Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
18:10

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Аргументи проти тривалої зарядки смартфону протягом ночі

Аргументи проти тривалої зарядки смартфону протягом ночі

Більшість господарів мобільних пристроїв впевнені, що залишати їх на зарядці до ранку набагато зручніше. Буцімто, це мінімізує ризики раптового вимкнення девайсу посеред робочого дня. Але, не кожна людина замислюється над тим, що подібна процедура навантажує акумулятор. І, як наслідок, він може взагалі вийти з ладу, але про все по черзі. Та якщо є вільна хвилинка, можна запустити легальні ігрові автомати України, які мають безкоштовний режим та цілодобовий доступ.

Пояснення експертів: чому не варто заряджати гаджет до ранку


Багато сучасних телефонів містять літій-іонну батарею і спеціальні контролери, що відповідають за припинення циклу зарядки. Тому, у разі досягнення певного обсягу енергії, девайс потрібно від’єднувати від розетки. Інакше, з часом можуть виникнути наступні проблеми:

  • Збої у роботі пристрою через неналежне використання батареї;

  • Високий ризик вибуху гаджета, особливо у разі наявності механічних пошкоджень акумулятора;

  • Через надмірний нагрів батареї, може виникнути пожежа;

  • Ймовірність втрати батареї через використання “нерідного” адаптера зарядки;

  • Тривалі цикли зарядки негативно впливають на стан кабелів.

Експерти кажуть, що поки людина спить, вона фізично не може відстежувати рівень заряду. Тому, коли смартфон під’єднано до мережі, він продовжує працювати. Щобільше, у разі активного бездротового з’єднання з інтернетом, гаджет оновлює операційну систему, додатковий софт тощо. 

Правила, що допоможуть збільшити термін придатності акумулятора

Якщо телефон майже розряджений, ідеально досягти об’єму зарядки на рівні 50-80%. При цьому, перед його з’єднанням з розеткою, треба вимкнути всі фонові процеси та Wi-Fi. Проводити зарядку слід “заводським” пристроєм, тому що він має відповідний захист від перегріву та навантажень. 

Окремою перевагою буде, якщо смартфон має технологію швидкої зарядки. Вона здатна досягти оптимального рівня заряду максимум, протягом години. При цьому, для гаджетів, які працюють на системі Андроїд, існують спеціальні застосунки. 

До прикладу, може стати у пригоді софт під назвою AccuBattery, який надає сповіщення про досягнення певного рівня заряду. Всі необхідні налаштування можна внести всередині цієї утиліти. До того ж вона здатна показати людині, наскільки сприятливо впливає обраний режим зарядки на гаджет. 

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті