Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
10:02

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Кривому Розі відкрили виставку до 65-річчя ФК «Кривбас»

У Кривому Розі відкрили виставку до 65-річчя ФК «Кривбас»

Другий за популярністю футбольний клуб Дніпропетровщини відзначає своє 65-річчя.

Історія клубу починається навесні 1959 року, коли на базі спортивного клубу «Гірник» було створено футбольну команду Кривого Рогу.

9 років команда виступала у класі Б і неодноразово змінювала назву – «Авангард», «Гірник», а з 1966 року – «Кривбас». Детально про історію клубу можна прочитати тут.

А тим часом у Кривому Розі з ініціативи місцевих журналістів відкрили виставку, присвячену ювілею клубу.

Про це у Дніпропетровській обласній організації НСЖУ розповіли таке:

«Криворізькі спілчани ініціювали історичну виставку, присвячену улюбленому футбольному клубу містян.

Урочисте відкриття відбулось з нагоди 65-ліття ФК «Кривбас» у відеогалереї під Квітковим годинником.

Цього дня організатори виставки, члени Національної спілки журналістів України Оксана Шахмоть, Григорій Туренко, запросили на зустріч ветеранів криворізького футболу, уболівальників, журналістів, щоб разом пригадати яскраві миттєвості «Кривбасу», футбольні перипетії, незабутні та вирішальні голи.

Під час живого спілкування та у форматі вільного мікрофона присутні разом з ведучим заходу, членом НСЖУ Сергієм Озеряніком говорили про те, що ФК «Кривбас» є клубом з історією та що пам'ятають, як він торував свій шлях до перемог. У майже сімейній атмосфері, яка панувала в залі, тепло згадали гравців, тренерів, усіх, хто творив історію команди.

Тематична експозиція, яка у відеогалереї під Квітковим годинником запрацювала 18 квітня і буде тут розташована до 15 травня, – унікальна. Налічує більше 100 експонатів, їх надали криворіжці та Криворізький історико-краєзнавчий музей, – зазначив Григорій Туренко. – Усі охочі можуть побачити колекцію медалей, які «Кривбас» завоював за всі роки, справжнє екіпірування гравців, офіційний прапор клубу, рідкісні світлини, програмки, вимпели, квитки, сувеніри, пресу тощо. «Родзинкою» виставки є фанатка «Кривбасу». Вона уособлює відданий фан-сектор улюбленої футбольної команди, яка і в нинішньому чемпіонаті займає лідируючі позиції ».

Фото – Дніпропетровська ОО НСЖУ.






Gorod.dp.ua на Facebook.


Оксана  (02.05.24 12:16): Зато в 2014 ФК Кривбасс умер))), а в 2018 умер и знаменитый ФК Днепр))), хотя за 3 года до смерти ещё играл в финале Лиги Европы. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті