Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 23 травня 2024
23:45

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Спортивна реабілітація і психологічне розвантаження: у Дніпрі для ветеранів влаштували тренування з кульової стрільби

|«« «« »» »»|

У Дніпрі ветеранів запросили на тренування з кульової стрільби. Познайомилися із параолімпійською збірною з цього виду спорту. Чемпіонами, які влітку виступатимуть у Парижі.

Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА.

«Ще на заняттях з академічного веслування бійці сказали, мовляв, хотіли б ще і постріляти. Почули, взяли до відома, організували. Активність, спілкування, психологічне розвантаження – лише на користь оборонцям, які проходять реабілітацію після поранень. Запал в очах наших героїв – найцінніше. Проєкт ТитаниUA і надалі допомагатиме їм повертатися до життя», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Хлопцям показали, як паралімпійці вправляються із пневматичною гвинтівкою. Після – тир. Там влаштували міні-змагання. Переможці та призери отримали медалі.

«Ми вже провели декілька таких заходів. Бачимо, наскільки це важливо. Отримуємо позитивний зворотній зв’язок. Й надалі опікуватимемося спортивною реабілітацією оборонців. Вона дійсно дієва. В планах організувати для «титанів» ще заняття з пауерліфтингу», – додала заступник очільника області Ірина Грицай.

Перед стрільбою тренер провів інструктаж. Після цього декілька пробних пострілів й півдесятка основних.

Денис – у трійці лідерів за влучністю. Показав непоганий результат – 40 балів. Зізнається, з пістолета стріляв вперше. Зазвичай на фронті доводилося відкривати вогонь з автомата, кулемета, гранатомета.

На початку грудня минулого року чоловік отримав поранення на бахмутському напрямку. Виносив пораненого. В цей момент підірвався на ворожій міні. Нині проходить реабілітацію.

«Непросто було стати на протез. Зараз вже другий отримав. Навчаюсь на ньому ходити. Займаюсь кожного дня. Йду до мети – ходити без милиць. З побратимами підтримуємо один одного. Складно, але треба долати труднощі. Хтось з хлопців, які вже пройшли цей шлях, підказує. Ми не просто друзі, товариші. Ми – сім’я», – розповів Денис.

Представниця національної паралімпійської збірної з кульової стрільби Ірина готується до змагань у Парижі. Для жінки це вже буде третя паралімпіада. Перша була в Ріо-де-Жанейро. На другій в Токіо у фіналі зайняла п’яте місце. Зараз налаштовується на медаль.

«Показали хлопцям, що таке спортивна кульова стрільба. Вона мотивує, дисциплінує. Була б дуже рада, аби воїни долучились до нашої команди», – сказала Ірина.

Віталій на псевдо «Реактивний» служив у розвідці. На фронт пішов з 2016 року. Завжди хотів бути військовим. Під час бойового завдання на Херсонщині накрила артилерія. В результаті – ампутація ноги.

Каже, на заняттях приємно знаходитися в колі людей, де всі один одного розуміють.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (15)

•  Хто цей чоловік, який бʼє жінок у центрі міста? (11)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)

•  З 1 липня у Дніпрі суттєво зростуть ціни на заправках (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті