Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 18 мая 2024
02:19

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре открыли мемориальную доску погибшему Герою

В Днепре открыли мемориальную доску погибшему Герою

На стене гимназии №49 открыли мемориальную доску в честь воина 128-й Днепровской бригады ТРО Александра Иванченко.

В этой гимназии Александр учился.

С первых дней Большой войны он ушел защищать свободу Украины и погиб летом 2022-го.

Об открытии мемориальной доски сообщили его побратимы из 128 бригады:

«У Дніпрі на будівлі 49-ії гімназії відкрили меморіальну дошку бійцю 128-ї бригади територіальної оборони Олександру Іванченку. Саме там він навчався. Потім вже в дорослому віці став підприємцем. 3 перших днів повномасштабного вторгнення Олександр добровольцем пішов до війська у тероборону. Був командиром взводу, потім командиром роти. Воював на Донеччині, де і загинув у бою 27 липня 2022-го року. У 41-річного героя залишились батьки, дружина, син і донька. Близькі згадують його як відкриту, добру і побожну людину, побратими як сміливого надійного воїна. Старший лейтенант Іванченко нагороджений Орденом Богдана Хмельницького третього і другого ступеня. Останнім посмертно.

Він загинув під час штурму орківських позицій, а я з хлопцями зі свого підрозділу у цей час робив те ж саме у паралельній лісосмузі, - каже Олександр Курбатов . - Там ми потрапили під шквальний вогонь з усього, що було в орків, але якось зуміли зачепитися за шматок землі в орків під носом і притягти туди браунінги. У паралельній лісосмузі теж був власний філіал пекла, в якому загинув Олександр Іванченко. Ми не були знайомі і, підозрюю, навіть ніколи не бачили один одного. Але завдяки відкриттю цієї меморіальної таблички, я побачив обличчя того, хто йшов паралельним курсом, з іншого кінця поля, щоб звільнити трохи нашої землі.

Я додав https://www.youtube.com/watch?v=PrkxJ_6YQbs невелике відео, яке зняв коли ми вже закріпилися, але замість мінометів і БМП по нас почав працювати танк. Власне, це ще лайтовий момент, але він теж дає певне враження від подій, які відбувалися у двох паралельних лісосмугах».

Фото – 128 Днепровская бригада ТРО.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте