Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
22:21

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Українці масово відкривають ФОПи: кількість сягнула рекорду з початку року

Українці масово відкривають ФОПи: кількість сягнула рекорду з початку року

У першому кварталі 2024 року рекордні 74 050 нових ФОПів відкрили українці, що на 33,6% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Якщо порівнювати з довоєнним 2021 роком, то кількість збільшилась на 18%, пише "Опендатабот" з посиланням на дані Єдиного державного реєстру.

Зазначається, що беззаперечним лідером за кількістю нових справ останні роки залишається столиця. За перший квартал поточного року у Києві зареєстрували 10 252 нових бізнесів, або 13,8% від загальної кількості. На другому місці Дніпропетровська область з 6,8 тисяч новостворених бізнесів. Замикає трійку лідерів Київська область – 5,7 тисяч нових ФОПів.

Найпопулярніша сфера, в якій реєструють новий бізнес – роздрібна торгівля, на яку припадає чверть ФОП. Серед найбільш запитаних напрямків бізнесу серед українських підприємців також опинилися надання індивідуальних послуг та комп’ютерне програмування.

Бізнес в Україні
За перші три місяці 2024 року через "Дію" відкрили 57 665 нових бізнесів. Підприємцями у 2024 році частіше стають жінки: 58% проти 42% чоловіків.

За словами голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, збільшення кількості фізосіб-підприємців, яке спостерігається в Україні, значною мірою пов’язане з ухиленням від оподаткування та спробами обійти мобілізацію.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Даниил Гетманцев  (03.05.24 03:00): «Украинцы массово открывают ФЛП»
Бараны... Пусть потом попробуют их закрыть, когда не будет прибыли, а налоги все равно будут платить...
Відповісти | З цитатою
гость  (02.05.24 10:57): "...Підприємцями у 2024 році частіше стають жінки: 58% проти 42% чоловіків..."
Интересно почему. Хотя вопрос риторический.
Відповісти | З цитатою
Бубалех  (01.05.24 17:55): Для оптимизации, чтобы не платить налоги. Курс растёт, цена соответственно, и лимиты выбираются очень быстро. Или вы увидели массовое открытие чего-либо по городу? :) Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті