Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
00:48

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Що треба знати про Євробачення-2024: відео учасників, етапи, голосування та фінал

Що треба знати про Євробачення-2024: відео учасників, етапи, голосування та фінал

7 травня у шведському місті Мальме першим півфіналом розпочнеться 68-ий пісенний конкурс Євробачення-2024. У ньому братимуть участь українські виконавиці alyona alyona та Jerry Heil. Гранд-фінал відбудеться у суботу 11 травня. Головне про учасників, етапи, голосування та особливості конкурсу розповідає "Ми – Україна".

Хто бере участь у Євробаченні-2024?

Цього року, як і минулого, у конкурсі братимуть участь виконавці з 37 країн. "Велика п'ятірка", а це засновники і спонсори конкурсу Велика Британія, Німеччина, Франція, Італія, Іспанія, та минулорічна країна-переможниця Швеція автоматично потрапляють у фінал. У півфіналах учасники з цих країн беруть участь у форматі шоу.

Перший півфінал Євробачення-2024 7 травня: учасники

Кіпр

Silia Kapsis "Liar"

Сербія

Teya Dora "Ramonda"

Литва

Silvester Belt "Luktelk"

Ірландія

Bambie Thug "Doomsday Blue"

Велика Британія (у форматі шоу)

Olly Alexander "Dizzy"

Україна

alyona alyona & Jerry Heil "Teresa & Maria"

Польща

Luna "The Tower"

Хорватія

Baby Lasagna "Rim Tim Tagi Dim"

Ісландія

Hera Björk "Scared of Heights"

Німеччина (у форматі шоу)

Isaak "Always on the Run"

Словенія

Raiven "Veronika"

Фінляндія

Windows95man "No Rules!"

Молдова

Natalia Barbu "In the Middle"

Швеція (у форматі шоу)

Marcus & Martinus "Unforgettable"

Азербайджан

Fahree feat. Ilkin Dovlatov "Özünlə Apar"

Австралія

Electric Fields "One Milkali (One Blood)"

Португалія

Iolanda "Grito"

Люксембург

Tali "Fighter"

Другий півфінал Євробачення-2024 9 травня: учасники

Мальта

Sarah Bonnici "Loop"

Албанія

Besa "Titan"

Греція

Marina Satti "Zari"

Швейцарія

Nemo "The Code"

Чехія

Aiko "Pedestal"

Франція (у форматі шоу)

Slimane "Mon amour"

Австрія

Kaleen "We Will Rave"

Данія

Saba "Sand"

Вірменія

Ladaniva "Jako"

Латвія

Dons "Hollow"

Іспанія (у форматі шоу)

Nebulossa "Zorra"

Сан-Марино

Megara "11:11"

Грузія

Nutsa Buzaladze "Firefighter"

Бельгія

Mustii "Before the Party's Over"

Естонія

5miinust & Puuluup "(nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi"

Італія (у форматі шоу)

Angelina Mango "La noia"

Ізраїль

Eden Golan "Hurricane"

Норвегія

Gåte "Ulveham"

Нідерланди

Joost Klein "Europapa"

Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати?

Два півфінали та гранд-фінал розпочнуться о 22:00 за київським часом. Трансляції можна буде дивитися на каналі "Суспільне Культура", на сайті eurovision.ua та його офіційному YouTube-каналі.

Хто голосує? У півфіналах найкращі композиції визначають саме глядачі. Кожна з країн-учасниць має професійне журі, яке віддає свої голоси за учасників півфіналів, проте для визначення результатів відбору їх не враховують. Голосування журі у півфіналах – страховка на той випадок, якщо глядацьке голосування з якихось причин визнають недійсним. У фіналі бали нараховують вже і глядачі, і професійне журі країн-учасниць.

Брати участь у голосуванні можуть не тільки глядачі з країн-учасниць, але й з усього світу. Проте є певні відмінності у способі та строках голосування.

Як голосують глядачі? У півфіналі, у якому бере участь представник, глядачі з цієї країни можуть голосувати. Тож українці голосуватимуть 7 травня. Зробити це можна за допомогою офіційного додатку Євробачення, телефоном та СМС. Голосування розпочнеться після виконання останньої пісні та триватиме 15-25 хвилин.

Глядачі з країн, які участь у конкурсі не беруть, зможуть голосувати через захищену онлайн-платформу www.esc.vote. Вони можуть голосувати у півфіналі після завершення трансляції другої генеральної репетиції та до початку прямого ефіру півфіналу. Тобто протягом майже 24 годин.

Голосувати за фіналістів глядачі країн-учасниць можуть також через офіційні додатки, телефоном або СМС. Голосування для них розпочнеться перед початком першого виступу та завершиться через 25-40 хвилин після останнього.

Глядачі з країн, які участь у конкурсі не беруть, можуть голосувати через захищену платформу. Для них голосування розпочинається після завершення другої генеральної репетиції фіналу та до початку прямого ефіру.

Офіційні додатки Євробачення доступні для Android та IOS. І в додатку, і на захищеній онлайн-платформі система підказує, які можливості голосування є в країні.

Номери голосування для глядачів з України нижче, а номери для голосування для інших країн – за посиланням наприкінці сторінки.

Як національне журі, так і глядачі з країни-учасниці за свого представника голосувати не можуть.

Чого чекати від шоу?

Виконавці з "Великої п'ятірки" та країни-переможниці минулого року уперше братимуть участь у півфіналах, презентуючи свої композиції. Також у першому півфіналі виступатиме переможець Євробачення-2018, швед Бенджамін Інгроссо. У другому півфіналі виступатимуть Єлена Папарізу – переможниця Євробачення-2005 (Греція), Сертаб Еренер – переможниця Євробачення-2003 (Туреччина), Шарлотта Перреллі – переможниця Євробачення-2008 (Швеція).

Швеція приймає Євробачення-2024 після минулорічної перемоги на конкурсі співачки Лорін із піснею "Tattoo". Це сьома перемога країни у конкурсі. Зараз, разом з Ірландією, Швеція очолює рейтинг країн, які здобули найбільшу кількість перемог.

У Мальме Євробачення буде проходити утретє, до того місто приймало шоу у 1992 та 2013 роках. Це п'ятий рік поспіль, коли конкурс проводять не у столицях країн-переможниць.

У 2024 р. виконується 50 років з тріумфу на Євробаченні-1974 гурту АВВА із піснею "Waterloo". Хоча фани сподіваються, що легендарний колектив у якийсь спосіб дасть про себе знати під час шоу, поки підтверджень цьому немає.

Офіційний слоган Євробачення цьогоріч не змінився – United By Music. Обрана тема– "Вогні Євробачення". Вона уособлює уособлює північне сяйво, об'єднане із візуалізованим ритмом звукових еквалайзерів.

Сцену Malmö Arena проєктували, будували та облаштовували протягом шести місяців. Підлога виконана у формі хреста площею 186 кв. м, фоновий екран – 340 кв. м, стеля оснащена п'ятьма величезними кубами. Усі сценічні конструкції світлодіодні.

Вестимуть конкурс шведська телеведуча Петра Меде, яка у 2013 та 2016 роках вже мала такий досвід, та канадійська акторка шведського походження Малін Акерман, яка у такій якості виступає вперше.

Українські учасниці alyona alyona та Jerry Heil вже випробували сценічні можливості під час репетицій.

Цьогорічним фаворитом конкурсу, фіксують на фан-сайті Євробачення, є Швейцарія, яку представляє Немо Меттлер (Nemo) із композицією "The Code". Хоча показники учасників постійно змінюють, українки перебувають у топі.

Росія позбавлена права брати участь у конкурсі через військову агресію проти України. Також у 2021 році організатори забанили білорусь на три роки у зв'язку із численним порушенням прав людини у країні. І хоча термін вже сплив, ситуація в білорусі не виправилася, тому країна лишається за бортом.

Цьогоріч лунали заклики пропалистинських активістів та деяких музикантів призупинити учать Ізраїлю у Євробаченні-2024. Хоча призупинку організатори не схвалили, ізраїльській співачці Іден Голан звеліли змінити текст балади, яка очевидно посилилася на напад ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня 2023 року. Спочатку пісня мала назву "October Rain", але перейменована на "Hurricane".

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті