Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
06:08

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як у Дніпрі відзначатимуть Великдень

Як у Дніпрі відзначатимуть Великдень

Цьогоріч Великдень у Дніпрі пройде без нічних богослужінь. Освячення проведуть вранці, після завершення комендантської години.

Про це Відкритому розповів священик Дніпропетровської єпархії Православної Церкви України, протоієрей, військовий капелан Дмитро Поворотний.

Третій рік поспіль в умовах повномасштабного вторгнення віряни освячуватимуть великодні кошики не вночі, як це було зазвичай, а – вранці. Тобто після завершення комендантської години.

“Конкретних приписів та вказівок щодо точного часу початку богослужінь немає. Лише зазначається, що “рано-вранці”, тому усі храми вже самі встановлюватимуть цей час. У деяких церквах освячення відбуватиметься і в суботу, до початку комендантської години.

Звісно, закликаю всіх реагувати на сигнали повітряної тривоги і одразу слідувати в укриття. Знаємо нечестивого ворога, його підступність і те, що масові скупчення людей для нього – це ціль. Вони не мають нічого святого навіть у день Воскресіння, так само тероризують, вбивають людей.

Хочу нагадати всім про глибокий духовний сенс Великодня. Це найголовніше свято, що існувало в усі часи у християн. Для освячень до храмів не треба нести всю їжу, яку тільки можна, тим паче алкоголь. Достатньо покласти пасху, сіль, крашанки. Те, чим можна розговітися після Великого посту. Бо це не дієта, як звикли сприймати, це духовне очищення”, – наголошує Дмитро Поворотний.

Священик також розповів про обряди, традиції та заборони на Великдень.

Про них дізнавайтеся з відео:

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті