену техніку. В багатьох випадках він ставав «транспортом життя», адже лише на цій машині вдавалось вчасно і швидко доставити на передній край боєприпаси, продовольство і таку особливо потрібну бійцям в аномальну спеку воду.

Все це стало можливо завдяки золотим рукам хлопців з ВМТЗ, які створили не просто машину, а витвір польового інженерного мистецтва, вдихнули у нього свою душу задля одного - перемоги!».

Фото 108 бригады ТРО.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте