Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
01:12

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі напередодні поминальних днів торгують штучними квітами. Що кажуть продавці та про яку небезпеку говорить еколог

У Дніпрі напередодні поминальних днів торгують штучними квітами. Що кажуть продавці та про яку небезпеку говорить еколог
Точка продажу штучних квітів у Дніпрі. Суспільне Дніпро

Напередодні поминальних днів у Дніпрі продають штучні квіти.

Кореспонденти Суспільного зафіксували стихійні ринки біля "Озерки" та в одному зі спальних районів міста.

Заборона на торгівлю пластиковою атрибутикою діє у Дніпрі від 2017 року. Побачивши камеру, продавці поспіхом ховають свій товар.

"Купують, попит є. Чому забороняють? Чому не забороняють магазини великі, де вінки такі розкішні, дорогі. Там не забороняють. А тут що?", — каже продавчиня Тетяна, яка торгує штучними квітами на мікрорайоні "Березинка".


87-річна Олена продає пластикові квіти на стихійному ринку у центрі міста. Править по 30 гривень за штуку. Розповіла, що квіти у неї залишилися з минулого року.

"Всі кругом продають, несуть люди. А у мене були, думаю: візьму також на продаж, бо на ліки не вистачає", — говорить жінка.


Дніпрянка Лариса купує штучні квіти на поминальні дні. До продажу, каже, ставиться нормально, бо не може дозволити собі інші.

"Троянду за 60 гривень на пенсію у дві з половиною тисячі — я не можу купити" — сказала вона.

Світлана та Іван прибирають на цвинтарі напередодні поминальних днів. Вони проти штучних квітів, а на могилі висадили живі рослини.

"Валяються потім по 10 років ці пластикові квіти, нікому не потрібні", — каже жінка.


Еколог Олександр Гречка зазначає: пластикові квіти виробляють з токсичних полімерів. Нагріваючись на сонці, вони виділяють канцерогенні речовини, переробка яких є складною та небезпечною.

Еколог Олександр Гречка. Суспільне Дніпро
Еколог Олександр Гречка. Суспільне Дніпро
"Воно потроху розкладається, осипається. Мікропластик потім потрапляє у ґрунт, воду. І ми його потім споживаємо. Це дуже небезпечно для здоров’я", — сказав він.

Міськрада провела низку рейдів, щоб виявити порушників, розповів заступник директора департаменту торгівлі та реклами Олександр Малишко. Протягом поточного року склали сім протоколів.

"Бачимо тенденцію на зниження показників. Відбувається роз'яснювальна робота, даємо коментарі засобам масової інформації, які ставлять на меті вплинути на свідомість людей", — сказав посадовець.

За його словами, за продаж пластикових квітів передбачений штраф понад 300 грн. Для підприємців або за повторне правопорушення штраф вищий — до 1700 гривень.

Gorod.dp.ua на Facebook.


экология  (13.05.24 10:28): В интернете полно магазинов, специализирующихся на искусственных цветах.
Слабо их запретить, Борис альбертич? Или туда руки не дотягиваются, а бабок щемить и прессовать, которые копейку к пенсии пытаются заработать, это запросто.
Вопрос к экологу александру Гречке. А бутылки из под напитков, пива, стаканчики одноразовые, которые граждане мимо урн кидают или на берегу речки оставляют после отдыха, не разлагаются на микроскопический пластик, который потом попадает в грунтовые воды? Так давайте и их тоже запретите.
Відповісти | З цитатою
ччч  (11.05.24 14:19): Если запрещать, то всем. Відповісти | З цитатою
Гость  (11.05.24 10:28): В списке наших проблем на сегодня , эта проблема даже не в конце пятой страницы списка , хотя для міської ради з низкою рейдів, це подножный корм . Відповісти | З цитатою
Елена  (11.05.24 09:11): На озерку поедьте. Там можно. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті