Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
07:18

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі пройшли безпекові майстер-класи для фіналістів міського етапу військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

|«« «« »» »»|

Олексій Сорока – навчається у 6-й школі Дніпра. Уважно слідкує за тим, як військова медикиня пояснює, як правильно накладати турнікет.

«Мені важливо отримати ці навички. Ба більше – навчають військові, які захищають нас на фронті. Уже почув про те, як розрізняти вибухонебезпечні предмети та розкладати автомат», — розповів Олексій.

«Ці навички нині – найкорисніші. Дніпро – прифронтове місто, й будь-що може трапитись через агресію рф», — додала Олександра. Вона – ройова старшої команди «Воїни світла» від 6-ї школи.

Сьогодні рої (команди, - ред) закладів загальної середньої освіти Дніпра взяли участь у навчально-тренувальних зборах роїв фіналістів відбіркового туру І (міського ) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

«Попереду змагання за те, хто буде брати участь в обласних змаганнях гри «Сокіл» («Джура»). Тобто фінал. Склад кожного рою — 10 осіб», — розповів Олександр Шураєв, заступник отамана у військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура») у Дніпрі.

Навчали рої за темами: «Домедична допомога в умовах бойових дій», «Поводження зі зброєю», «Мінна безпека та основи поводження з вибухонебезпечними предметами, речовинами та пристроями». Навчали діючі військові, які захищають нас на фронті.

«Найголовнішим для мене було пояснити, які нині є найнебезпечніші вибухові предмети, які можуть бути й у місті. Це від касетних до так званих «лепестків». Всі можливі «макети» – показав наочно», — прокоментував військовослужбовець Максим.

Триватимуть навчально-тренувальні збори фіналістів міського етапу військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») ще два дні.

«Ми співпрацюємо з дітками, молоддю. Приїздимо на запрошення, щоб проводити якомога більше таких безпекових майстер-класів. Де б ми не дислокувались, завжди наша мета — проводити просвіту для малечі та дорослих. Сьогодні проводили навчання всі діючі військові, які виконують бойові завдання на фронті. Вони розповідали і про свій досвід», — підсумував ще один оборонець на ім’я Максим.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті